:: |
Autor |
Poruka |
lovegoddess Veštica

|
Godine: 43
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 6554 Mesto: Hidden island...

|
|
Abramovič, čije bogatstvo je procenjeno na 14 milijardi dolara, želi da odobrovolji Ruse, koji ga listom ne vole
MOSKVA - Roman Abramovič, jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i vlasnik londonskog fudbalskog kluba Čelzi, pokušaće da smiri gnev kod kuće tako što će finansirati izgradnju "ruskog Vemblija" u Moskvi. Projekt izgradnje stadiona, čije je planiranje već odmaklo, ima za cilj da utiša ruske političare i građane koji se bune što milijarder previše novca stečenog na ruskoj nafti troši u Velikoj Britaniji.
Takođe, treba da mu osigura poziciju na pravoj strani u Kremlju, pošto je predsednik Vladimir Putin odobrio neprijatne istrage poslova Abramovičevih kolega oligarha. Novi, supermoderan nacionalni stadion istovremeno treba da pomogne u lečenju ruskog ponosa pogođenog neuspehom Moskve da dobije Olimpijske igre 2012. Stadion sa 55.000 sedišta biće sagrađen u roku od tri godine. Abramovič (38) će dati pare, ali može da računa da će ih vremenom povratiti od prodaje karata.
Stadion bi prvenstveno trebalo da bude dom ruskog nacionalnog tima, čiju mešavinu uspeha i padova Putin budno prati i koji je stalni izvor radosti ili zlovolje Rusa, koji sa sumnjom gledaju na oligarhe kao što je Abramovič. Abramovičevi saradnici, kako piše londonski "Independent", nadaju se da će stadion biti domaćin nekih prestižnih evropskih fudbalskih takmičenja, kao što je Liga šampiona.
Izvori bliski u fudbal zaljubljenom tajkunu kažu da Abramovič veruje da će stadion na neki način popraviti njegovu često lošu sliku u Rusiji, gde mnogi osuđuju njegovo bogatstvo, koje se procenjuje na 14,7 milijardi dolara. Mnogi, takođe, pitaju kako je neko mogao da časno stekne toliko bogatstvo u vreme kada trećina stanovništva Rusije živi ispod linije siromaštva.
Kada je veliki komad tog bogatstva uložen u londonski fudbalski klub 2003. godine, ljutnja i razočaranje su bili opšti. Moskovski gradonačelnik Jurij Luškov nazvao je Abramovičev potez "šamarom u lice ruskom fudbalu." Očekuje se da će gradski oci uskoro potpisati sporazum o gradnji stadiona.
- Čekamo odgovor moskovske vlade, kao što svi jedva čekaju - kaže Artem Vagin, predstavnik Fudbalskog saveza Rusije. - Naravno da smo zainteresovani za projekat. Kada neko ponudi da vam napravi stadion, vi prihvatate.
Ipak, ostaje pitanje da li će ovaj potez široke ruke osigurati Abramoviču da izbegne sudbinu Mihaila Hodorkovskog, bivšeg najbogatijeg Rusa, koji sad čami u zatvoru osuđen na devet godina zbog prevare i utaje poreza.
|
_________________ El amor ha florecido en mi corazon a causa de tu amor. |
|
|
|
 |
dovla82 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Jun 2005 Poruke: 59

|
|
nek odobrovolji mene, uplacivanjem neke donacije za nenamensku potroscu.. i bicu navijac celzija citavog zivota!
|
|
|
|
|
 |
pecaros Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 38

|
|
Pošteno se stvarno toliko ne može zaraditi u kratkom vremenu! Kriminal!
|
|
|
|
|
 |
pelesinjo Dobro upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 724 Mesto: AUGSBURG

|
|
Kad vec ima toliko para, bolje da to da u svoju zemlju koja se raspada taj stadion sigurno nije losa ideja ni za moskvu ni za citavu rusiju!!!!!
|
_________________ Tudje sve lepo, lepse ali moje je kakvo takvo najlepse!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Mixipro Odomaćeni član

|
Datum registracije: 05 Mar 2005 Poruke: 1091

|
|
Meni ga zao nadam se da ce mi zbog ovoga dati koji milion sta reci klasican tajkun.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|