:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Ne tražim nikakvo vlasništvo, niti procenat od profita, a ako treba platiću i porez - kaže Saša Danilović
BEOGRAD - Svetski košarkaški as Predag Danilović odlučio je juče da svakom akcionaru "Knjaza Miloša" koji želi da deponuje akcije kompaniji "Apurna", zajedničkoj firmi "Danona" i Vlada Divca, pokloni 3,5 hiljade dinara po akciji. Time Danilović, kako je rekao za Glas javnosti, želi da prekine agoniju koja traje oko otkupa akcija aranđelovačke fabrike. Danilović kaže da ovim potezom želi da srpska fabrika "Knjaz Miloš" ostane, između ostalog, i u domaćim rukama.
- Pošto je i država odlučila da svoje akcije deponuje kompaniji "Apurna", jer je s pravom ocenila da je ponuda te firme najbolja za Srbiju i radnike "Knjaza Miloša", i ja sam se odlučio da svakom akcionaru, koji do ponedeljka, odnosno isteka roka za deponovanje akcija uplatim po 3,5 hiljada dinara za svaku akciju. Ne tražim nikakvo vlasničko učešće u fabrici, niti procenat od profita, a ako je to predviđeno zakonima naše zemlje, platiću i porez na ime poklona akcionarima - istakao je košarkaški as Predrag Danilović.
- Nadam se da će ovaj poklon doprineti da se akcionari aranđelovačke fabrike odluče za najbolju opciju, odnosno firmu Divca i "Danona". Samo ta ponuda obezbeđuje svetlu budućnost srpskoj fabrici. Vlade i ja želimo da ostanemo u Srbiji sa svojom decom. Preko glave mi je sve što se dešava oko "Knjaza" pa sam odlučio da pomognem ovoj srskoj firmi - istakao je Danilović.
A kompanija "Danon" i košarkaš Vlade Divac najverovatnije su već obezbedili većinski paket akcija "Knjaza Miloša", izjavila je supruga košarkaša Snežana Divac.
Ona je rekla da Divac zbog povrede i profesionalnih obaveza nije mogao da doputuje u Srbiju da bi akcionarima "Knjaza" objasnio prednosti njegove zajedničke ponude sa "Danonom" u odnosu na druge dve ponude.
"Spremni smo da akcionarima ponudimo i više od onoga što je navedeno u našoj ponudi, ali samo u okviru zakonskih mogućnosti", naglasila je Divčeva.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|