www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jela od povrca
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Плави патлиџани с јагњетином

Потребно је:
килограм јагњетине
5 мањих плавих патлиџана
4 кашике бутера или маргарина
2 струка празилука или црнног лука
4 парадајза
4 паприке
зачин од поврћа, бибер, со На бутеру или маргарину кратко пропржити на ребарца сечен црни лук или празилук и на коцке сечено месо, посолити, зачинити зачином од поврћа и додати на коцке сечен плави патлиџан. Све динстати петнаестак минута, а затим у јело умешати исечене паприке и парадајз, по укусу побиберити, улити пола кафене шољице воде и ставити у пећницу загрејану на 220Ц да се испече.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Мусака од поврћа и сира

Потребно је:
2-3 плава патлиџана
2-3 младе тиквице
пола килограма печених и ољуштених паприка
4-5 крупна парадајза
350 грама белог сира
лишће целера
уље, со, брашно Плави патлиџан исећи на колутове, посолити и оставити да постоји десетак минута, а затим оцедити од воде коју је пустио, сваки комад уваљати у брашно и испржити на уљу. Исто то урадите и са тиквицама. У суд за печење поређати ред пржених плавих патлиџана, ред колутова парадајза, затим тиквице, па издробљени сир, па очишћене печене паприке и на крају одозго још један ред колутова парадајза. Сваки ред посути са мало соли и сецканог лишћа целера. Прелити одозго с мало уља и у пећници загрејаној на 220Ц јело запећи. Укусно је и топло и хладно.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Мусака од поврћа и сира

Потребно је:
2-3 плава патлиџана
2-3 младе тиквице
пола килограма печених и ољуштених паприка
4-5 крупна парадајза
350 грама белог сира
лишће целера
уље, со, брашно Плави патлиџан исећи на колутове, посолити и оставити да постоји десетак минута, а затим оцедити од воде коју је пустио, сваки комад уваљати у брашно и испржити на уљу. Исто то урадите и са тиквицама. У суд за печење поређати ред пржених плавих патлиџана, ред колутова парадајза, затим тиквице, па издробљени сир, па очишћене печене паприке и на крају одозго још један ред колутова парадајза. Сваки ред посути са мало соли и сецканог лишћа целера. Прелити одозго с мало уља и у пећници загрејаној на 220Ц јело запећи. Укусно је и топло и хладно.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Преливена пилетина и тиквице

Потребно је:
пилетина кувана у супу
2-3 мале тиквице
чаша киселе павлаке
100 грама мајонеза
уље, со, першун, бели лук
мало брашна Тиквице исећи у колутове, сваки посолити, уваљати у брашно и испржити, па оседити од сувишне масноће. Кувано бело месо, батаке и карабатаке из супе извадити, поређати на тањир за служење. Умутити киселу павлаку са мајонезом и ситно исецканим першуном, по жељи додати и мало изгњеченог белог лука, измешати са прженим тиквицама, па овим прелити пилетину.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Пилетина са тиквицама и патлиџаном

Потребно је:
пилетина кувана у супи
2 јаја
ракијска чашица пива
мало брашна
лимун
со, уље
мали плави патлиџан
2 мале тиквице
главица црног лука
кесица пармезана Извадити из супе батаке, карабатаке и пилеће бело месо, исећи на пола или четвртине и умакати у масу од улупаних јаја са пивом и мало брашна (мало гушћу него за палачинке). Затим пилетину пржити на загрејаном уљу и поређати на тацну за служење. Посебно исецкати на колутове тиквице, плави патлиџан и црни лук, сваки колут уваљати у брашно и испржити, а затим поређати око поховане пилетине. Посути лимуновим соком и струганим пармезаном и послужити.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Макароне с поврћем

Потребно је:
500 грама макарона
2 осредња плава патлиџана
4 крупнија парадајза
150 грама димљене сланине
коцка за супу
чаша белог вина
2 чена белог лука
кашика сецканог першуна или целеровог лишћа
мало листића босиљка
уље сланину и плави патлиџан исецкати на коцкице и на мало уља пропржити, уз мешање. Затим додати ољуштен и на коцкице исецкан парадајз, бело вио, коцку за супу, изгњечен бели лук и сецкан першунов или целеров лист, па све на лаганој ватри, уз повремено мешање динстати да поврће омекша и уври сувишна течност. У ово умешати скуване и оцеђене макароне, све измешати и преручити у чинију за служење. Одозго посути листићима босиљка и пармезаном.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Резанци са тиквицама

