www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li gramatika zaista toliko bitna?!?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~
::  
Autor Poruka
Vestica
Banovan!

Freak Of Nature
Freak Of Nature

Godine: 39

Datum registracije: 13 Jan 2005
Mesto: Nebo

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 17, 2005 2:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sta vam je bwe ljudi...ste se napili malooo?

YERONIMO
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 51

Datum registracije: 18 Sep 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 18, 2005 1:36 pm    Naslov poruke: komentar Na vrh strane Na dno strane

Vrlo zanimljivo.... ali radi!

Dafna
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 08 Okt 2004
Mesto: negde

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 18, 2005 5:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja sam citala to, nasla na nekom sajtu, ali na engleskom, i dala burazeru da procita, i covek procita i pita me u cemu je fora... ladno nije ni primetio heheheh

Mixipro
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 05 Mar 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 18, 2005 5:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

taman sam pomislio da admin nije normalan kad ono Laughing

pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 45

Datum registracije: 01 Okt 2004
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 12, 2006 2:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
Bitje da je ovo THE SAME, samo u engleskoj varijanti:

'Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by itslef but the wrod asa a wlohe and not as idnivdaul ltetres...'

Kao npr.

A m-- w-- w-----g d--n t-- s----t. iliti
C---k h--a u----m.

Naime, kako bi se to sa psiholoshke strane gledishta objasnilo kada je chitanje u pitanju, 2 procesa se odvijaju u ovom sluchaju: predikcija & sposobnost stvaranja mentalnih slika. Mi ne chitamo slovo po slovo vetj smislene grupe rechi & chitajutji 'skachemo' sa jedne na drugu & u stanju smo da razumemo tekstove ovog tipa zbog posedovanja mentalnih slika tzv. 'mnemonics' koje predstavljaju slike u nashem umu asocijativno povezane sa entitetima iz sveta oko nas, koje su smeshtene u dugorochnoj memoriji, te ih je lako aktivirati iniciranjem asocijativnog odnosa.

apsolutno se slazem sa mojm dragom koleginicom...Nas mozak vecinom cita citave reci i sklapa recenice u sebi bez obzira na gramaticke greske koje se u njima nalaze.To su pokazala mnoga proucavanja na polju semantike.Odlicna tema Wink

Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)

Gravedigger_girl_4ever
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 14 Sep 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 15, 2006 11:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da naravno! Mislim da je gramatika veoma bitna i pravopis je veoma bitan! Nemam nista protiv neobrazovanih ljudi, ali isto tako mislim da bismo svi mi trebali da znamo neka osnovna gramaticka i pravopisna pravila koja bismo svakodnevno trebali da primenjujemo!

Sandan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Nov 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 11:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, naravno da je bitna. Smatram da je gramatika koren i temelj jezika i da se na njoj nadogradjuje sve ostalo.

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 7:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne, uopste nije. najbolje bi bilo da mi svi pricamo bas onako kao hocemo. bez ikakvih pravila i ogranicenja. kako bi to bilo veselo! Mr. Green

đavolče
little sexy devil
little sexy devil

Godine: 35

Datum registracije: 11 Maj 2006
Mesto: pakao

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 04, 2006 8:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gramatika je veoma važna u jeziku,a pogotovo u srpskom jer ako pričaš nešto bez veze onda si odmah prost i priglup!

vmirko
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 14 Dec 2004
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 7:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda izgleda da nije , ali meni zaista smeta kad neko pogresi padez, ili napravi neku nakaradnu konstrukciju.

nadalina68
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 57

Datum registracije: 27 Maj 2006
Mesto: Bgd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 14, 2006 6:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hahahaha,super je nisam ni primetila dok
nisam obratila paznju o cemu se radi,mada imam manu da citam kako meni odgovara a svidja mi se ono kada vidim :"PECEM PECENJE"ha Very Happy

danijelavu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 23 Maj 2005
Mesto: Novi Sad

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 19, 2006 3:12 pm    Naslov poruke: :) Na vrh strane Na dno strane

svaka cast na ovome.. ovaj teks bez problema se moze razumeti... pricao mi je jedan decko koji je bio u americi godinu dana da se kod njih uopste ne pazi na gramatiku u govoru, on gramatiku nezna beknuti pa se bez obzira na to mogao sporazumeti s ljudima...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~ -> Da li gramatika zaista toliko bitna?!? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon