www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Testenina
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Valjušci ( nudle ) od krompira

Oprati i staviti u lonac da se kuva kilogram krompira.Kad je krompir kuvan, ocediti ga od vode, oljuštiti i propasirati kroz presu za krompir.Staviti krompir na dasku za mešanje, u sredini krompira napraviti udubljenje i staviti unutra 2 cela jajeta i malo soli.Dodati brašna toliko da testo bude malo tvrđe, da bi se od njega mogle praviti nudle.Od umešanog testa izvaditi jednu oblu pantljiku, debljine jednog prsta, iseći je na komadiće i od svakog isečenog komada testa rukom uvaljati jednu nudlu.Ovako napravljene nudle rasprostrti po dasci koju treba posuti brašnom da se testo ne bi zalepilo za dasku.Za to vreme 2 litre vode staviti na špret u jednu šerpu od 3 - 4 litra.Kada voda provri, osoliti je , pa spuštati nudle u ključalu vodu.Kad nudle izađu na površinu, znači da su kuvane.Ocediti ih i spustiti na vrelu mast na kojoj se propržilo malo tucane zemičke.Nudle dobro protresti da se ne bi za šerpu zalepile.Zatim ih sipati na vrelu zdelu, preliti prženom zemičkom, a odozgo staviti 2 -3 kašike kisele pavlake.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makarone u ljutom sosu ( za 4 porcije )

Potrebno je :

1. glavica crnog luka,
2. 2 čena belog luka,
3. crvena ljuta papričica,
4. so, biber,
5. 3 kašike maslinovog ulja,
6. mala konzerva paradajza (425 ml),
7. 5 kašika crnog vina,
8. 400 g. testenine.

Očistiti crni i beli luk. Oprati i iseckati. Oprati papričicu, raseći je po dužini i izvaditi semenke. Papričicu iseći na kolutove. Posle toga zagrejati ulje u jednoj posudi. Na njemu, mešajući, prodinstati beli i crni luk i ljutu papričicu. Ostaviti paradajz da se ocedi. Iseći na krupne komade i pomešati sa lukom. Sve dobro posoliti i pobiberiti. Zatim doliti crno vino, poklopiti sos i ostaviti oko 15 minuta da se krčka na umerenoj temperaturi. Makarone skuvati u dobro posoljenoj vodi prema uputstvu na kesici. Zatim odliti vodu i ostaviti makarone da se dobro ocede. Izmešati ih sa sosom, garnirati listićima bosiljka i servirati jelo, dok je još toplo.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tortelini sa sosom od sira ( za 4 porcije )

Potrebno je :

1. glavica crnog luka,
2. čen belog luka,
3. kašikica putera,
4. 125 ml belog vina,
5. 350 ml supe (instant),
6. 50 ml pavlake,
7. trougao masnog sira,
8. 20 g. parmezana,
9. so, biber,
10. 500 g. svežih tortelina sa spanaćem,
11. 100 g. maslačka,
12. muskatni oraščić.

Očistiti crni i beli luk i iseckati ih. Rastopiti puter i na njemu dinstati oba luka dok ne postanu staklasti. U to dodati vino i supu i na jakoj vatri ostaviti da se kuva dok ne provri do polovine. Dodati pavlaku i pustiti da provri. U tome rastopiti trougao masnog sira, dodati rendani parmezan i ostaviti da se polako krčka. Na kraju sos posoliti i pobiberiti. Torteline skuvati u posoljenoj vodi prema uputstvu na kesici, a onda ostaviti da se ocede. Oprati maslačak, očistiti ga i iseći na trake. Izmešati torteline sa sosom od sira, dodati maslačak i začiniti mlevenim muskatnim orahom i služiti dok je jelo još toplo.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fileti sa špagetima i povrćem ( za 4 porcije )

Potrebno je :

1. 500 g. fileta od lososa,
2. 5 kašika soja sosa,
3. 1/2 kašikice đumbira u prahu,
4. 1/2 kašikice ljute mlevene paprike,
5. 4 kašike sirćeta,
6. 7 kašika ulja, kašika gustina,
7. kašika šećera, čen belog luka,
8. so, 350 g. špageta,
9. 300 g graška šećerca u mahunama,
10. 50 ml belog vina,
11. 50 g oljuštenog kikirikija, biber.

Oprati filet i iseći na komade. Dobro pomešati soja sos, đumbir, mlevenu papriku, sirće, 3 kašike ulja, gustin i šećer. Oljuštiti beli luk i dodati u marinadu. Filet ostaviti u marinadi oko 10 minuta da upije sok. Testeninu kuvati u slanoj vodi. Grašak šećerac u mahunama očistiti, iseći i kuvati oko 2 minuta u slanoj vodi. Isprati i ostaviti da se ocedi. Zagrejati 4 kašike ulja i filet pržiti 4 minuta, a onda izvaditi. Grašak šećerac i kikiriki pržiti u ulju. Testeninu posuti marinadom i dodati vino u povrće i filet. Začiniti i služiti

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje na dalmatinski način

Potrebno je :

1. 300 g širokih lazanja,
2. 200 g pilećeg belog mesa,
3. 200 g šampinjona,
4. 1 glavica crnog luka,
5. 100 g paradajza,
6. 1 kašika ulja,
7. 1 pavlaka,
8. so, biber, svež bosiljak.

Pileća prsa iseći na kockice. Luk sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati oprane, očišćene i isečene sampinjone i pileće meso. Prodinstati, posoliti, pobiberiti i dodati isečen paradajz na kockice. U medjuvremenu skuvati lazanje u posoljenoj vodi. Ocediti ih, staviti na tanjir, preliti umakom i posuti sa seckanim peršunom i ukrasiti sa svežim bosiljkom.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Testenina sa pečurkama

Potrebno je :

1. 500 g zelenih rezanaca,
2. 1 pavlaka,
3. 1 glavica luka,
4. 300 g kuvane šunke,
5. 300 g šampinjona,
6. peršunov list, so, biber,
7. besamel sos
(20 g maslaca, 20 g brašna, 1 dl supe, 1,5 dl mleka, so, muskatni oraščić)

Obariti rezanca i ostaviti po strani. Rastopiti maslac i u njega dodati brašno, zatim supu, mleko, so i malo muskatnog oraščića. Gotov besamel sos ostaviti da se malo hladi. U posebnoj posudi prodinstati sitno isecene pečurke, luk, dodati pavlaku, šunku isečenu na rezanca i u to dodati besamel sos. Posoliti, pobiberiti, dodati seckan peršun i dinstati još oko 5 minuta na laganoj temperaturi dok se ne zgusne. Rezanca preliti umakom i lagano izmešati. Sluziti dok je jelo toplo.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 2:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje sa spanaćem

Potrebno je :

1. 500 g spanaća,
2. glavica crnog luka,
3. 850 ml soka od paradajza,
4. so, biber,
5. 1/2 kašičice origana,
6. 250 g švapskog sira,
7. 6 komada kora za lazanju.

Očistiti spanać, oprati ga i obariti, pa kad se ohladi iseći ga na sitno. Luk iseći na sitno i propržiti ga na malo ulja. Po želji dodati cen belog luka, spustiti spanać, posoliti, pobiberiti i prodinstati oko 10 minuta. Prokuvati paradajz, posoliti, pobiberiti, dodati kocku supe i malo aleve paprike i na kraju dodati origano. Dodati kašiku brašna, pomešati sa vodom, pa kuvati da se napravi sos. Usuti malo sosa u podmazan kalup. Izmešati spanać sa 250 g švapskog sira. Redjati ploče lazanja, bez predhodnog kuvanja, sos od paradajza i mešavinu od spanaća, a završiti sa sosom. Peći oko 40 minuta na temperaturi oko 200 stepeni. Garnirati listićima bosiljka.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 10:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti s umakom od sira i bosiljka

Sastojci:
10 dag svježeg sira
1 dl jogurta
5 dag gorgonzole ili nekog "plavog" sira
2 žlice vinskog octa
režanj češnjaka
vezica svježeg bosiljka
papar
šaku pinjola ili nasjeckanih oraha
50 dag špageta

Priprema:
Skuhajte špagete u puno slane vode. U međuvremenu pripremite umak tako da kratko miksate češnjak, pa dodajte ostale sastojke, osim oraha, i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kuhane špagete ocijediti i u zdjeli za posluživanje dobro izmiješajte s umakom i orasima te ukrasite listićima bosiljka.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
potrebna
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 45

Datum registracije: 19 Sep 2005
Poruke: 86
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 04, 2005 10:54 pm    Naslov poruke: ah ta testenina Na vrh strane Na dno strane

Jesenja testenina
Potrebno je:
- 350 g testenine, 150 g svezih pecurki
- 100 g plavog paradajza, 200 g mladih tikvica
- 100 g paradajza, 2 cena belog luka, 0,5 dl ulja
- so, biber, persunov list, origano, malo secera
- parmezan po zelji
Tikvice oprati i iseci na kockice, a ociscene pecurke na listice. Patlidzan iseci na tanke listice, malo ih posoliti i ostaviti da puste vodu. Beli luk i persun iseckati na sitno.
U posudu staviti ulje i dodati beli luk i persun, pecurke, tikvice, patlidzan i dinstati dok povrce ne omeksa. Zatim dodati isecen paradajz, secer, zacine, so, biber, origano i nastaviti sa dinstanjem na tihoj vatri. U medjuvremenu skuvati spagete i kad su gotove preko njih staviti umak i po zelji posuti rendanim parmezanom.

