:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
evo nesto vecih i lepsih slika Podgorice
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
PODGORICA
POLOZAJ GRADA
Podgorica je grad koji se nalazi na samo 44m nadmorske visine . U gradu vlada mediteranska klima , tj tu su veoma duga i topla ljeta i kratke i blage zime . Najveca zasluga za takvu klimu je blizina mora . Ta razdaljina iznosti oko 60Km . Ljeti temperatura u Podgorici iznosi oko 35C dok u nekim vrucim danima se moze popeti cak i do 40. podeoka.
SAT KULA
Od najpoznatijih objekata u Pogorici izdvojicemo SAT KULU . To je visoka kamena gradjevina koja potice iz davne proslosti istorije grada . Taj objekat danas predstavlja simbol grada .
Podgorica je glavni i najveci grad Crna Gore . Ona ima 152025 stanovnika . Grad koji uglavnom cini zelena povrsina , nalazi se na obalama cak sest manjih i vecih rijeka . Svaka od tih rijeka je poznata po svojim specificnostima . Tu su najveca i najljepsa rijeka Moraca, zatim Cijevna poznata po toliko uskom kanalu kroz koji protice , pa je po tome i dobila ime , a zatim tu su i Zeta , Mareza i Ribnica , koje ne zaostaju u ljepoti za ostalim .
RIJEKA CIJEVNA
Na petom kilometru od Podgorice prema albanskoj granici nalazi se kanjon rijeke Cijevne. Izuzetno atraktivna lokacija, omiljeno kupaliste Podgoricana, besprekorno cista voda.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Nisam bila u Podgorici puno puta bila sam nekoliko puta u prolazu naravno kada sam isla na more grad nije nista posebno ali svako ima svoj ukus
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
markoni87 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Maj 2005 Poruke: 11 Mesto: bar
|
|
nesto najljepse...znate,bavim se folklorom,iz podgorice sam,cesto putujem,rusija,argentina,australija,francuska,spanija,portugalija,njemacka,kipar...i nijedno mjesto nije kao moj grad...svud poso kuci doso,ko malo ostane u podgorici tesko ce se odvojiti od nje...kiss
|
|
|
|
|
|
shashawulja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Jun 2005 Poruke: 66
|
|
Da se i owdje izjasnim...Rodjena sam i ziwim u Podgorici.Oni koji nijesu odawno dolazili u pg, ili oni nijesu nikad, dodjite nam.Dosta se toga promijenilo.Radi se na putewima mostowima,bice mnogo bolje nego shto je bilo.
P.S.Swratite u pizzeriju "Coshak" na priganizze
|
_________________ ~...NeMa kRiwCa Da Ga nIJe BoG kaZnIo ~ |
|
|
|
|
Trieste Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Maj 2005 Poruke: 28 Mesto: Trst
|
|
jedino sto grad donekle krasi i sto mi se kod njega svidja je provod inace nikad nebih tamo zivio
No sto cu kad me muka stisne preko dana da idem u Pg mora se posebno ljeti dje temperatura ne pada ispod 35-40 stepeni a ponekad je i do 50 i vise da prosto se ne moze ostat tamo ljeti no a izadje sunce bjezi ako boga znas inace qqala ti majka
al znam jednu salu za cikotice
Pita me jedan drug znas li kako mjaucu PG-macke?
a ja reko neznam a veli on: a da mjauuu ))
eto toliko od mene nemojte pojedini da se uvrijedite
|
|
|
|
|
|
shashawulja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Jun 2005 Poruke: 66
|
|
Tachno je da su wrucine nepodnoshljiwe,ali ne treba pljuwati po gradu.Negatiwno mishljenje se moze izraziti i na ljepshi nachin.Ko to ne umije nek cuti.Bez uwrede,owo je moje mishljenje.
Ipak nijedan grad nije sawrshen
|
_________________ ~...NeMa kRiwCa Da Ga nIJe BoG kaZnIo ~ |
|
|
|
|
anak_pg Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Apr 2005 Poruke: 23
|
|
eee Podgorica je dobila novi most,to je sad zastitni znak podgorice... ) milenijum... wrh je...
|
|
|
|
|
|
Lilith Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 354
|
|
Bila sam par puta u Podgorici i uvek se lepo provodila. Imala sam srece da naletim na jako fine ljude Ali ipak grad kao grad mi nije jedan od najlepsih...
|
|
|
|
|
|
sreleg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 25 Apr 2005 Poruke: 52
|
|
Zivio sam u Podgorici godinu dana (5/2002-05/2003) i evo ukratko moji utisci.
Kafici,ljetne baste, klima, fantasticni
Ljudi za moj pojam previse govore crnogorski (meni se svidja ali mnogi "stranci" ih nerazumiju) pod strance mislim na ljude iz Bosne Srbije, Hrvatske....
Grad i nije nesto lijep, mada ima par lijepih mjesta
Previse smeca i plasticnih kesa u prirodi
|
_________________ Srele(akademik) |
|
|
|
|
gago96 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Jul 2005 Poruke: 16
|
|
Podgorica je lep grad, bila sam par puta tamo. I veliki deo familije moga muza je tamo, tako da je to razlog vise da je ponovo podsetim. Samo, svi koji odlaze prvi put u Podgoricu, nemoj da voze, bolje nek unajme auto ili tako nesto......nije da su Podgoricani losi vozati, nego nemaju nikakva pravila i ne postuju ih....
|
|
|
|
|
|
curica_pg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 10 Feb 2005 Poruke: 209 Mesto: Podgorica
|
|
Nemoj ko moju Podgoricu da dira ) jes da podgoricani brzo pricaju,tesko ih je razumjeti,znate puni smo price pa zelimo sto prije da kazemo to sto imamo,pa onda malo Zbrzamo sve
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|