:: |
Autor |
Poruka |
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Za opekotine, Jomelop E je zbilja odličan.....
Dakle, posle kontakta kože sa "vrelim izvorom" (voda, ulje, neki užareni predmet), ako nema otvorene rane, najpre mesto ohladite pod jakim mlazom vode, osušite laganim pritiskom čistog peškira i u tankom sloju nanesite Jomelop E.
Ako na koži ima takozvanih plikova (bule), nemojte ih sami otvarati, već pokušajte da ih sačuvate cele, kako bi ispod njih mogla lagano početi epitelizacija.
Ako je opekotina na velikoj površini, na licu ili očima, ili je dovela do oštećenja integriteta kože, nemojte se lečiti sami. Povredu samo pokrijte čistom pamučnom krpom, ili još bolje sterilnom gazom ako je imate uza se, i pravac najbližem doktoru (ma kog pola )
I još jedan savet iz moje kuhinje, mada ovo nije mala tajna velikog majstora
Jomelop imam u svojoj kuhinji, na vidnom, lako dostupnom mestu, jer su, nekako mi se čini, povrede u kući najčešće baš u kuhinji (vrela voda, ulje, rukovanje pećnicom...).Ta kremica me nekoliko puta zbilja spasila velikih ožiljaka na rukama.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
Poslednja prepravka: vecadok datum Čet Jul 14, 2005 12:15 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
rara Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 10 Jul 2005 Poruke: 485 Mesto: Yverdon
|
|
Izvini ali bicu iskrena!To ce ti 100% ostati, uvek ces ih nositi, al nije strasno jer su ti oziljci na rukama i na kolenima, kreme ne pomazu ni malo!!!Znam jednu osobu koja je imala tezak udes kolima, ima oziljke na licu, prosle su vec 4godine kako je imala udes, oziljke su jos tu!Probala je sve kreme, i hirurgiju al nista ne pomaze NAZALOST...
|
|
|
|
|
|
edisc Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Jul 2005 Poruke: 6
|
|
imam i ja tih problema jer sam prosle godine imao ospice pa mi je ostao malih milion oziljaka...
|
_________________ Pozdrav svim ljudima dobre volje |
|
|
|
|
sKater Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 31 Mar 2005 Poruke: 45 Mesto: nbG
|
|
E meni je posao "odradila" SHaljiTJeva mast...
znaci ne mozes da verujes koji su efekti ako koristis kako treba ...
raspitaj se jos malo ..
|
_________________ sKa. |
|
|
|
|
Lilith Upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 354
|
|
|
|
|
lfabjana Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Jul 2005 Poruke: 53
|
|
neznam ja nevirujem u te preparate meni je doktor reka kad sam pa s motora i razbia bradu da nece ostat oziljak pa nekon sta je proslo puno vrimena iman oziljak i vidi se
|
|
|
|
|
|
PiNkLaDy Miss Smart
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 14060 Mesto: Beograd/USA
|
|
Pokusaj i sa Saljicevim melemom za oziljke i opekotine,mislim da se zove "Jomelop"...Ako zelis,naravno mozes da pokusas da ih otklonis laserom,ja sam imala na stopalu oziljak 9cm,isla sam na lasersko otklanjanje,jako malo se vidi i to sto se vidi je dugacko mozda 3,4cm...srecno!
|
_________________ Nocu kada spavas
sanjivo te gledam
I gusim slatku ceznju
koja me nosi
I dok mazim te ja mislim
zar je moralo ovako
Menjas se i boli me
al' trpim jer volim te... |
|
|
|
|
Mixipro Odomaćeni član
|
Datum registracije: 05 Mar 2005 Poruke: 1091
|
|
Da li preko oziljka moze da se uradi tetovaza
|
|
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
prvo, hvala svima.
oziljak mi je nazalost ostao. hvala Bogu mnogo je manji nego rana, ali je ipak dovoljno velik da se primjeti. dosta je vremena proslo, a koza je trebala da se vec regenerise. ali dobro, barem ce mi ostati uspomena na pad.
|
|
|
|
|
|
sasaklaric Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 211 Mesto: rijeka
|
|
i ja sam pao sa motora i imam oziljak dug 20-ak cm. iz iskustva znam da to vise nikad nece bit kao sto je bilo. tu je koza drugacija i tamnija (valjda od katrana koji je ostao u rani)
|
|
|
|
|
|
Marina Dz Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jun 2005 Poruke: 27
|
|
meni ostaju oziljci gdje se god malo parnem a da ne pricam kad bih malo dublje rasparala kozu
|
|
|
|
|
|
dubrava Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Avg 2005 Poruke: 100
|
|
I ja sam cuo da je Saljicev melem najbolji i moze se naci u Podgorici
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|