www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li gramatika zaista toliko bitna?!?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~
::  
Autor Poruka
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 20 Jun 2005
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 04, 2005 11:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

stavnro dboro..fca ste

tijance1984
Šef kuhinje veca kuvarica
Šef kuhinje veca kuvarica

Godine: 40

Datum registracije: 25 Mar 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 04, 2005 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovo je super....bas zanimljivo Wink

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 08, 2005 4:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bitje da je ovo THE SAME, samo u engleskoj varijanti:

'Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by itslef but the wrod asa a wlohe and not as idnivdaul ltetres...'

Kao npr.

A m-- w-- w-----g d--n t-- s----t. iliti
C---k h--a u----m.

Naime, kako bi se to sa psiholoshke strane gledishta objasnilo kada je chitanje u pitanju, 2 procesa se odvijaju u ovom sluchaju: predikcija & sposobnost stvaranja mentalnih slika. Mi ne chitamo slovo po slovo vetj smislene grupe rechi & chitajutji 'skachemo' sa jedne na drugu & u stanju smo da razumemo tekstove ovog tipa zbog posedovanja mentalnih slika tzv. 'mnemonics' koje predstavljaju slike u nashem umu asocijativno povezane sa entitetima iz sveta oko nas, koje su smeshtene u dugorochnoj memoriji, te ih je lako aktivirati iniciranjem asocijativnog odnosa.

sokobanjac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 45

Datum registracije: 27 Jan 2003
Mesto: nis

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 12, 2005 10:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam shvatio, ali nema veze

MilosJS
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 15 Jul 2005
Mesto: Sid

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 15, 2005 3:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo Je Super Fora. Sve Sam Bez Problema Procitao I Razumeo.

JoJox
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Jul 2005
Mesto: Pancevo

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 24, 2005 1:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked neverovatno... nikad nisam ni obracao paznju na ovakve stvari

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 24, 2005 2:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Super fora! Mada sam ja bolesna za gramatikom, obozavam je i jako mi upadaju u oci/usi greske (kao izmedju ostalog i greske u ovom tekstu), ali sam stvarno procitala bez problema! Stvarno, super je!

Maja S.
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 18 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 06, 2005 10:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lepo je.
I zanimljivo

Car Dusan-Silni
Administrator i domaćin
Administrator i domaćin

Godine: 57

Datum registracije: 09 Jun 2002
Mesto: Kraljevo / Frankfurt

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 03, 2005 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Annabel_Lee je napisao/la sledeće:
Bitje da je ovo THE SAME, samo u engleskoj varijanti:

'Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by itslef but the wrod asa a wlohe and not as idnivdaul ltetres...'

Kao npr.

C---k h--a u----m.

Naime, kako bi se to sa psiholoshke strane gledishta objasnilo kada je chitanje u pitanju, 2 procesa se odvijaju u ovom sluchaju: predikcija & sposobnost stvaranja mentalnih slika. Mi ne chitamo slovo po slovo vetj smislene grupe rechi & chitajutji 'skachemo' sa jedne na drugu & u stanju smo da razumemo tekstove ovog tipa zbog posedovanja mentalnih slika tzv. 'mnemonics' koje predstavljaju slike u nashem umu asocijativno povezane sa entitetima iz sveta oko nas, koje su smeshtene u dugorochnoj memoriji, te ih je lako aktivirati iniciranjem asocijativnog odnosa.

Shocked Shocked Shocked

Kosminice, ne se ljti, al ono Nesino sam razumeo bez problema, al ovo sto ti obrusi ovde nekako mi ne ide pod rukom ili je i to neka fora mozda Rolling Eyes

Very Happy Wink

Preporucujemo: [ Naša multimedijalna baština ] sa forumima [ Fontana zelja ], [ MP3 Riznica ], diskusije o [ Domacoj muzici ], ili za ljubitelje [ Strane muzike ] a naravno i sve o [ Online radio domaci.de ].
Opustite se na forumima kategorije [ Zabava ] uz jednu [ Trac partiju ] ili se poigrajte na [ Igrama bez granica ].
I naravno da ne zaboravimo jednu od najvecih [ Download baza ] narodne i zabavne muzike EX-YU estrade sa preko 15.000 mp3 fajlova.

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 03, 2005 3:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laughing Dragi moj komshija, ja to malo 'udarila' po engleskom & psihologiji, ne zameri, Wink Nikakva fora nije u pitanju, ovo moje je zapravo prevod onog Neshinog (ili obratno), a ovo drugo

C---k h--a u----m.

mu dojde

A man was walking down the street. iliti
Covek hoda ulicom.

shto bi znachilo da, i kada fale neki delovi tj. slova mi smo u stanju da sklopimo rechi odn. rechenice, zbog postojanja vetj pomenutih 'mentalnih slika', tj. to nam je vetj poznato od ranije. To je razlog i zashto bez problema chitamo ovakve 'ispreturane' tekstove., zbog postojanja nekog jezichkog poretka, pravila u nashem umu.

Jel sad bolje??? Laughing Mada, mislim da je bilo lakshe da dojdesh na kaficu (il' pivu, po zelji), pa da se pojasnimo... Wink

Anastasia78
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 46

Datum registracije: 18 Jul 2005
Mesto: Germany

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 03, 2005 7:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovo sam vec na nemackom znala.. i kao vama mi nije uopste tesko padalo da procitam.. na engleskom isto nisam imala nikakvih problema.. ali sad ovo gore na srpskom mi je malo teze padalo.. zasto je to tako? Sad

miskopisko
~Dream-Maker~
~Dream-Maker~

Godine: 39

Datum registracije: 03 Sep 2005

neth_antilles.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 17, 2005 1:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lovim te(probajte to da kazete devojci kad joj izjavljujete ljubav i shvaticete zasto je gramatika a i pravopis vazan) Smile Mr. Green

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~ -> Da li gramatika zaista toliko bitna?!? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon