www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa svinjskim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
zozozo4
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 61

Datum registracije: 25 Feb 2005
Poruke: 11

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 06, 2005 9:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovani kotleti s renom

8 svinjskih kotleta (oko 800 g)
so
biber
1 kasicica Vegete
60 g rena
50 ml kisele pavlake
40 g maslaca
100 ml ulja za pečenje

Za pohovanje:
2 jaja
50 g brašna
50 g hlebnih mrvica

Kotlete zarežite po krajevima, malo istucite, posolite, pospite Vegetom i sveže mlevenim biberom. Izmiješajte ribani ren, kiselu pavlaku i malo soli pa tom mešavinom premažite jednu stranu kotleta.

2. Tako pripremljene kotlete umočite s obe strane u razmućena jaja pa u mešavinu mrvica i brašna.

3. U tiganju zagrejte ulje i maslac pa pecite odreske na umjerenoj temperaturi s jedne i druge strane, i to najprije premazanu stranu. Kada kotletii poprime liepu zlatnosmeđu boju, izvadite ih na upijajući papir.


 
DavorCity
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 50

Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 212
Mesto: Kumanovo

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 18, 2005 1:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pljeskavice sa paprikama
Sastojci:

- 200 g mlevenog mesa (mogu i sojine pahuljice)
- so i biber
- ulje za prženje
- 4-5 kašika prezli
- 2 glavice crnog luka
- 2 crvene i 2 zelene sveže paprike
- 1 dl pavlake
- aleva paprika


Priprema:

Nakvasiti prezlu u malo vode, pa je dodati mesu. Posoliti, pobiberiti, umešati naseckani luk i oko 1 dl vode. Masu izmešati i ostaviti da odstoji barem pola sata. U međuvremenu, ispržiti narezane babure paprike na ulju. Od mase napraviti 6 do 8 pljeskavica, izpržiti ih, pa u preostalu masnoću dodati paprike, alevu papriku, pavlaku a ako je potrebno još soli i pavlake. Prokuvati i time preliti pljeskavice.
 
DavorCity
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 50

Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 212
Mesto: Kumanovo

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 18, 2005 1:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni svinjski kare na firentinski nacin
za 8 osoba

1,5 kg svinjskog karea
5 jaja
1 kg spanaca
100 gr ulja
5 gr putera
so, biber

Sa svinjskog karea pazljivo odstranite kosti tako da meso ostane u jednom komadu. Meso razrezite po duzini, ali ne do kraja, pa ga istucite cekicem za meso tako da dobije izgled velikog odreska. Osolite i pobiberite. Tvrdo skuvajte jaja, oljustite ih i narezite po duzini na osmine ili cetvrtine. Ociscen i opran spanac skuvajte u slanoj vodi, pa ga ocedite i malo proprzite na puteru. Osolite i pobiberite. Na sredinu karea stavite proprzen spanac, a odgore kuvana jaja i narezana jaja. Osolite. Zavijte u foliju premazanu uljem i stavite u lim, prelijte uljem, okolo poredjajte kosti koje ste odstranili s karea. Pecite u pecnici zagrejanoj na 200 stepeni 40-50 minuta. Povremeno prelivajte masnocom.
Wink
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ečena svinjetina s nadjevenim jabukama

potrebno je :

1. 1,6-1,8 kg svinjskog buta,
2. 2 žlice svijetlog meda,
3. sol,
4. 6 zelenih i crvenih jabuka,
za nadjev :
1. 60 g maslaca,
2. 1 mala kosana glavica luka,
3. 2 žličice suhe kadulje,
4. 100 g svježih krušnih mrvica,
5. 2 žlice grožđica,
za premaz :
1. 1 žlica kukuruznog brašna,
2. 3 dl jabukovače,
3. 1 žlica meda.

Oštrim nožem razrežite između masnog sloja i mesa. Pažljivo premažite meso medom. Masni sloj natrljajte solju. Svinjski but stavite u lim za pečenje, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 C. Smanjite vatru na 200 C i pecite daljnjih 1 i pol sat. U međuvremenu pripremite nadjev : na 50 g zagrijanog maslaca popržite 5 minuta kosani luk. Dodajte kadulju, krušne mrvice i grožđice, popržite 30 sekundi i skinite s vatre. Izdubite jabuke a na vrhu ih izrežite u obliku zvijezde. Izdubljeno meso jabuke dodajte nadjevu i nadijenite jabuke. Svaku nadjevenu jabuku pospite listićem maslaca. 40 minuta prije nego što je svinjetina pečena odstranite foliju da kožica postane hrskava. Stavite jabuke u pećnicu i pecite s mesom. Pečeni svinjski but prebacite na okrugli tanjur za posluživanje i okružite ga pečenim nadjevenim jabukama. Držite na toplom mjestu. Odstranite veću količinu masnoće iz lima. Rastopite kukuruzno brašno u 4 žlice jabukovače. Preostalu količinu jabukovače izlijte u sok od pečenja. Dodajte med i kuhajte dok umak ne proključa, stalno miješajući. Umiješajte rastopljeno kukuruzno brašno i kuhajte još nekoliko minuta, da se umak zgusne i postane gladak. Izlijte u zdjelu za umak i poslužite uz pečeni svinjski but i nadjevene jabuke.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjski but s borovnicama

potrebno je :

1. 1 svježi svinjski but težine oko
4 kg sa kožicom,
2. 1 žlica papra u zrnu,
3. 225 g borovnica,
4. 100 g šećera,
5. 1/2 dl crvenog vina,
6. 1-2 žlice klinčića,
7. 400 g marelica u konzervi,
8. 3-6 listova lovora.

But ostavite preko noći u hladnoj vodi, zatim ga položite u široki lonac i prelijte hladnom vodom. Stavite da prokuha, ocijedite i ponovno prelijte hladnom vodom. Dodajte lovor i papar te prokuhajte 30 sekundi. Borovnice kuhajte sa šećerom u 1 dl i pol vode 5 minuta. Zatim ih ocijedite. Sok zgusnite u sirup, ulijte vino i izmiješajte. Zagrijte pećnicu na 200 C. Meso ocijedite, na kožici urežite brazde u obliku romba, a u svako križište zabodite po jedan klinčić. Površinu premažite sirupom i stavite u pećnicu da se peče, povremeno premazujući but sirupom. Pečeni but poslužite na pladnju uz borovnice i marelice narezane na polovice

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjetina "Stroganov"

potrebno je :

1. 800 g svinjskog filea,
2. 1 žlica ulja,
3. 25 g maslaca,
4. 2 sitno kosane glavice luka,
5. 2 žlice konjaka,
6. 250 g kiselog vrhnja,
7. sol i svježe mljeveni papar,
8. kosani peršun za ukras,
9. obilato mljevene slatke,
crvene paprike.

Svinjski file očistite od žilica i masnoće. Meso narežite najprije na odreske, potom na vrpce duge 4 cm, debljine nešto više od 1 cm. Zagrijte polovicu maslaca i ulja i popržite luk. Kad dobije zlatnožutu boju, izvadite ga na tanjur. Pojačajte vatru, dodajte preostali maslac i ulje i brzo popržite pola količine mesa. Nakon 3-4 minute izvadite meso na tanjur i popržite preostalu polovicu. Vratite meso u tavu i prelijte ga konjakom. Pustite da ishlapi na laganoj vatri, vratite luk, umiješajte kiselo vrhnje, posolite i popaprite. Kad proključa, pospite umak peršunom i paprikom i odmah poslužite.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinirana svinjska rebra

potrebno je :

1. 1 kg svinjskih rebara,
2. 4 žlice biljnog ulja,
3. 2 žlice svijetlog sojinog umaka,
4. 1 žličica senfa,
5. 2 žlice svijetlog meda,
6. 1 žlica pirea od rajčica,
7. 2 žlice marmelade od naranče,
8. 1 zgnječeni režanj češnjaka,
9. sol i papar.

Svinjska rebra poslažite u zdjeli. U posebnoj zdjelici izmiješajte ulje, sojin umak, med, senf, marmeladu od naranče, pire od rajčice, češnjak, sol i papar. Ovom marinadom prelijte rebra, poklopite zdjelu i pustite 6 sati da se marinira. Zagrijte pećnicu na 200 C. Izvadite rebra iz zdjele sa marinadom, poslažite ih na lim i pecite 45-60 minuta, dok meso ne omekša. Povremeno ih premažite marinadom.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jambalaya

potrebno je :

1. 3 žlice ulja,
2. 450 g svinjskog filea narezanog
na kockice debljine 2 x 1 cm,
3. 1 kosana glavica luka,
4. 2 kosana celerova korijena,
5. 100 g narezanih domaćih kobasica,
6. 50 g narezanih češnjovki,
7. 3 dl pileće juhe temeljca,
8. 100 g duguljaste riže,
9. sol i papar,
10. 2 žličice mljevenog đumbira,
11. 1/2 žličice kurkume,
12. 1/2 žličice mljevene crvene paprike,
13. 100 g očišćenih rakova.

Na 1 žlici zagrijanog ulja popržite kockice svinjetine dok ne dobiju smeđkastu boju. Izvadite iz tave. Ulijte još 1 žlicu ulja i popržite luk i celer dok ne omekšaju. Skinite s vatre i stavite u zdjelu s mesom. U tavu stavite kolutiće domaće kobasice i češnjovke, dolijte malo ulja ako je potrebno i pržite da dobiju smeđu boju. Izvadite iz tave i stavite u zdjelu s mesom. Ulijte u tavu 1,5 dl temeljca, zagrijte i mešajte drvenom žlicom da juha upije masnoću. Temeljac izlijte u zdjelu s mesom. Zagrijte preostalo ulje, umiješajte rižu i pržite, stalno miješajući, dok riža ne dobije smeđkastu boju. Dodajte pileći temeljac, svinjetinu, luk, celer, kobasicu i češnjovku. Posolite i popaprite, a zatim dodajte češnjak, kurkumu, mljevenu papriku i limunov sok. Poklopite i pirjajte 15 minuta. Dodajte račiće i kuhajte još 5 minuta, dok se juha ne ukuha.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjetina i marelice u tijestu

potrebno je :

1. 450 g svinjskog filea,
2. 1 žličica soli,
3. 15 g maslaca,
4. 6 listova tijesta za savijače,
5. rastopljeni maslac za premazivanje.
Za nadjev :
1. 2 kriške dimljene šarene slanine,
2. 1/2 kosane glavice luka,
3. 40 g krušnih mrvica,
4. 50 g suhih marelica, namočenih
preko noći i narezanih,
5. 15 g pinjola,
6. 1 žličica kosanog svježeg peršuna,
7. sol i papar,
8. 1 žumanjak.

Pripremite nadjev : na zagrijanom maslacu popržite narezanu slaninu dok ne požuti. Dodajte kosani luk i pržite dok ne omekša. Izručite u zdjelu i umiješajte krušne mrvice, marelice, pinjole, peršun, sol, papar i žumanjak. Svinjski file očistite i razrežite uzduž u veliki odrezak. Zatim meso stavite između 2 komada celofana i istucite drvenim batom. Nadjev izradite u oblik kobasice i položite na odrezak. Odrezak savijte i povežite čvrstim koncem. Zagrijte ulje i maslac u tavi i popržite sa svih strana nadjeveni odrezak. Pustite da se ohladi, a zatim odstranite konac. Listove tijesta poslažite jedan na drugi prethodno ih premazujući rastopljenim maslacem. Odrežite komad tijesta veličine 5 x 2 cm, koji će vam poslužiti za ukrašavanje. Umotajte odrezak u tijesto i navlažite sa strana. Površinu tijesta premažite rastopljenim maslacem i pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 C. Zatim smanjite vatru na 180 C. i pecite daljnjih 15 minuta. Pustite da se jelo ohladi, narežite ga na kriške i poslužite.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 29, 2005 5:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vecin gulaš sa belim vešalicama

4-5 belih vešalica začiniti biberom i solju, premazati obe strane senfom i ispržiti sasvim kratko na malo maslinovog ulja.Iseći na zalogajčiće.
Iseći na kockice 3 glavice crnog luka, srednje veličine, staviti u dublju posudu na malo maslinovog ulja i pržiti na tihoj vatri da omekša, dodati oko 150 ml vode i uz povremeno mešanje, sačekati da voda usahne.
Dodati potom one komade mesa, 2 manja paradajza, oljuštena i isečena na kocke, 2 sveže žute paprike (može i babure) - takođe isečene na kocke, 7-8 suvih šljiva, oko 100 ml kečapa (za one u SCG najbolje "Polimarkov"), oko 50 ml soja sosa, kari, bosiljak, mleveni biber i malo majčine dušice.
Dinstati ukupno još oko 15 min, na sasvim tihoj vatri.

Poslužiti uz testeninu ili pirinač, obaren na vodi.

Uživajte u kuvanju i jelu!
Prijatno! Wink

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
stefan-ribac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 26 Apr 2006
Poruke: 2

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 26, 2006 4:01 pm    Naslov poruke: Przeni svinjski kotleti Na vrh strane Na dno strane

Uzeti od mladog svinjceta 1 kg. kotleta, oprati ih, izlupati ih drvenim cekicem sa obe strane, posoliti, uvaljati ih u brasno i staviti na vrelo ulje da se prze. Na isprzene kotlete dodati 3 kasike vrele supe ili vode, pa ih tako pirjaniti ceo sat. Zatim ih poredjati na zdelu i preliti sokom koi je ostao u serpi. Kotlete sluziti sa raznim salatama i povrcem.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 06, 2013 2:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantne svinjske šnicle s kačkavaljem

Da, da... Moći ćete samo da zaplačete od sreće kad vam se kačkavalj rastopi po mesu... I da osećate zahvalnost što postoji recept za ovakve pikantne svinjske šnicle. Uživaćete. Ah, kako ćete uživati!



Pikantna svinjska šnicla sa kačkavaljem



Sastojci:

8 malih svinjskih šnicli

2 kašike ulja

1 praziluk

1 kašika brašna

1 kašika aleve paprike

1 kašičica ruzmarina i majčine dušice

100 ml supe (instant)

200 ml slatke pavlake

100 gr. rendanog kačkavalja

So, biber


Priprema:

Šnicle blago izlupati i pržiti 4 minuta sa svake strane. Posoliti, pobiberiti, izvaditi iz tiganja i staviti na toplo mesto. Praziluk iseći i propržiti na masnoći od mesa.


Posuti brašnom i alevom paprikom, pa propržiti. Posuti začinima, naliti supu i slatku pavlaku i ukuvati na jakoj vatri.


Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati šnicle u nauljenu vatrostalnu posudu i preliti sosom od praziluka i pavlake. Posuti rendanim kačkavaljem i peći u rerni 10 minuta.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa svinjskim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 4 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon