:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Zašto se dečaci (ne) igraju autićima?
Dečaci koji su u materici bili izloženi visokom nivou često upotrebljavanih hemikalija ređe se igraju igračkama tradicionalno namenjenim za dečake, poput automobilčića, i ređe učestvuju u dečjim tučnjavama.
Britanski naučnici Medicinskog centra Univerziteta Ročester istraživali su efekte izloženosti dvema često upotrebljavanim hemikalijama poznatima pod nazivom ftalati, koje se često upotrebljavaju u različitim vrstama plastike.
Istraživanje, u kome je učestvovalo 145 dece predškolskog uzrasta, pokazalo je da sinovi majki koje su imale visok nivo tih hemikalija u urinu pre rođenja deteta manje uživaju u grubim igrama i nestašlucima.
Ftalati su hemikalije koje imaju anti-androgeni efekat i stručnjaci su često izražavali zabrinutost zbog toga što smatraju da izloženost tim hemikalijama tokom boravka u materici može da utiče na razvoj muškog mozga.
Inače, ftalati povećavaju fleksibilnost i trajnost mnogih plastičnih proizvoda, uključujući dečje igračke, medicinska pomagala, razne vrste tekstila i pakovanja.
Rezultati istraživanja objavljei su u časopisu "Journal of Andrology".
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
sta ce se igrati auticima..kad imaju kompjutorske igrice...
igra auticima ne uzbuduje ih kao neka igrica..u kojoj idu i ubijaju cudovista...demone i sta znam...
moderno doba... pravi tabuom sto se mama i tata ljube pred djecom...
a normalno je igrati igrice u kojima u jednom nivou mozes vidjeti nasilja i gadosti...morbidnih...
vise nego ja sto sam ga vidio za cijeli svoj zivot...
djeca danas nemaju maste...ne mastaju i ne sanjaju...ne znaju ni da se igraju.da osmisle sebi igru i zabavu...
elemveliki im svjesno...modernom tehnologijom razbijaju i mastu..
da se kao ne bi razocarala..ta mala djeca.... kad vide stvarnost..
sta ima veze..i ja sam sanjao i mastao..sanjam i mastam i dan danas...
sanjajuci i mastajuci...sam naucio koje snove mogu da ozivim a koje trebam
da ostavim da budu i dalje san...
a to kad ne znas..da razlucis...lako u zivotu nadrapas...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
forumaskolega Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Sep 2014 Poruke: 24 Mesto: Berlin
|
|
Djeca seu zadnje vrijeme igraju samo na racunarima, tuga ziva.
|
_________________ Srdacni pozdravi svima drugarima sa Domaci.de |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|