:: |
Autor |
Poruka |
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Mislim da je Anstajn sve objasnio.Siguran sam da ste culi da je neki italijanski naucnik pokusao osporiti njegovu teoriju relativiteta.Da je uspjeo sigurno bi do sada dobio Nobelovu nagradu.Ocito je samo zelio skrenuti paznju na sebe.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
helenaW Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 15 Mar 2006 Poruke: 6
|
|
Ajnstajn nije sve objasnio. A i neke stvari koje je objasnio baziraju se na vec postavljenim postulatima. (koje je postavio neko pre njega) Znaci bilo kakkva diskusija je interesantna i korisna , nije sve pocelo i zavrsilo se Ajnstajnom.
Teorija o relativitetu je vise puta bila osporavana jer je jako kompleksna i ne postoje neka bas utvrdjena matematicka pravila kad je rec o atomskoj fizici.
Najednostavniji primer je ako uzmemo primer iz medicine/farmakologije:
recimo jedan lek moze izleciti 100 ljudi
ali taj isti lek nece izleciti drugih 100 ljudi
e sad, da li taj lek leci zato sto je izlecio 100 ljudi ili nije lek zato sto nije izlecio 100 ljudi ??
|
|
|
|
|
|
drone Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 24 Avg 2006 Poruke: 406 Mesto: underwrold
|
|
Da ja sam cuo i procitao nesto o tom velikom prasku:
Kao prvo bilo je neko veliko nebesko tijelo koje se je razlozilo na elektrone i neutrone pri velikom prasku i onda su se ti elektroni i neutroni vremenom spajali i tako gradili svemir koji mi danas poznajemo prvo su se spajali u gasove vodik helij ... a gasovi su se jedinili i pravili zvijezde planete i ostala nebeska tijela. Prema toj teoriji tako je nastao svemir ali ta teorija ima jedan veliki nedostatak.
Sve je to fino ali odakle ono "veloko nebesko tjelo" o kojem sam vam pricao na pocetku e to niko ne objasnjava jer vjerovatno masta niti jednog od naucnika nije toliko bujna..
|
|
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Gledala sam mnogo priloga o svemiru i njegovom postanku i citala sam dosta o tome.
Ne znam vise sta da mislim o tome tako da se ni ne trudim da razmisljam i mozgam...
|
|
|
|
|
|
invmb Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Dec 2003 Poruke: 26
|
|
Ja imam svoju teoriju. Kad gledamo u mikroskop vidimo sitne stvari i od njh ima jos sitnijih pa tako kako mi se cini ide u beskonacnost. Sad uporedite planetu zemlju koliko je ona sitna u svojoj galaksiji a onda koliko je ta ista galaksija sitna samo na jedan dio svemira (svi kazu svemir je beskonacan) E sad zasto nebi bilo da i nas netko promatra kroz njima neki znani mikroskop i kaze vidi ovu malu lopticu (zemlja) na njoj je neki mikrobi itd... Onda druga stvar brzina svjetlosti !? Nevjerujem da je svjetlost najbrza jer koliki je svemir da bi se kretali kroz njega za nekih 4000 ili 5000 god moramo se kretati milion puta brze.
|
|
|
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Lepo prepisan clanak Vladimira Ajdacica
Sledece ovo je istovetno sa temom o Velikom prasku, zasto imati duplo
Malo edukacije ne skodi 8)
|
|
|
|
|
|
gogio Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 14 Maj 2006 Poruke: 67 Mesto: Herceg Novi
|
|
Ajde teoreticari sta je bilo prije velikog praska? Kako su mogle postojati cestice koje se sudaraju kad nista ne postoji? Da su vec postojale cestice zar to ne bi bio svemir?
|
|
|
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Ajde genije ti to reci.
Sve se svodi na antropicke principe pre toga, nemamo nikakav naucni dokaz nekog postojanja. 8)
|
_________________ Malo edukacije ne skodi 8) |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Tsssssss... Pa, svemir se sve vise siri. Ako "motamo film unatrag" sve cestice ce se sklopiti u jednoj tacki. Jedini zakljucak je da je doslo do neke eksplozije.
|
|
|
nikoiverson Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Feb 2007 Poruke: 6
|
|
ja vjerujem u to da je bio velki prasak
|
|
|
|
|
|
matrix2203 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Feb 2007 Poruke: 223 Mesto: Cakovec
|
|
sakupljalose jako puno cestica miljunima godina..i kad su se sve sakupile najednom kupu i tad se dogodio veliki prasak(eksplozija)...to je moje misljenje...mislim ja u to vjerujem..
|
|
|
|
|
|
Sweet Honey ~~Docendo Discimus~~
|
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****
|
|
matrix2203 je napisao/la sledeće: | sakupljalose jako puno cestica miljunima godina..i kad su se sve sakupile najednom kupu i tad se dogodio veliki prasak(eksplozija)...to je moje misljenje...mislim ja u to vjerujem.. |
apsolutno se slazem...
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|