:: |
Autor |
Poruka |
Wizard Prijatelj foruma

|
Godine: 41
Datum registracije: 10 Feb 2005 Poruke: 4234 Mesto: IbiZZa

|
|
Finalni Turnir Svetske lige za odbojkase
Najbolja svetska odbojka igraće se ovog vikenda u „Beogradskoj areni”. Prvog dana finalnog turnira Svetske lige za odbojkaše večeras u 20 časova Srbija i Crna Gora se sastaje sa svetskim i olimpijskim prvakom Brazilom, a tri časa ranije igraju Poljska i Kuba. Ta dva duela odlučiće samo ko će sutra igrati u polufinalu (pobednici protiv poraženih) tako da će to biti prilika za nadigravanje pa i vraćanje nekih dugova, kao na primer za naš tim.
Pre dve godine SCG, kojoj je ovo šesto uzastopno učešće na finalnom turniru Svetske lige, igrala je u finalu protiv Brazila i izgubila sa 3:2 posle neverovatnog petog seta u kojem je bilo 31:29. U tom meču sve karte su bile bačene na sto, ali ovog puta će ih selektor „plavih” Ljubomir Travica kao i njegov kolega u brazilskoj reprezentaciji Bernardo Rezende ovog puta sigurno skrivati:
– Nećemo da nameštamo protivnika u polufinalu, iako ćemo znati rezultat prve utakmice. To nije moj stil kao ni ove reprezentacije, – kaže Travica. – Usresređeni smo na našu igru u prvom meču kako bismo bili što spremniji za polufinale. Rezultat će zavisiti od toga u kom pravcu će krenuti meč.
„Plavi” nisu savladali Brazilce od 2000. Tada su naši odbojkaši postali olimpijski šampioni i iz tog tima danas igraju četvorica – Goran Vujević, Nikola Grbić, Ivan Miljković i Andrija Gerić. Poslednji put „plavi” su izgubili od Brazilaca maksimalnim rezultatom prošle godine u polufinalu Svetske lige u Rimu. I bez jednog od najboljih igrača na svetu Nalberta, Brazil je i ove sezone favorit.
– Na žalost tradicija na ovakvim turnirima ne igra nikakvu ulogu. SCG je uigrala tim od kada su se priključili njeni glavni igrači, – rekao je Rezende. – Kada sam posle 2000. prekomandovan iz ženske u mušku reprezentaciju, cilj mi je bio da napravim ekipu koja će biti nalik vašoj iz 2000. To je bio tim sa izvanrednom ravnotežom između odbrane i napada. Uz talente koje Brazil poseduje uspeo sam u tome, ali je sada teško ekipi da nosi teret favorita, a meni kao selektoru najteže. Naš motiv je želja da vidimo dokle možemo da pobeđujemo. Ove sezone nisam zadovoljan formom. Mnogi igrači su došli premoreni iz svojih klubova.
Travica kao najveći problem vidi dizača brazilske reprezentacije Rikarda Garsiju. Smatra da je izvanredan i zbog njega Brazil ima najraznovrsniju igru punu mašte. Ipak, SCG u tome može potpuno da odgovori preko svog dizača i kapitena Nikole Grbića. Ustvari, treba da se zabrinemo zbog prijema i bloka. Zbog toga je Travica odlučio da umesto Đorđevića, koji je bio adut kada je servis u pitanju, u tim stavi Janjića kao četvrtog primača čime bi na tom mestu u timu imao najbolji mogući izbor igrača u ovom trenutku za odbranu.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|