:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
![<b>•• 20:01 ••</b> <b>•• 20:01 ••</b>](/images/ranks/stars_purple.gif)
![](images/avatars/274261778542c21d1bb32e.jpg) |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
![blank.gif](images/flags/blank.gif)
|
|
Bernard Vard je mladić koje može da ubije jedna pahulja! On je alergičan na zimu, utopljava se čak i kada je kod kuće, hranu iz frižidera vadi tek kada na ruke stavi rukavice!
Bernard Vard živi u Severnoj Irskoj, a prve simptome alergije osetio je 2011. godine, ali je tek prošle zime shvatio šta mu, zapravo, smeta - hladnoća!
Kada je prošle godine čekao autobus jednog hladnog zimskog dana, ponovo je osetio čudne simptome.
"Prsti na rukama su me svrbeli i boleli. Lice kao da mi je gorelo, na telu sam imao bolan osip, plikove", objašnjava Vard koji sada slično reaguje pri svakom kontaktu sa bilo kojim hladnim predmetom.
Da njegova bolest nije šala, kažu i lekari koji su ga upozorili na to da usled alergijske reakcije može da doživi i anafilaktički šok, piše "Dejli mejl".
"Plašim se predstojeće zime. Znam da mnogi ne vole zimu, ali za mene je ona prava opasnost. Plaćam visoke račune za grejanje i garderobu. Ova alergija mi je potpuno promenila život. I odlazak u pab je sada veliki problem za mene. Klima uređaj u teretani može da me ubije", kaže Vard.
Ne zna se šta tačno izaziva netolerancija na zimu, od koje širom sveta pati, kako se procenjuje, čak 75 odsto osoba starijih od 30 godina. Najčešće se javlja kod onih sa previše osetljivom kožom, može biti nasledna bolest, ili posledica nekog virusa.
U nekim slučajevima alergija na hladnoću nestane sama od sebe, nekoliko meseci, nakon što su se javili prvi simptomi, ali može i da potraje pet do sedam godina.
Boelst se leči, ali je najvažnije jačati imuni sistem - spavati najmanje sedam sati, hraniti se zdravo i redovno, ne konzumirati alkohol i duvan, baviti se umerenim fizičkim aktivnostima, svakodnevno se kretati na otvorenom i postepeno se prilagođavati vremenskim prilikama.
(MONDO)
|
|
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|