www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Izraelske cufte
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 25, 2004 10:49 pm    Naslov poruke: Izraelske cufte Na vrh strane Na dno strane

Ne znam kako se zovu ove cufte ali su mnogo ukusne Smile

Pola kile krompira oljustiti i obariti kao za pire krompir,malo posoliti,iscediti vodu i samo izgnjeciti krompir bez ikakvih dodataka.Ostaviti da se hladi.

Fil:
-300 gr pileceg belog mesa
-2 sveza paradajza
-1 crni luk
-3 cesnja belog luka
-zacini,so,biber,vegeta,persunov list i kurkum (to je zacin jako zute boje,nema specifican miris ali ima jak ukus,praskast je,ne znam na Srpskom kako se zove )
Piletinu iseci na kockice,paradajz isto,staviti da se dinsta sa lukom i belim lukom,dodati zacine i naliti vode d apokrije smesu.Dinstati dok voda ne uvri toliko da ostane malo safta.Uzeti krompi i istanjiti ga u saci,u sredinu staviti kasiku spremljenog fila i oblikovati cuftu,i tako sve redom.Cufte uvaljati u jaja i prezle i prziti dok porumene.Prijatno


 
schtranga
Makedonsko devojče
Makedonsko devojče



Godine: 43

Datum registracije: 09 Feb 2004
Poruke: 1880

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 08, 2005 12:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Izraelski kuskus

Potrebno je za šest osoba: pola kilograma griza, velika glavica luka, kašičica maslinovog ulja, dve šolje pileće supe, po želji, pola šolje suvog grožđa, kajsija ili brusnica, pola šolje seckanih oraha (ili badema i drugog koštunjavog voća, takođe po želji), seckano peršunovo lišće za ukrašavanje.
Propržiti luk na ulju dok ne postane staklast, umešati u griz i kuvati uz mešanje dok ne postane bledozlatast. Naliti supom i kuvati dok ne provri pa još desetak minuta, ili dok griz ne upije tečnost. Umešati suvo voće i orahe. Skinuti s vatre i ostaviti pokriveno desetak minuta pa promešati. Posoliti i pobiberiti i ukrasiti peršunovim lišćem.

_________________
"Kakav bi život bio kada ne bi imali hrabrosti da baš ništa ne pokušamo?"
 
Vilenjakinja
Sašina Kumica
<b>Sašina Kumica</b>





Datum registracije: 28 Mar 2006
Poruke: 120889

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 02, 2013 11:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

izraelska calcuka

radi se na tavi. stime da naspete maslinovo ulju da se ugrije, pa dodate blitvu da zaprzi malo mjesajuci, dodate vrnje zakuhanje i da sve to pirja malo skupa. onda slijedi sir i to gongozola dok se ne rastopi u blitvi. na kraju ide zumanjak cijeli,stime da vam se ne razbije. treba da bude cijeli. zumanjaka ide onoliko da vam popuni cjelu tavu.i to jos malo pirjajte i posluzite. Very Happy
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Izraelske cufte Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon