:: |
Autor |
Poruka |
hogar sa medaka Prijatelj foruma

|
Godine: 73
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 6871 Mesto: beogradski pašaluk

|
|
komshinica je napisao/la sledeće: | Tuzno, ali istinito. Ne mora veca da mi nabraja, ja se time bavim u poslednje vreme, pa na zalost znam. |
Veoma sam srećan da se neko ovim bavi kod nas, jer prosto sam zapanjen koliko isprebijanih, modrih i izubijanih žena svakodnevno vidjam na ulicama Beograda, na poslu gde radim, ma - uopšte u Srbiji, dok sa druge strane, uopšte ne vidim dilere droge koji diluju ispred osnovnih škola, maloletnike koji se pucaju u vene i/ili piju, "Mirzino jato" ispod Plavog mosta, u Picinom Parku, agencije za poslovnu pratnju...
Da ne nabrajam više: ne mora ni Veca a mi priča, ja se time bavim u poslednje vreme, pa na zalost znam...
|
_________________ pičim redom i beležim kredom! |
|
|
|
 |
komshinica Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163

|
|
Nemoj da zamenjujes teze, poverovacu da si se osetio prozvanim...
To sto postoje osobe koje trpe nasilje uopste ne znaci da ne postoje dileri i sve sto si nabrojao. I to sto postoje osobe koje pomazu zrtvama nasilja, ne znaci da ne postoje osobe koje se bore protiv droge i ostalih zala u svetu... Hajde, ne zvucis kao neko kome treba crtati. Prosto, ovo je tema u kojoj se o tome prica, o ostalim problemima u adekvatnim temama.
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
 |
gazda_djole Odomaćeni član

|
Godine: 57
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1058 Mesto: Bgd - Colmar

|
|
KUME !!!
Ne pricaj sa njom ... nabodi jeeeeeeeee
Ojha ...salim se bre , nemoj i ovo da uracunavate u onih 33% !!!
|
|
|
|
|
 |
Ktantonet Upućeni član

|
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 285 Mesto: Israel/Srbija

|
|
Da se fizicko maltretiranje krece samo u siromasnim i manje obrazovanim okolinama je velika zabluda onoga ko tako misli. Verujte mi medju bogatima su batine cak mnogo brutalnije nego medju siromasnima, ali je ona bogata zena jednako obezbedjena kao i njen "partner" u ovom slucaju krvni ne prijatelj pa sa tim nema potrebe da ona izlazi u javnost i trazi kakvu pomoc vec odlazi kod svojih najblizih koji su takodje dobro obezbedjeni i mogu da joj pruze dobro utociste, dok je kod siromasnih druga prica i iz sasvim drugih razloga pa sa tim zene izlaze u javnost u nemoci i potraznjom za pomoci.
Dakle u Izraelu koja nije bas prepuna stresova barem ne kod bogatih porodica, ne kao Srbija, je bio slucaj jednog Doktora i njegove zene koji su ziveli prilicno dobro, dovoljno bogato i ovoje intelektualci ali je zena odlucila da izadje sa tim u javnost, ljudi G-din intelektualac je tako izubijao svoju zenu da je ona bukvalno sva bila modra i otekla od batina, bukvalno receno ni rodjena majka je nije poznala. I to nije samo jedan slucaj tuce medju bogatima. Statistika je pokazala da se taj problem pojavljuje dakle u svim stalezima i takodje u celom svetu gde manje, a gde vise.
Tacno je da ima i muskaraca koji trpe kojekakve torture ali u vecini slucajeva fizicko zlostavljanje trpe zene. Fizicko zlostavljanje zene sam gledala i slusala licno skoro 15 godina u komsiluku, a sada vise ne gledam jer zivim u drugoj drzavi, a znam da moje komsije sa tim nisu prestali i verujem sada vec nikada i nece. Dakle sestra mi je ispricala da je jednom prilikom ne tako davno on nju tukao drskom od sikire i po komsijskom pozivu policija je njega istukla istom tom drskom, mada znam da to nista nije vredelo jer to dvoje ljudi tako zive vec 20 godina i prosto receno navikli su na takav zivot. Ali isto tako sam cula da je jedan policajac po pozivu na "fizicko zlostavljanje zene" rekao "Pa sta ako je tuce i ja tucem svoju zenu" dakle problem nije samo medju parovima problem je mnogo dublji i da bi se isti izkorenio treba jos mnogo truda, rada i godina da prodje, kako se to kod nas kaze "Jos mnogo vode Dunavom da protece".
Takodje sam bila udata za jednog sadistu koji me je tukao (na moju srecu i pamet ne vise od jednom jer sam ga brze bolje ostavila) i prosto uzivao u tome. Obozavao je da mi preti, a verujem nije smeo vise puta da me tuce jer smo ziveli kod njegovih roditelja, a znao je da to oni nece dozvoliti. Mada problem jeste kretao od njegovih roditelja koji su imali obicaj da mi prete batinama i kada je njegov otac stalno govorio "Za tebe su samo batine majka" iako taj covek nikada u zivotu nije udario svoju zenu imao je obicaj da tako nesto kaze, ne misleci da ce ga mozda jedan dan sin i poslusati pa kada su ga zatekli kako me davi reagovali su drugacije jer su tek tada uvideli da sve te pretnje vode sigurnom ubistvu. Mnogi se doduse neosveste realnosti sve dok se tragedija i ne dogodi.
Ovaj problem je po meni mnogo diskutabilniji i ne znam da li bi mi ista mogli povodom toga da uradimo ali makar i sami mozemo poceti da gazimo svoj ego koji toliko puta dovede do velikih tragedija.
Jos uvek mnogima nije vazno i jasno da nema tu ko je kriv i zasto, vec da batine ne donose nikakvo resenje, vec ludilo i NEDAJ BOZE nesto mnogo gore.
Secam se jos pre nego sto sam se udala radila sam sa jednom jako dobrom prijateljicom koja je tada vec bila udata sa dve devojcice i redovno dobijala batine bukvalno ni za sta. Kuca joj je uvek bila sredjena rucak uvek na vreme, deca sredjena, dobre u skoli ma sve je bilo kako treba ali ako bi slucajno rekla da danas nije raspolozena za sex dobila bi batine i ili ko zna zbog cega, sve do jednog dana kada je opet istukao i njena mama otisla u policiju i (oni su vec bili poznati policiji) rekla im "Ukoliko jos danas ne preduzmete nesto, a znate dobro da on nju tuce vec godinama, nemojte traziti evo vam moja adresa tu cu biti, dodjite i uhapsite me jer JA cu ga UBITI!"
Tek tada je policija odlucila da preduzme konkretniji korak, uhapsili su ga zadrzali tri dana i od tog dana do dan danas covek nije pipnuo vise zenu, ne pije kafu i ne pusi, skroz se promenio.
Sta su oni sa njim radili nikad niko nije saznao ali ocigledno da je nesto sto je vredelo. Znaci postoji mnogo resenja ma ko da je u pitanju muz ili zena koja mogu da se preduzmu u vezi porodicnih maltretiranja samo jos uvek nema ko da ih preduzme i tu je problem.
Licno bih preduzela mnogo vise da mogu i nadam se ako ne mogu sada jedan dan cu moci da pomognem na bilo koji nacin takvom drustvu i stvaranju resenja po tom pitanju.
|
|
|
|
|
 |
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641