Spagete sa slaninom i pavlakom
Potrebno je:
- 400 g spageta, 100 g dimnjene slanine
- 100 g sunke, 1 glavica luka, 1 cen belog luka
- kasika zacina, 4 jaja, 1 pavlaka
- malo maslinovog ulja, so, biber
- presunov list i parmezana po zelji
Na maslinovom ulju proprziti iseckan luk, dodati iseckanu slaninu i sunku i beli luk, pa sve malo prodinstati na tihoj vatri. Spagete skuvati i kada su gotovi ocediti ih i dodati przenoj slanini i sunki i sve zajedno malo proprziti. Umutiti pavlaku sa jajima, dodati so, biber i zacine po potrebi i malo ribanog sira. Tom smesom preliti spagete, lagano promesati i sipati u odgovarajucu posudu. Po zelji posuti parmezanom, persunovim listom i sluziti dok je toplo.
Laughing
 
potrebna
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 45

Datum registracije: 19 Sep 2005
Poruke: 86
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 04, 2005 10:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Letnje spagete
Potrebno je:
- 400 g spageta, 500 g svezeg paradajza
- 1 konzerva tunjevine, 3 cena belog luka
- svez bosiljak, 1 dl ulja, sok od limuna
- so, biber, parmezan
Spagete skuvati u dobro posoljenoj vodi. U medjuvremenu paradajz staviti u provrelu vodu. Zatim ih ocistiti, odstraniti semenke i iseci na sitno. U mikseru pasirati ribu, paradajz, bosiljak, so, sok od limuna i 0,5 dl ulja. U tiganju proprziti beli luk isecen na listice i dodati skuvane spagete. Preko spageta sipati umak, preko staviti rendani parmezan i sluziti dok je toplo.

Rezanca sa mlevenim mesom
Potrebno je:
- 400 g zelenih rezanaca, 600 g mlevenog mesa
- 100 g dimnjene slanine, 1 glavica luka
- 2 cena belog luka, 200 g sargarepe, 50 g paradajz pirea
- 2 kasike maslinovog ulja, 50 g brasna, 1 kasicica zacina
- so, biber, malo muskatnog orascica, malo origana
- persunov list, parmezan
Isprziti seckani luk, dodati slaninu isecenu na kocke, narendanu sargarepu, beli luk, malo promesati i dodati mleveno meso. Sve to dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta. Pri kraju dodati brasno, zacine i pire od paradajza i dinstati jos 20 minuta.
Rezanca skuvati u slanoj vodi, ocediti i preliti sa 2 kasike maslinovog ulja i promesati. Preko rezanaca sipati umak, posuti iseckanim persunom i parmezanom ili nekim drugim sirom. Sluziti dok je toplo
 
slatka83
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 41

Datum registracije: 06 Jun 2006
Poruke: 201

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 07, 2006 3:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Brokoli sa makaronama

Potrebno je:
- 250 g makarona, jedna kobasica, 2-3 cena belog luka
- 1 manji brokoli, 1/2 pavlake, maslinovo ulje
- malo struganog parmezana

Makarone skuvati al dente. Kobasicu iseckati na kolutove i zajedno sa belim lukom i brokolijem poprziti na maslinovom ulju. Zatim dodati pavlaku i prokuvati. Kada je gotovo pomesati sa makaronama, sipati u vatrostalnu posudu posuti sa parmezanom i malo zapeci u rerni.
 
Gertie
◊Poker Face◊
<b>◊Poker Face◊</b>



Godine: 37

Datum registracije: 01 Jul 2005
Poruke: 5281
Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 23, 2007 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata sa makaronama

Potrebno:

150 g sunke
150g sampinjona
1 pavlaka
200g majoneza
malo bibera i soli
otprilike malo vise od pola kese makarona(mashnice)

Sunku i sampinjone iseckati, dodati skuvane makarone, pavlaku i majonez i sve to lepo izmesati a zatim poboberiti i posoliti.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Testenina Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon