:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Moj Grad u kojem trenutno zivim!!!
Doduse tek sam tu mjesec dana pa se privikavam jos...
Ali dosta toga gore navedenog je tocno... Jedini stvarni nedostatak ovog grada su pretjerane cijene, mislim da u Europi nije jedino skuplji od Osla i Kopenhagena i tih tamo nordijskih gradova. Za Barcu Bec je bagatela, Minhen je Hrelic a Zagreb je sta ja znam, po cijenama valjda Bangkok... Hrana, smjestaj, komunalije... joj da vidite racune...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
***Srna*** Chilly
|
Datum registracije: 09 Apr 2006 Poruke: 13261
|
|
Bila sam u Barseloni pre mesec dana kad smo doputovali u Spaniju, apsolvetnska ekskurzija. Bili smo smesteni nedaleko od nje ali smo dane i noci provodili u njoj, posetili smo i gotsku cetvrt, cuveni Kolumbov spomenik, setali La Ramblom, Barselonetu, stadion Camp Nou,jedno vece bili na utakmici Barselona-Kadiz i naravno nezaobilaznu fontanu koja ,,svira i peva,, ostali smo bez daha, ljudi moji , Barselona se mora videti ocima, nijedna rec je ne moze opisati.
|
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Ono sto se meni najvise u Barseloni svidja jeste sto je grad ZIV, sto su ljudi u njemu pozitivni, sto su valjda svesni da je to NJIHOV grad i sto rade na njemu, na njegovom odrzavanju, sto cene ono sto imaju i svim silama samo zele to da poboljsaju. Sto su svi ljubazni, sa osmehim na licu, vedri, raspolozeni (pa i ja bih bila da zivim tamo)...Sto umeju da uzivaju u sitnim stvarima (poput lezanja na travi, djuskanje na sred ulice kad se nacuje neka muzika...).
A kad se na sav taj optimizam doda sve sto Barselona kao grad ima da ponudi i sto ste svi vi pre mene do sad nabrojali...onda sta drugo reci nego RAJ
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
***Srna*** Chilly
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
cini mi se da ja jedina nisam nesto preterano odusevljena Barsom, takodje se vratila sa ekskurzije, jedino sto je prelepo je pevajuca fontana...
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
***Srna*** Chilly
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
dameski je napisao/la sledeće: | cini mi se da ja jedina nisam nesto preterano odusevljena Barsom, takodje se vratila sa ekskurzije, jedino sto je prelepo je pevajuca fontana... |
Gradove valja upoznati... Ja sam jednom bio samo na dan tu i nisam puno vidio. Onda sam prosle godine ostao malko duze, a ove godine sam tu pa od pocetka petog mjeseca na dalje. Sad kad sam podobro upoznao grad siguran sam da kad bi ostala barem na tjedan-dva tvoje bi se misljenje promijenilo za 180 stupnjeva.
Grad je toliko divan i unikatan da je to tesko u jednom postu ili topiku opisati. Carobna je Barca, ne samo zbog gradjevina i znamenitosti, nego i zbog nekon ponosnog, prkosnog i sretnog duha koji vlada gradom...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
radiopetica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis
|
|
Bila sam u Barseloni u maju, jedinstven osecaj, fenomenalna arhitektura, vredi posetiti ga.
|
|
|
|
|
|
nenaantena Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 12 Dec 2005 Poruke: 2649 Mesto: tamo gde zivot traje ..............
|
|
barselona je zaista doivan grad pun sadrzaja, zivosti ,mislim da niko ne moze ostati ravnodusan prema ovom gradu
|
|
|
|
|
|
DJOLENZI Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 10 Mar 2006 Poruke: 308 Mesto: Beograd
|
|
U ovom lsucaju slika govori vise od reci
Bio san,iznenadjen svim i svacim,narocito onom gradjevinom gaudija
|
_________________ Kad ja tamo, kad ono medjutim |
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Jedan od po meni najboljih evropskih gradova za zivot.
|
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Haha,ne vjerujem za sliku, to je Gaudijev park, posjetila sam i njega.
U Barceloni sam bila prošle godine kod drugarice koja tamo živi i studira.ma ona živi prekrasno.tamo su ljudi toliko opušteni,bogati i imaju sve!
Centar Barcelone je La Rambla, dugačka prekrasna ulica prepuna kafića i butika.
Obavezno posjetite Gotsku četvrt . Barcelona je specifična najviše po arhitekturi. Dominira stara gradnja ali i nove su fantazija. Naravno bez stadiona Camp Nou, fontane Monžuik nemojte nigde
Ako imate vremena i novca - obiđite predgrađa Barcelone vozom i okolna mjesta (do Lloret de Mara) da vidite kako ustvari van grada ljudi žive ..Prilično siromašno.
Ali Barsa je Barsa
|
Poslednja prepravka: Anđela datum Uto Jan 09, 2007 9:58 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|