:: |
Autor |
Poruka |
dreams Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Jun 2005 Poruke: 352 Mesto: Paviljoni!
|
|
Imam Leadtek 2000XP, i maticnu plocu M848A. Ali javlja mi se problem sa zvukom, naime ova kartica ima direktan kabal da povezem TV karticu i maticnu plocu, ali kada pokusam da prikljucim zvuk odnosno taj kabal u uticnicu ( mislim da je prava ) necujem zvuk sa zvucnika - muzika koju pustim, ali mogu da cujem radio i TV. Kako da resim ovaj problem. Evo slika, pa ako neko moze da mi pomogne.
pozz
|
|
|
|
|
|
fila007 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 25 Mesto: Našice
|
|
Ovakva je situacija, nesmijes skidati jumpere od tamo gdje si spajao kabel, nego pokraj toga imas 4-pinski konektor, miskim da pise cd-in, probaj tu spojiti, a jumpere vrati kako su bili, oni ti sluze da imas zvuk sa prednje strane kucista ako ti kuciste podrzava
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
***RaZoR*** Dobro upućeni član
|
Godine: 29
Datum registracije: 29 Dec 2005 Poruke: 518 Mesto: Beograd
|
|
pogledaj jos jednom da li si dobro povezao taj mali kabl sa maticnom,nista drugo ne moze biti...ili idi u volume control i pogledaj tamo da ti nije nesto iskljuceno
|
|
|
|
|
|
dreams Upućeni član
|
|
|
@ fila007
Ti mislis da ja to nisam probao, vratio sam te jumpere, kada stavim na cd-in ne cujem radio i TV ali cujem muziku koju pustim, a kada stavim na ono mesto gde sam pokazao desi se suprotno.
@***RaZoR***
Ne znam vise gde da stavim kabal, sve su mi istale uticnice popunjene sem te dve, probao sam i to sa volume control ali ne vredi kada je to problem do hardvera ( mozda )
Mada ima jos nesto uz karticu sam dobio kabal jos jedan, koji ulazi u posebno mesto na TV kartici i on se razdvaja na cetri neka kabla, neki crveni, beli, zuti i crni. Nisam probao, ali koliko ja znam zuti je audio-out, a meni to treba ( ta cetri kabla su " zenskog pola ", dok je dzek od zvucnika " muskog pola " ). Da li bi to moglo da radi ako ja prikljucim taj kabal u TV, a na taj kabal zvucnike...ili ne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najisplativije rijesnje ovog problema, kupi si neku pci Cmi8738 zvucnu, kosta oko 9 eura, i imas ulaza koliko hoces. Inace Pc Chips maticna zna stvarati probleme.
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Koliko ja znam, da bi mogao da se cuje zvuk sa TV kartice na zvucnike, mora se povezati TV kartica sa zvucnom karticom, a ne direktno na plocu.
Pogledaj da nidi uz nju (TV karticu) dobio neki kabl koji bi mogao da se sa jednog kraja ubaci u TV karticu a sa drugog u zvucnu.
|
_________________ Master |
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Da se nadovezem, moras taj kabal jednim krajom da ubacis u TV karticu (isto kao i kabal za zvucnike u maticnu (ako je integrisana) ili u muzicku karticu) a drugi kraj u muzicku (ili maticnu) u kanal koji se zove Line in i koji je (najcesce) plave boje, a kanal od zvucnika zelene.
|
|
|
|
|
|
dreams Upućeni član
|
|
|
Zvucna karta meni je integrisana, a kabal koji sam dobio uz nju za zvuk nije klasican ( tada ne bi bio problem ) nego je to cetvrtasti kabal, sa dugacak oko 10cm, isti i na jednom i na drugom kraju, naime ova Leadtek-ova kartica je neka nova serija koja ima taj kabal i koji se postavlja iznutra. znaci nije kao dzek od zvucnika
|
|
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
dreams je napisao/la sledeće: | Zvucna karta meni je integrisana, a kabal koji sam dobio uz nju za zvuk nije klasican ( tada ne bi bio problem ) nego je to cetvrtasti kabal, sa dugacak oko 10cm, isti i na jednom i na drugom kraju, naime ova Leadtek-ova kartica je neka nova serija koja ima taj kabal i koji se postavlja iznutra. znaci nije kao dzek od zvucnika |
Ako si ubacio te konektore na prava mesta onda ne znam sta moze da ti pravi probleme.idi na Leadtek-ov sajt pa tamo potrazi resenje...
|
_________________ Master |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|