:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
![<b>•• 20:01 ••</b> <b>•• 20:01 ••</b>](/images/ranks/stars_purple.gif)
![](images/avatars/274261778542c21d1bb32e.jpg) |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
![blank.gif](images/flags/blank.gif)
|
|
Pre nego što posegnete za presom za kosu, fenom, četkom i drugim stvarima koje će vam možda ispraviti, ali i oštetiti kosu, pokušajte sa nekim od sledećih trikova.
Verovali ili ne, sumpor bi mogao da vam bude od pomoći kada je reč o negovanju i ispravljanju kose. Keratin, protein koji je prirodni sastojak kose, u sebi sadrži i određenu količinu ovog sastojka, koji ubrzava rast kose. Takođe, sumpor će doprineti tome da vam kosa ostane prava, tako što će ojačati kosu.
Dodavanje čašice vodke u balsam za kosu, moglo bi da vas spase muka sa ispravljanjem kose. "Nizak pH nivo vodke omekšava dlaku, zbog čega ćete lako oblikovati frizuru onako kako vi želite", objasnila je frizerka Emili Heser.
Da biste lakše mogli da "upravljate" svojom kosom, Heserova preporučuje da napravite masku od kokosa i limete. Pomešajte dve limete sa kokosom i ostavite smesu u frižideru nekoliko sati, dok ne postane gusta. Četkom je nanesite od korena prema krajevima dlake i ostavite da odstoji od 20 do 30 minuta. Nakon toga isperite kosu i operate je uobičajeno.
Ako imate sokovnik, ubacite u njega celu stabljiku celera, uključujući i lišće, savetuje Emili Heser. U isceđeni sok dodajte malo vode i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Naprskajte smesu na kosu, očešljajte i ostavite da stoji 15 do 20 minuta pre nego što je operete.
Napravite smuti od banane i papaje - to će dati vašoj kosi neophodnu količinu vlage i sprečiće da „svaka dlaka vodi svoju politiku". U posudu izgnječite zrelu bananu i papaju, dodajte kašiku meda. Dobro izmešajte smesu, nanesite je na kosu i češljajte sve dok ne postane potpuno prava. Tek kada se kosa potpuno osuši sa nanesenom maskom, operite je na uobičajen način.
(MONDO)
|
|
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
![<b>*Bitanga bez Princeze*</b> <b>*Bitanga bez Princeze*</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/2031650671568254de198c3.jpg) |
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
![antiguabarbuda.gif](images/flags/antiguabarbuda.gif)
|
|
ja to radim tredicionalnom metodom...provjerenom
uz neka rana iskustva i znanja iz fizike..to je sasvim jednostavno...
recimo..kad vjestica dobije napad bjesa (zbog 100 razloga ..uglavnom neosnovanih i potkovanih na laznim optuzbama)i kosa joj skoci pola metra iznad glave...
i pocne histerisati...i zvrdnati po kuci...
i tako pocne provocirati nezaustavljivu silu
i ja sam primoran da joj kosu malo ispravim
a to radim na sledeci nacin...
uzmem ljepo scepam je za kosu
i ona krene napred...(urodjena reakcija...provokatorska...klince se..dok ih neko ne scepa za vrat.... )
a kosa joj ostane u mojoj ruci...
misim to je logicno..ako sam je pre toga scepao za kosu..i nisam je pustio...jer ja teskos e odlucim da nekoga sceopam..ali kad scepam - nema pustanja...
jel tako
koja se usljed primjene zakona poluge..
tj mase(njena kosa) oslonca( gravitacija ) i sila (moja saka :lol) ispravi potpuno...
vidim ja da vi nemate pojma o fizici....
morat cu malo da pojasnim ovim faLkutetski obrazovanim(ovi sto mise da su zavrsili fakultete:? )
o cemu se tu radi
jednostavnom primjenom sile (f )...sila koja djeluje na tijelo mase (m) ......koje je do tada mirovalo
(nije imalo kineticke energije ...pa usljed prijetnje moje sake... dobilo je kineticku energiju pa je pokusalo da pobjegne... ... tj pocelo je da se ubrzano krece...to tijelo )
a tijelo na putu (s )... ima stalnu akceleraciju ...(a = f/m) i krece se sa jednakim ubrazanjem
da sto prije utekne
te na kraju puta (s = at2/2)
postize odgovarajucu brzinu za bijeg...( v =at )
ali pomocu gravitacije..tj slobodnog pada ( v=gt) i sile tj moje sake i tezine nenog tijela...brzina tj ( v=at )
dobija kocnicu... ( to zavisi od mase tijela...brzine kretanja..i jacine sile koja zaustavlja tijelo...msm mrsko mi to sad formulisati .. )
i na tijelo njeno djeluje kociona sila...bez ikakvog trenja..uz povremeno proklizavanje njenih nogica na parketu...
jednostavno sila kocenja... to je moja saka ![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
(koja zaustavlja sve..bez obzira na masu tijela..brzinu kretanja i pravac kretanja..ona djeluje sa svih strana... )
i brzina se ubrzano smanjuje i tijelo se iznenada zaustavlja...
uz bolan krik "aaaaaaaaaaa"
(tako nesto.)...kojeg prati drugi krik..dubljeg tona..."ma sta aaaaaaaa"....
te u tom procesu zaustavljanja...
kosa se posve ispravi i postavi u horizontalni polozaj...
pre tijela....
i ostaje bar dva mjeseca potpuno prava..pa onda je opet treba malo ispraviti...
ne znam kako to ne kapirate..
i trosite djaba tolke novce na pegle i ostale gluposti...
kad je to sasvim jednostavno ispraviti...
samo trebali ste malo ic u skolu ....jbg
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
![](http://www.domaci.de/images/smiles/sanja122.gif) |
|
|
|
varku Početnik Domaćeg.de
![Početnik Domaćeg.de Početnik Domaćeg.de](/images/ranks/rankb1_1.gif)
![](http://www.domaci.de/images/no_avatar.gif) |
Datum registracije: 08 Jul 2007 Poruke: 1
![blank.gif](images/flags/blank.gif)
|
|
koliki kreten trebas da budes da sve ovo napises, i pritom mislis da si zanimljiv
|
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
![<b>*Bitanga bez Princeze*</b> <b>*Bitanga bez Princeze*</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/2031650671568254de198c3.jpg) |
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
![antiguabarbuda.gif](images/flags/antiguabarbuda.gif)
|
|
sad si me povredio da znas...
ja mislio da sam zanimljiv i da mi ti ne rece..jos uvijek bi to mislio...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
![](http://www.domaci.de/images/smiles/sanja122.gif) |
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|