:: |
Autor |
Poruka |
savamartinovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Jun 2013 Poruke: 37
|
|
ja ga koristim iako sam musko
|
|
|
|
|
|
saskajankovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jul 2013 Poruke: 15
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Čak 75 odsto solarijuma nije bezbedno
Sedam od 10 solarijuma nije prošlo bezbednosne testove, a nivo njihovog UV zračenja je tri puta viši od dozvoljene granice te korisnike izlaže povećanom riziku od raka.
Zakonska granica zračenja u solarijumima je 0,3 vata po kvadratnom metru, što odgovara snazi sunčevih zraka u letno podne u Španiji.
Sedam od 10 solarijuma koje su testirali inspektori u Velikoj Britaniji pokazali su opasno visok nivo UV zračenja, što je pozvalo na strožije propise u industriji.
Od 448 solarija testiranih u protekle dve godine, čak 310 nije ispunjavalo bezbednosne standarde.
Studija Univerziteta Dandi pokazala je da neki solarijumi emituju UV zračenje šest puta snažnije od letnjeg sunca u Španiji, a prošle godine su stručnjaci Međunarodnog instituta za preventivna istraživanja i Evropskog instituta onkologije ustanovili kako se rak kože, melanom, može direktno povezati sa korišćenjem solarijuma te da su solarijumi odgovorni za gotovo 900 smrtnih slučajeva svake godine u Evropi.
|
|
|
DijanaNS Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Dec 2014 Poruke: 11
|
|
Nikad nisam koristila i neću koristiti.
|
|
|
|
|
|
ida_ri Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 30
Datum registracije: 25 Maj 2012 Poruke: 20
|
|
Solarij tu i tamo svakako
|
|
|
|
|
|
---X---GIRL [●Sancta ஐ Sapientia●]
|
Godine: 31
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 16644
|
|
Ja vala idem kad imam para i vremena..
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|