:: |
Autor |
Poruka |
ZOTE Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Okt 2005 Poruke: 86
|
|
RUSKA LEGENDA
Ova legenda za Aleksandar Makedonski je pronachena iz jednog starog ruskog rakopisa iz 11 veka, koja navodno pretstavlja ruski prevod starijeg teksta napisanog grchkom ili latinskom jeziku. U ovom veku u Kiev je carovao Jaroslav. On je izgradio srkvu "Sveta Sofija" i napravio je bogatu biblioteku. Tako u jednoj knjizi u biblioteci iz 11 veka nashla se i ova legenda o Aleksandra Makedonskog. U njoj chitamo:
"I zdogledao je Aleksandar mnogo shume sa prekrasnim drvechem i svakakvim vochem. cela je ta zemlja bila opkoljena sa rekom, chije su vode bile bistro bele kao mleko. Imalo je i mnogo urmi, a na lozama su visili na hiljadama prelepih grozdova."
U produzenju su opisani sva chuda na kojima je Aleksandar naishao, kako shto su: ljudi sa pasjom glavom i sa ochima i ustama na grudima, blazene zemlje u kojima sunce ne sveti nego mugra izlazi bez sunca i sl. (Milijin E. Segal: "kako je chovek postao div". knjiga druga, novo pokoljenje, Beograd, 1948, strana 312-313)
|
|
|
|
|
|
sem2000 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Jun 2005 Poruke: 15
|
|
Vidim dosta znas o Aleksandru Velikom gdja si sve to pronaso.
|
|
|
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Ja znam samo onu legendu da je Aleksandar bio biseksualac.Ali iz istorije znam da je bio dosta dobar ratnik i vodja ,da je mnoge zemlje pokorio ali da je nasalost umro u svojoj 33 godini,ne zna se zbog cega,ali se sumnja...na sidu).To u danasnje vreme!!
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|