:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma

|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
Jedna devojčica je preminula na zubarskoj stolici u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Dražena Bojovića iz Berana. Student stomatologije Dražen Bojović, u čijoj je ordinaciji preminula devojčica, nije imao dozvolu za rad, izjavila je portparol crnogorskog ministarstva zdravlja Tijana Božović. Kako se nezvanično saznaje, devojčici je u četvrtak pozlilo tokom intervencije stomatologa i hitno je prebačena u Dom zdravlja, gde su lekari konstatovali smrt. Policija je uhapsila Bojovića. Tijana Božović je radiju "Antena M" rekla da Bojović nije imao ni licencu za samostalno obavljanje zdravstvene delatnosti i dodala da ministarstvo "nije imalo saznanja da se u porodičnoj kući Bojovića u Beranama "obavlja bilo kakva zdravstvena delatnost, i da zato nije bilo moguće izvršiti kontrolu". Sudski patolog Miodrag Šoć rekao je da će uzrok smrti desetogodišnje devojčice biti utvrđen posle histoloških i toksikoloških analiza. Šoć je naveo da se u tom slučaju "radi o najtežoj vrsti obdukcione analize".
|
|
|
|
|
 |
stamenid Prijatelj foruma

|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN

|
|
ma nije covek kriv
osim ako joj nije dao previse necega
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
 |
vecadok Prijatelj foruma

|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd

|
|
Nije kriv što je radio takav posao bez dozvole????
Ala si ti liberalan.......
Zamisli kad bi svi studenti medicine ili stomatogije počeli da rade pre nego dobiju dozvolu za to???Da li bi ti pristao da se lečiš kod nekog takvog?
Mada, ne treba prenagliti u osudi...devojčica je možda bolovala od nečega što bi se završilo smrću gde god bila, možda je samo mesto smrti bilo nesrećan splet okolnosti...treba dakle čuti obdukcioni nalaz....
Ali, mladi gospodin svakako ima svoj deo odgovornosti.....
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
 |
stamenid Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN

|
|
to da.nikada ne bih isao kod takvog ali jer njemu na celu pisalo da nema dozvolu?krive su drugi ljudi jer su to propustili...tj da radi bez dozvole.
Devojcici je doslo vreme i urmla je slucajno tu i sad covk kriv zbog toga...bezveze...ali je kriv sto radi bez dozvole....
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
 |
carpe diem Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 09 Jan 2005 Poruke: 719 Mesto: Novi Sad

|
|
U nasoj drzavi moze bilo ko od doktora da vas ucini nepokretnim, izvadi slucajno bubrag, zaboravi instrumente u vasem telu, da vam pogresnu dijagnozu i godinama leci od onoga od cega ne bolujete, mogu da vam ukradu bebu u porodilistu, da vas ubiju I NISTA IM SE NECE DESITI!!! Znamo x slucajeva sto sa tv-a, sto iz komsiluka. ti lekari nikada nisu odgovarali. sada zamislite koliko se oni osecaju mocnim kada znaju da sa vasim zivotom mogu da urade sta im se prohte i niko im nista ne moze. poput malih bogova, zar ne?
|
_________________ Put do zvezda je samo etapa kruznog puta do sebe, i ako znas precicu nema potrebe da se puno lomatas po bespucima.Ne bato... Stigao si cim krenes...Cilj nosis skriven pod kaputom, istetovoran na grudima kao metu... |
|
|
|
 |
vecadok Prijatelj foruma

|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd

|
|
...draga, vrlo si u pravu....ali u našoj državi i mnogi drugi ljudi, mnogih drugih zanimanja, mogu da urade šta god im se prohte i da nikom ne bude ništa zbog toga, da ih niko ne priupita ni kako, ni zašto, niti da ih sankcioniše....
Šta misliš da li je iko od organizatora ideje nastradao kad zbog blokade puteva nije niko mogao da se preveze do željenog mesta, pa možda i do bolnice u drugom gradu....šta misliš, kako deluje na ljudstvo kad pročita da tata koji je godinama silovao maloletnu kćer, koja je čak i dete iz tog haosa rodila, bude osuđen na 5, 6 godina zatvora.....da li deluje stimulativno?Ha, šta misliš....možda razvija logiku "Šta god uradim, može da prođe i neprimećeno i nekažnjeno!"
I zato je sve tako kako jeste....
Ja sam jedan od lekara u ovom društvu, i veruj mi da me ponekad sramota da kažem šta sam po zanimanju, kad čujem sve što znamo da se dešava...I zato sam imala potrebu da se odmah javim i kažem da stvar mora da se kazni....možda čovek nije kriv za smrt devojčice, ali za neodgovornost svakako jeste!!!
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|