Потребно је:
400 грама чипкастих резанаца
2 младе тиквице
чаша киселе павлаке
200 грама белог сира
2 чена белог лука
мало першуна, оригана или босиљка
со, уље Ољуштене тиквице исећи на штапиће (као кромпир за помфри), спустити на загрејано уље и кратко пропржити. Скинути с ватре, умешати изгњечен бели лук, киселу павлаку, издробљен бели сир и сецкане листове першуна, оригана или босиљка. У ово ставити у сланој води скуване резанце и добро оцеђене. Све измешати и послужити.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Вариво од тиквица

Потребно је:
4 младе тиквице
струк празилука или главица црног лука
2-3 чена белог лука
пола ловоровог листа
кашичица оштрог брашна
коцка за супу
чаша киселе павлаке
мало уља и мирођије или першуна Ољуштене тиквице исећи на крупне коцке. На мало уља пропржити ситно исецкан бели део празилука или црни лук, само да омекша, затим додати тиквице, прелити водом да огрезну, умешати ловоров лист, исецкан бели лук и мирођију, коцку за супу и брашно размућено у мало хладне воде, па све уз повремено мешање кувати десетак минута, док тиквице не омекшају, а сок се мало згусне. Скинути с ватре и послужити уз киселу павлаку или кисело млеко.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Кох од плавог патлиџана

Потребно је:
3 плава патлиџана
3 паприке бабуре
300 грама парадајза
5 јаја
чаша киселе павлаке
2 кашике гриза
150 грама струганог ајдамера или траписта
мало уља, соли и лишћа целера
кечап На мало уља динстати на коцкице исецкане плаве патлиџане и паприке, уз повремено мешање. После петнаестак минута додати ољуштен и исецкан парадајз, па пржити још мало, да уври вода коју је парадајз пустио. Умутити 5 жуманаца са гризом, додати динстано поврће, киселу павлаку, сецкано лишће целера и соли по укусу и на крају умешати чврсто улупан снег од беланаца. Масу сипати у подмазан калуп и кувати на пари, у рерни, 45 минута (калуп ставити у нешто већу шерпу са мало вруће воде). Готов кох прохладити, изручити на тацну за служење, посути струганим сиром и у неправилним млазевима сипати одозго мало кечапа.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Пуњене тиквице у парадајзу

Потребно је:
4 младе тиквице
150 грама шунке или сувог врата
200 грама белог сира
скуван или млевен парадајз
мало мирођије, соли и уља Тиквице уздуж исећи на половине и кашичицом издубити, па извађени део исецкати на коцкице и кратко продинстати на мало уља. Посолити, додати сецкану мирођију, издробљен сир и на коцкице исечену шунку или суви врат, па овом масом пунити издубљене полутке тиквица. Поређати у суд за печење, прелити скуваним или свеже млевеним парадајзом до половине висине тиквица, ставити у пећницу загрејану на 220 до 250Ц и пећи око пола сата.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Пуњени плави патлиџани

Потребно је:
2-3 осредња плава патлиџана
200 грама млевеног меса
главица црног лука или струк празилука
2 кашике млевеног парадајза
150 грама ајдамера или гауде
мало соли, бибера, оригана и першуна
уље - најбоље маслиново Опране и неољуштене плаве патлиџане пресећи уздуж на половине, мало издубити да могу да се пуне, а извађену средину ситно исецкати. На уљу пропржити сецкан црни лук или празилук, додати исецкану средину патлиџана и млевено месо, па све кратко пропржити, да месо промени боју. По укусу зачинити сољу, бибером, ориганом и сецканим першуном, додати млевени парадајз, па овом масом пунити издубљене полутке патлиџана. Поређати у подмазан суд за печење, посути струганим сиром, прелити уљем и пећи у пећници загрејаној на 200Ц.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 24, 2005 8:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Пита од плавог патлиџана и шампињона

Потребно је:
500 грама кора за питу
250 грама плавог патлиџана
200 грама шампињона
2-3 јаја
со, бибер, уље
2-3 главице црног лука Плави патлиџан испећи у рерни, ољуштити и самлети, па га пропржити са ситно исецканим црним луком. Додати на листиће исечене шампињоне, још мало динстати, а затим зачинити по укусу сољу и бибером и по жељи сецканим першуном. Умешати јаја, па овим надевом премазивати сваку другу кору и по две увијати у питу. Поређати на подмазан плех, одозго мало премазати уљем и испећи.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> jela od povrca Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 5 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon