:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Jos jedan od Kosovskih gradova o kome se jako malo zna..i malo pise..na zalost vecina stvari koje se na netui mogu naci ticu se sadasnje situacije na Kosovu....ipak, da se ne bi iko osecao povredjenim, na samom startu kazem ne zelim nikoga povrediti..ali smatram da i ti gradoi na jugu asluzuju malo paznje..i ja cu im je pokloniti...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
Gnjilane, grad sa oko 40.000 stanovnika, moglo bi da postane mesto sa najvecim brojem otmica na Kosovu. Od dolaska medjunarodnih snaga (Kfor), juna ove godine, u Gnjilanu je oteto vise od 50 Srba, navode lokalne organizacije Srba...
Nekada divan gradic na Kosovu,.....danas mesto obavijeno zicama...vojska na svkom koraku.neziveznost i strah medju ljduima....ipak ljudi kao da zaboravljaju na sve nesrece koje ih okruzuju..i zive srecan zivot.....deca idu u skole kojih danas bas i nema tako puno....osnovni uslovi za zivot su jako losi..pa ika snalaze se.....ono u grudima je mnogo jace od svih nevolja kazu oni.....pa eto..mislila sam da su zasluzili ovu stranicu...
|
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
evo jos jedna slika...
|
|
|
|
|
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
Evo i od mene par slika od Gnjilane koji sam 1998. godine zadnji put video...
|
|
|
|
|
|
dejoni Odomaćeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1376 Mesto: Nis
|
|
Rodjen sam u Gnjilanu i tamo ziveo do 1999. Necu biti jedan od onih ljudi koji mogu proziveti svoj zivot u gradu u kome su rodjeni,niti pak jedan od onih koji makar mogu slobodno da prosetaju dobro poznatim ulicama na kojima su proziveli najlepse godine detinjstva,mladosti,prve ljubavi.Kako vreme prolazi,nostalgija za proslim danima biva sve veca.
Hvala na ovim slikama.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
Volela bih da mogu biti optimista i reci da nisi u pravu, ali nisam.Ipak, posto ovo ne smemo pretvoriti u politicku tema vec nastaviti predstavljanje grada, ostaje mi samo da dopunim ono malo sto sam o gradu rekla...
KOSOVSKO - POMORAVSKI okrug se nalazi u južnom delu Republike. Obuhvata opštine: Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Vitina. Ima ukupno 217.726 stanovnika. Sedište je u gradu Gnjilanu.
Gnjilane se prvi put pominje u XIV veku. U neposrednoj okolini se nalazi Banja Klokot sa nekoliko termalnih izvora koji se smatraju vrlo lekovitim.
Gnjilane ima tekstilnu industriju, fabriku duvana, radijatora i klima uređaja. Ovaj region je bogat rudama magnezita i bentonita.
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|