:: |
Autor |
Poruka |
OdbojkAsicAAA Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 09 Dec 2005 Poruke: 122
|
|
Pitanje najboljeg covekovog prijatelja bi trebalo dobro da se analizira...klasicni stereotipi da je pas covekov nabolji prijatelj.... mislim da vise ne vaze....naucno je dokazano da su delfini po broju i gradji hromozoma najslicniji ljudima i zato razumeju 90% naseg govora iako ne znaju da ga interpretiraju....oni poseduju posebne elektromagnetne talase pomocu kojih medjusobno komuniciraju,koji se prenose kroz vodu....isti ti talasi veoma su znacajni za covekov nervni sistem,veoma povoljno deluju na njega....samo petnaest minuta plivanja sa ovim lepotanima,deluje kao 6 sati relaksacione masaze....oni sve osete...zato ako nemate dobre namere,pobeci ce u morske dubine brzinom i do 300 km/h koju su sposobni da razviju.....a ako ste voljni da se igrate sa njima,nikada vas nece odbiti jer oni najvise vole da se druze sa ljudima....naravno samo sa onima koji ih vole....najnoviji eksperiment je lecenje dece koja boluju od celebralne paralize,terapijama koje se sastoje iskljucivo od igre sa delfinima....decak koji nije mogao da pomera ni ruke ni noge 7 godina,posle samo 6 meseci uspeo je sam da baci loptu delfinu i svakim danom se sve vise oporavlja.....zar nisu neverovatni.....a da li znate kako spavaju......???????
Hajde,da vas cujem......
|
|
|
|
|
|
venom Iskusni član
|
Datum registracije: 24 Avg 2005 Poruke: 975 Mesto: City of Heroes!
|
|
pa možda i jesu...
ali sa obzirom šta ribari da ne pišem kitolovci na moru rade jadnim ribama i sličnim...teško da bi oni nas uzeli za prijatelje....ako se ne varam u simpsonovima su osvojili svet...
|
_________________ When I walk I walk ALONE!
When I fight I fight ALONE!
|
|
|
|
|
krunoh Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 118 Mesto: požega
|
|
Predivne životinje, ato što je napisano je stvarno fascinantno! Plivanje sa njima i igra je sigurno užitak koji se ne može ničime izmjeriti! Stvarno bih htio jednom plivati sa delfinima, ali negdje na moru, a ne u bazenu!
|
_________________ prolazi, sve prolazi
nestaje, sve nestaje
koraci ko oblaci
odlaze odlaze
--------------------
najbolje riječi ikada |
|
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
delfini su jako simpaticne i lijepe zivotinje, i najrazumnije i najpametnije, jer tesko je ljude razumijeti
|
|
|
|
|
|
kraguj199 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Dec 2005 Poruke: 75
|
|
Negde sam procitao da imaju svoj jezik kojim komuniciraju.
|
|
|
|
|
|
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
Saljem Vam ove slike da vidite ta interesantna stvorenja
|
|
|
|
|
|
malimravak Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 56
Datum registracije: 19 Dec 2005 Poruke: 210 Mesto: Split
|
|
Ne sumnjam u njihovu pamet.Ali da li je to i stvar slike koju su ljudi stvorili o njima zbog njihovog pametnog i umiljatog izgleda?
|
_________________ Ovo je mali korak za čovjeka
ali veliki za čovječuljka! |
|
|
|
|
valibl Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 11 Nov 2005 Poruke: 156 Mesto: Banja Luka
|
|
Delfini su prekrasne zivotinje, mozda su i najslicniji nama, ali psi su po meni ipak najrasprostranjeniji covjekov prijatelj. Mozda kad bi smo svi zivjeli na obali, i uz to imali i po kojeg defina....... fina ideja
|
|
|
|
|
|
qzma1981 Upućeni član
|
Datum registracije: 17 Maj 2005 Poruke: 266
|
|
Delfini su jedine zivotinje koje "vode ljubav " iz zadovoljstva!Mislim da to dosta govori koliko smo zapravo slicni!!!
|
|
|
|
|
|
boracbl Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 25 Jan 2006 Poruke: 16
|
|
Ja sam imao priliku da budem na samo 0.5 m od njih i stvarno je bilo skroz cool.
To su stvarno super stvorenja ali postoje ljudi koji mogu i takva stvorenja da ubijaju,a evo i jednog primjera
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Pa verovatno ima nesto u tome da smo mi i delfini slicni. Voleo bih da jednog dana plivam sa njima, zasto da ne.
|
|
|
|
|
|
nedd1ch Dobro upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 597 Mesto: Novi Sad/Bachka_palanka
|
|
Extra lepe i plemenite zivotinje,stvarno mi se svidjaju.Deluju tako naivno i plemenito.
Stvarno bih voleo da plivam pored njih i da mu se uhvatim za peraje da me vuche
|
_________________ nedd1ch |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|