:: |
Autor |
Poruka |
vecadok Prijatelj foruma

|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd

|
|
'Plavi' bolji od Hrvata u Podgorici
Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je u prvom kolu ProMonte Superkupa selekciju Hrvatske sa 74:71 ( 19:19, 23:23, 12:16, 20:13).
Utakmica je bila otvorena do samog kraja, a Hrvati su u nekoliko navrata imali i značajniju prednost (poslednji put 61:54).
U drugom duelu prvog kola Litvanija je bila bolja od Slovenije, 94:85, a u petak se sastaju Srbija i Crna Gora - Slovenija i Hrvatska - Litvanija.
U prvoj utakmici po dolasku sa prve faze priprema ”plavi su pokazali veliki potencijal, ali i priličnu neuigranost. Šut još uvek ne služi naše košarkaše, ali je to krajnje očekivano u periodu kada su im ”ruke teške.
Selektor SCG Željko Obradović meč je počeo sa kombinovanom petorkoma Pavlović, Avdalović, Gurović, Milojević i Krstić, kojima je Neven Spahija suprotstavio svoju najbolju postavu Planinić, Giriček, Vujčić, Mamić, Bagarić.
Hrvati su iskoristili činjenicu da su u seriju pripremnih mečeva ušli znatno ranije i uspevali da pariraju timu SCG tokom celog meča. U drugoj i trećoj četvrtini oni su imali periode odlične igre, ali je u finišu domaća selekcija znatno pojačala ritam i izborila pobedu. Čim je na teren na startu poslednjeg perioda ušla najjača petorka, usledila je serija 8-0 (serijom sjajnih pogodaka Rakočevića i Bodiroge) i prednost se vratila u ruke ”plavih (Rakočević na asistenciju Jarića).
Hrvati su se posle meča žalili na suđenje, s obzirom na to da im (zbog znatno kraće klupe) ne odgovara kriterijum sa velikim brojem faulova (18 do pola druge četvrtine na obe strane). Posebno su bili nezadovoljni odlukom sudija u finišu, kada su jedan aut pogrešno presudile u korist SCG.
Najefikasniji igrač u našem timu bio je Nenad Krstić, sa 16 poena, Igor Rakočević je 'ubacio' 12, a značajnu ulogu, posebno u odlučujućim trenucima utakmice imao je i Dejan Milojević. Raduje i dobar nastup Darka Miličića, kojeg ljubitelji košarke u SCG nisu imali mnogo prilike da gledaju. Zbog povreda nisu igrali Tripković i Tomašević, a tek oporavljeni Vlada Radmanović još nije ušao u formu.
U ekipi Hrvatske 20 koševa Giričeka i 11 Bagarića, koji je zbog incidenta u finišu (pokoškao se sa Krstićem), isključen.
Utakmicu je u Sportskom centru "Morača" pratilo 4.120 gledalaca, a susret su vodile sudije Jovčić, M.Vojinović (SCG) i Jasevičijus (Litvanija).
Pet ličnih: Planinić u 26. i Bagarić u 39. minutu (oba Hrvatska).
SCG: Bodiroga 11 (6-5), Pavlović 4, Avdalović, Radmanović 2 (2-2), Rakočević 12 (2-0), Ssćepanović 2, Jarić 9 (6-5), Popović, Krstić 16 (15-8), Milojević 11 (6-5), Miličić 3 (4-3), Gurović 4 (2-1).
Hrvatska: Ukić 9 (2-2), Baždarić, Popović, Vujčić 1 (2-1), Prkačin, Žižić 5 (2-1), Giriček 20 (7-6), Planinić 8, Tomas 8 (3-3), Mamić, Bagarić (6-5), Kasun 9 (3-3)
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
 |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 52
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
Izgleda da ce Hrvati dobiju Kompleks ako igraju protiv nas
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
 |
Sweet Baby_85 Upućeni član

|
Datum registracije: 23 Avg 2005 Poruke: 427

|
|
Hahaha, ma ne brini mi Srbe puštamo, to je naša taktika....Vi to ne kužite....
|
_________________ Ja bezobrazna, bezobrazna sam bila
negde usput ja sam ostavila krila....
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|