www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sve od jaja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MUSAKA OD JAJA


4 tvrdo kuvana jajeta
2 veće glavice luka
3 kašike ulja
400 gr mlevenog mesa
4 čena belog luka
1/2 veze peršuna
1,5 dl jogurta
1,25 dl pavlake

3 jajeta
2 kašike brašna
maslac za kalup
so i biber
malo kajinskog bibera
majoran
majčina dušica



Luk nasecite na kolutove i ispržite ga u tiganju na zagrejanom ulju, zatim ga ohladite. Peršun sitno naseckajte a beli luk izgnječite pa sve pomešajte sa mlevenim mesom, začinite solju, biberom, kajenskim biberom, majoranom i majčinom dušicom. Kuvana jaja prerežite na polovine. Posudu premažite maslacem, pa po dnu rasporedite polovinu kolutova luka, a odozgo stavite deo mlevenog mesa, na meso složite polovine jaja sečenom stranom prema dole. Preko jaja složite preostali luk i meso. UMutite glatku masu od jaja, jogurte, pavlake i brašna, malo posolite i prelijte time musaku. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni nekih 45 minuta.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA U ZAČINJENOM TESTU


4 tvrdo kuvana jajeta
malo kajenskog bibera
70 gr maslaca
1,25 dl mleka
100 gr glatkog brašna
2 jajeta

1 žumance
ribani parmezan
ulje za prženje
seckani peršun
so i biber



Zakuvajte mleko sa maslacem i solju, primešajte prosejano brašno pa mešajte na umerenoj vatri dok testo ne počne da se odvaja od posude i varjače. Sklonite sa vatre pa dodajte jaja i žumanca pa žicom ulupajte u glatku masu. Još dok je toplo dodajte parmezana da nastane čvrsta smesa pogodna za oblikovanje. Ostavite testo da se ohladi. Kuvana jaja uzdužno prepolovite pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Ohlađeno testo razvijte na površini posutoj brašnom u jufku debljine oko pola centimetra. Podelite ga na osam kvadrata, pa svakim kvadratom obmotati polovinu jajeta tako da ivice budu dobro stisnute.
Pržite u dubokom vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju, a zatim ih izvadite da se ocede od viška masnoće. Služite toplo uz listove salate i tartar sos. Za dekoraciju pospite seckanim peršunom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ČILI JAJA


(za 12 osoba)

18 jaja
125 gr soli
6 suvih ljutih papričica
2 lista lovora
1 glavica crvenog luka
1 litar vode



Litar vode, so, papričice i lovor prokuvajte. Dodajte jaja koja ste prethodno dobro obrisali mokrom krpom i kuvajte ih 10 minuta. Jaja izvadite iz vode i svako lagano udarite po vrhu, pa ih složite u duboku posudu zatim prelijta ohlađenom začinjenom vodom, neka odstoje 24 sata. Nasecite kolutove luka i rasporedite oko jaja. Neka sve odstoji neko vreme. Služite uz senf i kečap.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA NA SPANAĆU


(za 4 osobe)

4 tvrdo kuvana jaja
1 glavica naseckanog luka
150 gr spanaća
80 gr pavlake
50 gr šampinjona
pola veze peršuna

3 kašike belog sirćeta
3 kašike ulja
2 kašike susama
10 gr putera
muskat
so i biber



Litar vode, so, papričice i lovor prokuvajte. Dodajte jaja koja ste prethodno dobro obrisali mokrom krpom i kuvajte ih 10 minuta. Jaja izvadite iz vode i svako lagano udarite po vrhu, pa ih složite u duboku posudu zatim prelijta ohlađenom začinjenom vodom, neka odstoje 24 sata. Nasecite kolutove luka i rasporedite oko jaja. Neka sve odstoji neko vreme. Služite uz senf i kečap.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PUNJENA (NADEVENA) JAJA

Ovo je klasično hladno predjelo, za čije spremanje vam je potrebno nešto vremena i mašte. Potrebna su vam tvrdo kuvana jaja u količini koju sami procenite na osnovu broja gostiju. Jaja oluštite i prepolovite po dužini. Pažljivo izvadite žumanca, a belanca punite. Možete ih puniti raznim salatama, paštetama i namazima koje ste dobili mešanjem žumanaca sa različitim sastojsima (recept već postoje na kuvarici) i dekorusati raznovrsnim povrćem. Složite ih na jedan veći tanjir za posluživanje i rezultat će biti očaravajući. Osim što su veoma ukusna, punjena jaja su prava dekoracija za vaš sto.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA SA SIROM


(za 4 osobe)

4 tvrdo kuvana jaja
2 kašike majoneza
2 kašike mladog naseckanog luka
2 kašike fino naribanog tvrdog sira
2 rotkvice
so i biber
so



Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini, pa pažlivo izvadite žumanca, i izpasirajte ih. Pomešajte ih sa majonezom, sirom i seckanim lukom, začinite solju i biberom. Oblikujte kugle veličine žumanca i vratite u udubljenja na belancima. Ukrasite rotkvicama sečenim na tanke kolutove.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA SA RIBOM


(za 4 osobe)

4 tvrdo kuvana jaja
struk mladog luka
4 kašike crvenog vina
80 gr srdele (ili sardine)
2 kašike ulja
biber
1/4 crvene jabuke



Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini, pa pažlivo izvadite žumanca, i izpasirajte ih. Luk fino naseckajte, stavite u tiganj, prelijte vinom i kuvajte na jakoj vatri. Sklonite da se ohladi, pa dodajte ribu, masnoču, pobiberite i promiksirajte. Umešajte zumanca. Kada ce masa izjednači, pravite kuglu veličine žumanceta i stavite u udubljenje na belancetu. Dekorišite tankim kriškama jabuke.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA SA SENFOM


(za 4 osobe)

4 tvrdo kuvana jaja
2 kašike majoneza
1 kašičicu krem sira
1 kašiku ljutog senfa
1 kašiku belog sirćeta
1 mladi luk
so i biber



Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini, pa pažlivo izvadite žumanca, i izpasirajte ih. U žumanca umešajte majonez, senf i začinite sirčetom, biberom i solju. Mladi luk sitno naseckajte. Od mase žumanaca napravite kuglu, uvaljajte je u seckani luk i stavite u udubljenje u belancetu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAJA SA POVRĆEM


(za 4 osobe)

4 tvrdo kuvana jaja
1 šargarepa
struk mladog luka
10 gr putera
1 kašika belog vina
2 kašike krem sira
kašika seckanog začinskog bolja
1 grančicu tvrdo kuvanog brokolija
beli biber
so



Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini, pa pažlivo izvadite žumanca, i izpasirajte ih. Šargarepi oljuštite pa luk i šargarepu iseckajte na kockice. Propržite povrće na zagrejanom maslacu, posolite, prelijte vinom, i dinstajte dok ne omekša. Žumanca pomešajte sa sirom, začinskim biljem i ohlađenim kockicama povrća. Kašikom punite udubljenja na belancima, Delovima brokolija ukrasite nadevena jaja.

_________________
 
ribizla
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Mar 2005
Poruke: 16

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 06, 2005 12:46 am    Naslov poruke: Sta sa jajima nakon Vaskrsa Na vrh strane Na dno strane

Svi prave neke slane zanimacije! Evo vam predlog za slatke
Crno Zute kuglice

Zuti dio: Dva kuvana (tvrdo) zumanca, dobro izmijesati sa 80gr secera u prahu , kasikom ruma ili vinjaka, konjaka, i dodati 80 gr margarina. Od ove smjese napraviti 34 kuglice u staviti ih u hladnjak dok ne napravite crni (braon dio).
Crni Dio: 150 gr mljevenih oraha, 150 gr secera u prahu, 150 gr rendane cokolade , kasiku ruma i snijeg od jednog bjelanceta dobro zamijesiti. Napraviti 34 kuglice. Rastanjiti i u sredinu umetnuti zuti dio. Oblikovati kuglicu i uvaljati je po zelji u mljevene orahe ili rendanu cokoladu. Sluziti u papirnim korpicama.
Vrlo su dekorativne , za ukus da ne pricam !
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 06, 2005 11:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena jaja



SASTOJCI

4 jajeta
2 kašike putera
so, mleveni biber
70 grama ovčijeg mladog sira
1 kašika paste od sardina
1 kašika dijetalnog kečapa
svež list peršuna
NAČIN PRIPREME
Jaja skuvati, oljuštiti, raseći po dužini, pa izvaditi žumanca. Žumanca ispasirati sa mlevenim biberom, solju i puterom. Masu podeliti napola. U jedan deo dodati mladi ovčiji sir i izmešati, a u drugi deo pastu od sardina i dijetalni kečap. Pripremljenom smesom napuniti belanca i ukrasiti ih listićima peršuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 06, 2005 11:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jaja sa kiselim mlekom
SASTOJCI

6 jaja
1 čen belog luka
0,5 dl kiselog mleka
150 grama putera
mirođija
so
NAČIN PRIPREME
Ispržiti jaja na oko, pažljivo ih izvaditi, pazeći da ostanu cela, i poslagati u dublju činiju. Istucati beli luk i pomešati sa kiselim mlekom i sitno seckanom mirođijom, pa preliti jaja. Rastopiti puter, pa ga preliti po površini i staviti u rernu dok se kiselo mleko ne zagreje. Služiti toplo.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sve od jaja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 4 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon