www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Taksista iz Beograda zadivio Americku profesorku
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

Datum registracije: 03 Avg 2004
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 19, 2005 8:31 am    Naslov poruke: Taksista iz Beograda zadivio Americku profesorku Na vrh strane Na dno strane

Срби су диван народ

Игор Станојевић пронашао и у Чачак донео драгоцену наруквицу коју је Кристина Џејкобсен Алајн изгубила у његовим колима

ЧАЧАК – Кристина Џејкобсен Алајн отпутовала је, јуче испред поднева, таксијем из Чачка у Сурчин, на авион за Ријад у Саудијској Арабији, са изгледом пресрећне особе.

– Ви Срби сте један диван народ – рекла нам је професорка у Чачку, журно седајући у такси Игора Станојевића из Београда, да би је одвезао до аеродрома.

Управо Станојевић и његов частан потез разлог су што је Американка насмејана отишла из Србије. Јер, момак са Чукарице, нашао је у колима драгоцену наруквицу а затим, у провинцији, и њену власницу, професорку Џејкобсен, и донео накит из Београда у Чачак.

– Већ сам се била помирила са губитком изузетно драге успомене, која за мене има велику вредност. То је сребрни комад накита настао у старој арапској култури, са гравиром на арапском језику, и кад се Игор појавио овде у Чачку, једноставно нисам могла да верујем – изговорила је професорка у даху.

Она је прошлог уторка допутовала из Ријада у Београд с планом да, од среде до суботе, буде гост на Интернационалном фестивалу дизајна „No name 2” у Чачку.

– Госпођу сам довезао са Сурчина у Београд, у хотел „Унион”. Пожалила се да је изгубила веома вредну наруквицу, и проценила да се то догодило вероватно на банкарском шалтеру, док је подизала новац. Међутим, наруквицу сам следећег дана пронашао у колима, али жена више није била у „Униону”. Имао сам њену визит карту и знао сам како се зове, позвао телефоном све чачанске хотеле и тако утврдио где је одсела и како да је нађем – прича млади возач „Плавог таксија” са Чукарице.

Игор се у петак по подне створио испред запрепашћене професорке у Чачку, држећи накит у руци. Кристина га је, затим, ангажовала да је у суботу, после предавања које је држала с почетком у десет часова, одвезе на аеродром, па је ноћ преспавао у Чачку.

Ден Рајзингер из Израела, један од петорице водећих дизајнера у свету данас, у Чачку је провео претходне дане такође као гост овог фестивала, и задивљен је поступком таксисте из српске престонице.

– То што је он учинио је, једном речју, изванредно. За имиџ Србије значи много више него приче политичара, јер је ово прича каквих сам и ја, у свом веку, срео врло мало – рекао нам је Рајзингер (71), који је првих 15 година живота провео у Кањижи, где се родио.

Иначе, професорка Кристина Џејкобсен Алајн дипломирала је на калифорнијском Колеџу ликовне уметности и дизајна у Оукленду. Звање магистра сликарства стекла је на Америчком универзитету у Вашингтону, а затим изабрана за професора дизајна на Колумбија универзитету у Мериленду, у Сједињеним Америчким Државама.

Неколико последњих година она је директор магистеријума за дизајн у граду Џеди, у Саудијској Арабији. То је искључиво женски колеџ затвореног типа, основан 1999. године под називом „Дар Ал – Хекма”, и професорка је из Џеде допутовала у Чачак ради фестивала.

Игор нам је, крећући колима са путницом према Београду, добацио:

– Ово би у Србији требало да буду нормалне ствари, и онда би нам свима било боље.

Ktantonet
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 48

Datum registracije: 06 Sep 2004
Mesto: Israel/Srbija

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SVAKA CAST!!!

leggy
Samuraj
Samuraj

Godine: 48

Datum registracije: 24 Nov 2004
Mesto: Tampico, Tamaulipas, Mexico

mexico.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A ja, standardno istripovan, procitao zadavio umesto zadivio...
To govori o necemu Neutral

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Taksista iz Beograda zadivio Americku profesorku Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon