:: |
Autor |
Poruka |
BabyG Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 4980 Mesto: ...caught in the heart of an angel...
|
|
Dinosauri su prevladavali na zemlji prije vise od 150milijuna godina. U dinosaure se ubrajaju najvece kopnene životinje koje su ikada živjele, ali i neke koje su bile manje od kućnih pasa. Dinosauri su izumrli prije 65milijuna godina, a nitko još nezna zašto.
Što vi mislite o dinosaurima?
Bojite li ih se? Dali smatrate da je sve tocno što je znanost otkrila o tim životinjama? Ili imate neku svoju teoriju izumiranja?
Jer teorija o izumiranjuje je da je tople, tropske uvjete zamjenilo hladnije podneblje s izrazitijim sezonama. Sisavci su polako zamjenjivali dinosaure kao dominantna skupina zivotinja....
|
_________________ ~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Nikad nisam nesto preterano razmisljala o dinosaurusima...
Nemam razloga da ih se bojim, jer jedini 'kontakt' koji sam sa njima imala je bio u muzeju u Engleskoj gde su izlozeni njihovi skeleti i ostatci. Hvala Bogu pa ih sada nema da slobodno setaju ulicom, jer tada bih se mozda i bojala
Razlog za njihovo izumiranje sumnjam da sada posle toliko miliona godina moze da se pouzdano zna, ali ova teorija o promeni klime i deluje najlogicnije.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
bree BabyG´s mezimica
|
Godine: 33
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima
|
|
Volela bih da su jos uvek zivi,ali nisu.....
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Citat: | Volela bih da su jos uvek zivi,ali nisu..... |
Hehe, ovo bi bas bilo zanimljivo , poput parka iz doba jure
Krenemo ujutru autobusom na fakultet/posao, kad ono *mali* dinosaurus zaspao na sred mosta i zablokirao prolaz Ili jos gore, *mali* dinosaurus od par toona bas odlucio da zaspi na nasoj kuci
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
bree BabyG´s mezimica
|
Godine: 33
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima
|
|
Jaoi kako bi to bilo slatko ,a najbolje bi bilo kada bi npr.ja trebala da idem u skolu,a neide mi se,zato sto sam neispavana,kad ono bas u tom trenutku jave na TV:
"Sve skole i poslovi ce danas biti zatvoreni zbog blokade saobracaja koji je napravio jedan dinosaurus ,kada je zaspao na glavnoj ulici.Ne moguce je pomeriti dinosaurusa zbog njegove tezine" 8)
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
|
|
|
GALAKSIJA* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 27
|
|
moguce je isto da je pre 65 miliona godina zemaljska tempetratura naglo narasla! gigantima poput dinosaurusa bi tesko palo da hlade organizam i izumrli bi.....ali to je samo moguce, ne tvrdim da je bilo tako....
giganticni vulkani koji su izbili na povrsinu zemlje su isto moguca teorija....sunce bi "nestalo" nekoliko godina ili decenija, sto bio znacilo da bi bilo jako hladno....hrana bi nestala, biljke nebi rasle u dovoljnim kolicinama, biljozderi bi izumreli a posle njih i mesozderi....
citala sam negde da neki naucnici tvrde, da su sisari tj. mali sisari moguci krivac za izumiranje dinosaurusa!!! navodno su im krali jaja i to u tako ogromnim kolicinama, da jednostavno dinosi nisu uspeli da se oporave....meni licno je ova teorija smesna, ali svakom svoje....
meni licno je najlogicnija teorija da je zemlju pogodio meteroid ( u meksickom zalivu ) i da je to dovelo do potreesa zemlje, promene klime ( hladnije je bilo temperature su pale) a ujedno su vulkani proradili i dodatno za nekoliko decenija "sakrili "sunce....
|
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Kako se zove onaj zeleni mesožder iz prvog dela filma Park iz doba Jure, što mu se šire nekakve lepeze na vratu kad je nervozan? U prvom delu napada u šumi onog debeljka u žutoj kišnoj kabanici i ubija ga.
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
o dinosaurusima ma meni se svidjaju pogotovi T-Rex ali mislim da naucnici ni izbliza nemaju pojma kakav je svet tada bio i kakvi su dinosaurusi bili i kako izgledaju da je nama poznat izgled mozda priblizan ali ne i tacan izgled kako su oni izgledali
|
|
|
mrakodol Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Nov 2004 Poruke: 86
|
|
Volio bih imati jednoga...onako da ga vidim u zivo!
|
|
|
|
|
|
milanche_81 Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 323
|
|
Kao klinac sam se mnogo lozio na dinosauruse, verovatno je tome doprineo i film Jurasic Park te otud moja tadashnja fascinacija njima. Sada mi i nisu neshto posebno zanimljivi.
|
_________________ Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu... |
|
|
|
|
s38121rs Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 141
|
|
malo su glomazni za danasnje uslove, zamislite jednog u Japanu...
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
ja znam da su dinoausori postojali ali se ih ne plasim.ipak su te zivotinje bile jedne od prvi sveta postojale.ali neznam zasto su nestale za sva vremena,vervatno sto su bile velike ili nesto sto nije islo kad su ljudi dosli na svet.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|