:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Nedeljom uveče smo najskloniji prežderavanju
Kako se poslednji dan vikenda približava kraju, javlja se svest da su provod i odmaranje za vama i da ćete vrlo brzo morati da se vratite na posao. Zbog toga smo nedeljom uveče najskloniji prežderavanju.
Isprovocirani tim trenutkom otrežnjenja, posežete za hranom i to obično između 19h i 22h. To je praktično očajnički pokušaj da se ublaži nelagodnost zbog dolazećeg ponedeljka, pa se ostaci torte ili porcije pice čine kao idealna stvar.
Nedavno sprovedena studija kaže da je gotovo polovina ljudi sklona da se prejeda na emocionalnom nivou nedeljom uveče, dok druga najveća pretnja po naš stas dolazi između 15h i 17h radnim danima.
Ono što vam mi preporučujemo kako biste izbegli ovu klopku, jeste da dok ušuškani gledate omiljeni televizijski program, pijuckate vodu i eventualno dodate u nju limun ili pak uzmete neku voćkicu koja ne sadrži previše šećera u sebi, poput jabuke.
Možda ćete sada kada znate razlog zbog kojeg vam je ponedeljkom ujutru potrebna još jedna rupa na kaišu, moći lakše da se savladate i neraspoloženje zbog nastupajućih obaveza smanjite na neki bolji i kreativniji način.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|