:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Policija u švajcarskom gradu Cirihu odlučila je da policajce na konjima zameni pozornicima na rolšuama. Policijski odred koji čini devet žena i dvedeset i pet muškaraca, ne samo da je pet puta brži od kolega koji patroliraju pešice, već je i jeftiniji, jer držanje konja košta. Kako izgleda obavljanje policijske dužnosti sa točkićima na stopalima, reporter Bi-Bi-Sija je pokušao da dozna od komandira ove neobične jedinice, Marsela Šafera: „Lepo je ići na rolšuama. Mi radimo sve što rade i policajci u automobilima, ali mi smo više na otvorenom, možemo da razgovaramo sa ljudima i u stanju smo da čak obavimo više posla od patrola u automobilima. Na pitanje - da li se neko od prolaznika nasmeje kada patrola na rolšuama prođe pored njih, Šafer odgovara: „To nije smešno. Mi imamo zaštitu, imamo svetlo na rolerima, nosimo polo majice i kratke pantalone. To je lepo videti, zar ne? Žitelji Ciriha vrlo dobro reaguju. Patroliramo ovako već tri nedelje i oni nas vole.
Ali da li ponekad iskrsnu problemi? Šta policajci rade kad, na primer, jure nekog prestupnika i naiđu na stepenište? Kako ga dalje gone?
„Pojave se teškoće, poneki stepenik na gore, ili na dole, ali mi vodimo računa da ne dođemo u takvu situaciju. Pre svega vodimo računa o sebi. Ako neko beži, mi pokušavamo da ga stignemo, ali ako nam to ne pođe za rukom i ako pobegne, onda je pobegao. To je onda naš problem. Do sada nam je uspelo da dva puta uhvatimo begunce. Jednom smo pratili begunca na biciklu. Bežao nam je čitav kilometar, ali nismo odustajali i na kraju smo ga uhapsili i odveli u stanicu.
Švajcarska policija nosi oružje, ali su kod pozornika na rolšuama oni sigurno pričvrćeni za opasač i ne postoji šansa da slučajno opale tokom patroliranja. Policajci su čak obučeni i da pucaju dok su na rolšuama, kaže Šafer, mada dodaje da se tako nešto do sada još nije dogodilo:
„Ne, zato što policajci u Cirihu ne pucaju mnogo. To se desi jednom ili dva puta godišnje. Mi nosimo oružje i pucaćemo ako treba, ali ovde se ne puca toliko mnogo kao što je to možda slučaj u Americi, tvrdi Marsel Šafer, komandir ciriškog policijskog odeljenja na rolerima.
Inače, štampa ovih dana u Londonu piše da će britanski policajci ubuduće obezbeđivati red i mir na nudističkim plažama goli. Rolšue se još uvek ne pominju. (Bi-Bi-Si)
|
|
 |
colosos Upućeni član

|
Datum registracije: 04 Jul 2005 Poruke: 302 Mesto: Pozarevac

|
|
haha, luda stvar, ali korisna
"Ali da li ponekad iskrsnu problemi? Šta policajci rade kad, na primer, jure nekog prestupnika i naiđu na stepenište? Kako ga dalje gone?"
A shta rade kad jure kolima? Izadju iz kola, ili zaobidju prepreku, isto tako mogu i sa rolerima
|
_________________ "Nasloni svoje vreme na moje,
duže će večnost trajati kada smo zajedno." |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|