:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Ne znam kako se zovu ove cufte ali su mnogo ukusne
Pola kile krompira oljustiti i obariti kao za pire krompir,malo posoliti,iscediti vodu i samo izgnjeciti krompir bez ikakvih dodataka.Ostaviti da se hladi.
Fil:
-300 gr pileceg belog mesa
-2 sveza paradajza
-1 crni luk
-3 cesnja belog luka
-zacini,so,biber,vegeta,persunov list i kurkum (to je zacin jako zute boje,nema specifican miris ali ima jak ukus,praskast je,ne znam na Srpskom kako se zove )
Piletinu iseci na kockice,paradajz isto,staviti da se dinsta sa lukom i belim lukom,dodati zacine i naliti vode d apokrije smesu.Dinstati dok voda ne uvri toliko da ostane malo safta.Uzeti krompi i istanjiti ga u saci,u sredinu staviti kasiku spremljenog fila i oblikovati cuftu,i tako sve redom.Cufte uvaljati u jaja i prezle i prziti dok porumene.Prijatno
|
|
|
|
|
|
schtranga Makedonsko devojče
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Feb 2004 Poruke: 1880
|
|
Izraelski kuskus
Potrebno je za šest osoba: pola kilograma griza, velika glavica luka, kašičica maslinovog ulja, dve šolje pileće supe, po želji, pola šolje suvog grožđa, kajsija ili brusnica, pola šolje seckanih oraha (ili badema i drugog koštunjavog voća, takođe po želji), seckano peršunovo lišće za ukrašavanje.
Propržiti luk na ulju dok ne postane staklast, umešati u griz i kuvati uz mešanje dok ne postane bledozlatast. Naliti supom i kuvati dok ne provri pa još desetak minuta, ili dok griz ne upije tečnost. Umešati suvo voće i orahe. Skinuti s vatre i ostaviti pokriveno desetak minuta pa promešati. Posoliti i pobiberiti i ukrasiti peršunovim lišćem.
|
_________________ "Kakav bi život bio kada ne bi imali hrabrosti da baš ništa ne pokušamo?" |
|
|
|
|
Vilenjakinja Sašina Kumica
|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 120889
|
|
izraelska calcuka
radi se na tavi. stime da naspete maslinovo ulju da se ugrije, pa dodate blitvu da zaprzi malo mjesajuci, dodate vrnje zakuhanje i da sve to pirja malo skupa. onda slijedi sir i to gongozola dok se ne rastopi u blitvi. na kraju ide zumanjak cijeli,stime da vam se ne razbije. treba da bude cijeli. zumanjaka ide onoliko da vam popuni cjelu tavu.i to jos malo pirjajte i posluzite.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|