|
|
No coment na sve ovo...
Sta reci za nekog ko je umno poremecen cim bije zenu
|
|
|
|
|
 |
hogar sa medaka Prijatelj foruma

|
Godine: 73
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 6871 Mesto: beogradski pašaluk

|
|
Ovo mu dodje kao šlag na tortu zvanu:
"U Srbiji svaku treću ženu tuku ukućani"?
Malo sutra.
Ne znam kako Izraelci tuku svoje žene, nešto sumnjam da smeju, ali dobro znam da u Srbiji sigurno nije svaka treća žena bijena od ukućana...
I ne mislim da sam u zabludi kad tvrdim da sve to ipak ide i uz stepen obrazovanja kao i stepen siromaštva - bogatstva... Da godinama nisam stanovao blizu romskog naselja baš usred Beograda, ne bih o ovome. Ali svejedno, Ktantonet, ovde imaš toliko NVO koje se time bave pa se ne brini, dodji u Srbiju, izgleda da ima posla napretek...
Koješta.
|
_________________ pičim redom i beležim kredom! |
|
|
|
 |
NINANENA Veštica

|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 1464

|
|
a sta mislite kakva su ta deca koja su slusala i gledala tuce,da li i ona nastavljaju taj put ili sta drugo i ta deca u kakve ljude odrastaju
|
|
|
|
|
 |
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641

|
|
Ma kakva su nego pod stresom
Mislim da neslede primer svog oca ili majke,bar se nadam da je tako
|
|
|
|
|
 |
NINANENA Veštica

|

|
|
jano to nije stres to su traume
|
|
|
|
|
 |
Ktantonet Upućeni član

|

|
|
Moja sestra i ja smo imale cetiri najbolje drugarice dve iz Novog Sada iz komsiluka i dve i Kovilja takodje iz komsiluka. Sve cetiri su odrastale u porodicama gde oba roditelja piju, manje vise tuku se, kurvaju i sl.
Sto kako i zasto ja ne mogu da objasnim ali one dve iz Novog Sada su danas iste bas kao i roditelji, piju, dobijaju batine, kurvaju se dok one dve iz Kovilja su sasvim susta suprotnost, dakle obe su udate ne piju i nisu, ne puse, ne tuku ih imaju decu i svoju kucu.
Sve cetiri su gledale iste lose stvari u zivotu, a same odrasle isto/drugacije. Ipak mislim da sve to zavisi od samog deteta i njegove svesti i da, ma sta otac i mati radili tako i toliko to (ne)ce uticati na isto.
|
|
|
|
|
 |
NINANENA Veštica

|

|
|
Ktantonet je napisao/la sledeće: | Moja sestra i ja smo imale cetiri najbolje drugarice dve iz Novog Sada iz komsiluka i dve i Kovilja takodje iz komsiluka. Sve cetiri su odrastale u porodicama gde oba roditelja piju, manje vise tuku se, kurvaju i sl.
Sto kako i zasto ja ne mogu da objasnim ali one dve iz Novog Sada su danas iste bas kao i roditelji, piju, dobijaju batine, kurvaju se dok one dve iz Kovilja su sasvim susta suprotnost, dakle obe su udate ne piju i nisu, ne puse, ne tuku ih imaju decu i svoju kucu.
Sve cetiri su gledale iste lose stvari u zivotu, a same odrasle isto/drugacije. Ipak mislim da sve to zavisi od samog deteta i njegove svesti i da, ma sta otac i mati radili tako i toliko to (ne)ce uticati na isto. | znas i ne verujem ti da je bas bila preslikana zivotna prica,mozda sustina jeste ali bit su detalji.......
|
|
|
|
|
 |
Ktantonet Upućeni član

|

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|