:: |
Autor |
Poruka |
akosta Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Maj 2005 Poruke: 77
|
|
Ja inace verujem u natprirodno ali da je voda zivo bice to je i za mene neverovatno,ne verujem......
|
|
|
|
|
|
dekija85 Dobro upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Jan 2006 Poruke: 672 Mesto: Beograd
|
|
voda nije zivo stvorenje ali je jedan od pet elemenata od cega je sve napravljeno
|
|
|
|
|
|
Argenta Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 11 Mesto: Beograd
|
|
Voda jeste zivo bice i drago mi je sto je neko to napokon dokazao. Problem je u tome sto je nasa naucna zapadna definicija zivog bica suvise uska. Onaj ko se oslanja na biolosku deskriptivnu definiciju zivog bica dosta gresi, jer je zivo sve sto sadrzi zivotnu energiju. Tacnije je da se ziva bica sastoje iz vatre, vode, vazduha, zemlje i etera nego bilo kakvo nabrajanje hemijskog sastava, jer kada biste smuckali ono iz cega se sastoji covek ne biste dobili zivo tkivo jer da bi bilo zivo potrebna mu je zivotna energija koju naucnici ne bi mogli da sintetisu, a ne bi znali ni kako da je uliju posto se ona nalazi svuda oko nas.
|
_________________ Also sprechen Zaratustra !!! |
|
|
|
|
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
Ocarana sam i veoma zahvalna za ove informacije.
A opet je tako tesko vodu smatrati zivim bicem.
Lakse mi je zivim bicem smatrati nesto konkretnije za sto se samo po sebi podrazumijeva
da su bica sa dusom
Svasta
|
|
|
|
|
|
***RaZoR*** Dobro upućeni član
|
Godine: 29
Datum registracije: 29 Dec 2005 Poruke: 518 Mesto: Beograd
|
|
bas mi je cudna ova konstatacija
|
|
|
|
|
|
glumac86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 07 Apr 2006 Poruke: 111 Mesto: SCG
|
|
Pa ova tema...hmmm...ma voda definitivno nije ziva!
|
_________________ NISTA OD TOGA |
|
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Ma ovo je netacno.
Voda je molekul pre svega! Kretensko istrazivanje, pogotovu ako je na sajtu Galaksije, kwazi nauka.
Cista logika mi govori da zvucni talasi stvaraju oscilacije (a i sami osciliraju) te se stvaraju talasi koji nisu vidljivi golim okom (a sve cestice u prirodi se pojavljuju u dva oblika, cesticnom-korpuskularnom i u obliku talasa-De Brolji).
Ovom treba casova fizika, fasciniran glupostima nisam!
Nemojte mi zameriti ali otvorite udzbenike iz fizike.
|
|
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Gledajući znanstveno - nije. Ali, pogrešno je gledati znanstveno. Čovjek je većinom od vode, i voda mu je neophodna za održavanje života. Iz tog je možda voda više živa nego mi sami. Rekao bih da su i voda i zemlja inteligentni, ali kad dođe vrijeme o tome će se više raspravljati. Ideje o inteligenciji u prirodi su tek načete...
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Sva jedinjenja u se dele na organska i neorganska, voda je neorgansko. Samo kompleksni sistemi mogu pokazivati znake inteligencije. Nije mi jasno kako dvo atomni molekul vode moze biti inteligentan,tj. ziv. Kakav je to rad vode, ne vrsi metabolizam, ne radja, ne reprodukuje se.
Nije mi jasno sta cini kompleksan sistem vode, elektroni. Sorry ne verujem mozda iznesem jos razloga...
|
|
|
|
|
|
telulu Upućeni član
|
Datum registracije: 01 Maj 2006 Poruke: 280
|
|
Pa logično da će zagađena voda formirati drugačije kristale od čiste vode, jer ima u sebi kojekakve druge primjese koje vjerovatno utiču na kristalizaciju. Mislim da su ovo čiste gluposti...Čuj voda živo biće. Onda je vjerovatno i vazduh.
|
|
|
ramar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Sep 2006 Poruke: 155 Mesto: Beograd
|
|
Nisam nikad cuo nista slicno. Jako interesantno
|
|
|
|
|
|
Samojedanput Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 26 Okt 2006 Poruke: 44 Mesto: Beograd
|
|
Cuo sam za tu pricu ...i nisam verovao...mogu misliti na sta lici moja cesmovaca
|
_________________ Da potpis |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|