:: |
Autor |
Poruka |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Verovatno ako ste u srbiji radite uglavnom sa nasima ali ako ste u inostranstvo verovatno radite sa strancima pa hocu da znam sa kojim ljudima poreklom radite na posao (tj koji su poreklom zemlje)i dali su uopste ljubazni prema vama i da li vole sto ste srbi (stranac) ili ne?
--------------------------------------------------------------------------------------
Edit by kumche: Dodao sam rec stranac, nismo svi Srbi.
|
|
|
|
|
|
alhemicar Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412
|
|
Radim sa ljudima sa svih kontinenata. Nikoga nije briga ko si i sta si ali ni odnosi nisu bliski. Vlada neka neutralna tolerancija
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
francuskinja je napisao/la sledeće: | Verovatno ako ste u srbiji radite uglavnom sa nasima ali ako ste u inostranstvo verovatno radite sa strancima pa hocu da znam sa kojim ljudima poreklom radite na posao (tj koji su poreklom zemlje)i dali su uopste ljubazni prema vama i dali vole sto ste srbi ili ne? |
Samo da dodam da nismo svi Srbi ovde.
Radim sa ljudima iz Evrope, Afrike i Azije.
Hmmmm, odnosi su kolegijalni. Ni manje - ni vise. Svodi se na prostu racunicu da je svakome tako lakse, jer nema trzavica kao kada se pomesa poslovno sa privatnim. A sada o netrpeljivosti prema nekoj nacionalnosti - nema. Svi smo mi stranci - stranci. A to je da pripadamo posebnom soju ljudi zvanom stranci. Pomazemo se izmedju sebe, a domaci su neutralni.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
alhemicar je napisao/la sledeće: | Radim sa ljudima sa svih kontinenata. Nikoga nije briga ko si i sta si ali ni odnosi nisu bliski. Vlada neka neutralna tolerancija |
upravo tako..doduse bolje se slazem sa ljudima koji nisu mog mentaliteta ako cemo iskreno...imaju vise razumevanja i tolerancije nego oni od kojih ocekujes neko bog zna kakvo slaganje
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Pa naravno,mozda briga neki sta su ali nekima nije tako nazalost...ali treba imati neki kontakt sa kolegama...da se salite po neki put zar ne?!da se slazete sa nekima posebno tj sa kime imate zajednicki jezik...
|
|
|
|
|
|
Anastasia78 Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 18 Jul 2005 Poruke: 1261 Mesto: Germany
|
|
kod nas na poslu sam ja jedina strankinja.. inace su svi nemci.. u zadnjoj firmi gde sam radila su bili osim mene jos jedan grk i jedan turcin, inace isto sve nemci..
|
_________________ Anastasia |
|
|
|
|
׺°”˜`”°º×MÎM Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 23 Apr 2006 Poruke: 1 Mesto: Wien
|
|
Sto se mene tice nemam takvih probema mada zivim u inostranstvu.
Imam svoju privatnu firmicu u kojoj radimo Burazer i ja,i bas se osecam kao da sam kod kuce.Medjutim mogu vam reci da vece postovanje i paznju na poslu poklanjaju bas stranci, mada to zvuci malo absurdno.
U principu nije ni bitno svi smo mi ljudi/Bitna je kinta/lol
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Radim sa strancima i mogu reci, da je najgore raditi sa nemcima englezima, amerima! Najgore. Toliko ne zele da ukljuce svoj mozak, toliko ne zele da razmisljaju i toliko idu samo kako je u knjizi (knjisko znanje), da me to izludjuje.
Opet-rusi su veliki zabusanti. Grci jos gore. Kiprani- oni vise pauziraju nego sto rade..... Pa ne znam. Nekako, najbolje je raditi sa rusima (muskarcima, zene su oooocaaaajno veliki zabusanti i lenstine). Arapi su super za posao. Jako su pametni, odgovorni, tacni.... milina.
Od nasih ljudi mozes najvise da naucis, kao i pored rusa. ali stvarno najvise volim da radim sa nasim ljudima!
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Radio sam s Talijanima. Ljudi kao i bilo gdje drugdje. Obični ljudi su bili susretljivi i ljubazni, a gazde su bile odbojne i na distanci. Ali to je tako i kod nas, zar ne?
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|