:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku

|
|
Sinoc je u Beogradskoj hali Pionir,odrzana oprostajna utakmica jedne od legendi nase kosarke Sase Djordjevica.Spektaklu je, kako su reporteri prenosili prisustvovalo oko 8000 gledalaca..sto je Sasa svakako i zasluzio.
Na oproštaju legendarnog reprezentativca Jugoslavije Aleksandra Đorđevića nastupili su neki od najvećih igrača domaće i evropske košarke, dok su ekipe vodili najbolji evropski i svetski treneri. Među učesnicima tog spektakla bili su Dino Menegin,Željko Rebrača, Žarko Paspalj,Vlade Divac, Predrag Danilović,Saša Obradović,Predrag Stojaković, Toni Kukoč, Dejan Bodiroga, Dražen Dalipagić, kao i Dino Radja koji je zeleo otkazati poziv,plaseci se da ce zvizduci usmereni protiv njega pokvariti velicanstvenost oprostajne utakmice. Medjutim , Beogradska i uopste nasa publika jos jednom je dokazala svoju ljudskost i velikim aplauzom pozdravila i kosarkase iz susedne Hrvatske,kao i sve ostale ucesnike.
Ekipe su cinili sadašnji i nekadašnji asovi i reprezentativci, igrači koji su obeležili poslednje dve i po decenije evropske i svetske košarke, a kao treneri pojavili su se i Zeljko Obradovic i Dusan Ivkovic. Medju specijalnim gostima nasli su se i Kićanović, Dalipagić, Slavnić i mnogi drugi velikani nase kosarke.
Sam mec podeljen je na nekoliko etapa, tj. svaka cetvrtina nosila je svoje ime, "Veterani, ne dajte se", "Brži od sirene (Istanbul '92)", "Atina zauvek" i "Ima li ko jači", odslikavajuci celokupnu Đorđevićevu karijeru.
Podeljene su mnoge nagrade i priznanja, podsetili smo se na davne, a i skorije uspehe nase reprezentacije cije je boje Sasa godinama branio, kao i na uspehe koje je sa svojim Partizanom postizao.
Sam Sasa rekao je na konferenciji za novinare u hotelu Hajat :"Svemu dođe kraj, pa i jednoj košarkaškoj karijeri "- ostavljajući pod znakom pitanja to da li će 3. jula reći zauvek zbogom aktivnom igranju.Na nama je da pomognemo deci i zaustavimo sve ružne stvari koje se dešavaju po školama. Oproštajna utakmica je moj način da se zahvalim svima vama, mojim saigračima, mojoj porodici - rekao je Đorđević, odnedavno i nacionalni ambasador UNICEF.
Najavljujući utakmicu, na kraju koje će reći definitivno zbogom plavom dresu, jedan od najbolji plejmejkera koje je naša reprezentacija ikada imala rekao je da očekuje da će to biti svakako njegova "najvažnija, ali još nije siguran da li i najdraža utakmica".
- Sve me boli, i ruka, i rame, i lakat, ponekad i vrat. A imam i tremu, jer želim da to sve prođe kako treba. Da se oprostim od navijača na pravi način - rekao je Đorđević, i dodao da zna da će mu biti jako teško, ali i da se nada da, uprkos svemu, neće biti suza.
Suza je bilo...doduse onih skrivenih, ali onoliko postovanja, zajednistva, radosti i kosarke, Beograd ce dugo pamtiti.
Sav prihod od ulaznica za meč namenjen je programu Škola bez nasilja, koji je pod pokroviteljstvom UNICEF.
Nema reci kojima se moze opisati ono sto se juce u Beogradu dogodilo. Svaka rec pokvarila bi utisak...U svakom slucaju, ostaje nam da budemo zahvalni na svemu onome sto nam je Sasa godinama pruzao i da se nadamo da ce bar na neki nacin ostati deo nase kosarke.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
 |
dusanzikic Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 07 Jul 2005 Poruke: 290 Mesto: БГД

|
|
Utakmica je bila jako zanimljiva,Sale je sve to i zasluzio.E da je u nasoj reprezentaciji sad bar jedan takav igrac,gde bi nam bio kraj.
|
|
|
|
|
 |
Faste Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 08 Jul 2005 Poruke: 3 Mesto: Beograd

|
|
Nema sta LEGENDA srpske kosarke!
|
_________________ Stefan |
|
|
|
 |
vukcevicm Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 06 Maj 2005 Poruke: 1

|
|
Košarkaš svih vremena!!!!!!!!!
Svaka cast za organizaciju ovakvog spektakla!
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|