www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Gibanica
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
BREE!!!
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 11 Jan 2009
Poruke: 26

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 26, 2009 5:54 pm    Naslov poruke: Gibanica Na vrh strane Na dno strane

Ima raznih vrsta gibanica.

Lepo bi bilo da ovde razmnenimo recepte, kao i to da li volite ovo srpsko nacionalno jelo ili ne.

Ja obožavam tzv. gužvaru.
Za ovu gibu potrebno je:

1/2 kg kora za pitu i/ili gibanicu,
1/2 kg mladog sira,
250 gr kajmaka,
3 jaja,
malo mleka, ulja i mineralne, gazirane, vode


U tepsiju prvo stavite jednu koru preko koje kašikom sipate malo smeše kisele vode i ulja. Tako će giba bolje narasti.

Zatim dodajte još jednu koru, pa preko toga zgužvane kore namočene u nadev koji ste pripremili tako što ste u sir dodate dva-tri jaja i malo mleka. Tako ćete lakše koru natopiti nadevom, sirom.

Na kraju, preko zgužvanih kora-nadeva, stavite još jednu celu koru, malo pokvasite smesom kisele vode i ulja i na kraju prekrijte još jednom celom korom.

Odozgo sve to prelijte sa malo mleka.

Pecite oko pola sata na temperaturi, najpre desetak minuta 220, a zatim 200 stepeni Celzijusa.

Prijatno !!!



_________________
Zato što je deo uredjivačkog tima svojim neodgovornim postupcima povredio moja verska osečanja, u znak protesta napuštam sajt domaci.de.

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=56785&postdays=0&postorder=asc&start=84
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 21, 2009 11:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

volim da. samo sto ne jedem cesto, jer mi tesko pada za zeludac ali rado mu se odazivam ponekad Smile

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
Sasa Stojadinovic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jul 2008
Poruke: 21

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 13, 2010 5:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

obozavam uuffffff

_________________
Sale Muzicar
 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 15, 2010 12:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sastojci za 4 porcije:

*500 g kora za pitu

Fil:

*400-500 g belog sira
*1 puna velika šolja ulja
*1 puna velika šolja mineralne vode
*4 jajeta

Priprema:

Predlažem da jedan paket tankih kora presečemo makazama na pola... Tako dobijamo 24 kom. dimenzija 35 cm x 17 cm (ili 14 " x 7 ")... Pazite jer se kore brzo suše na vazduhu, pa dok radite držite ih na gomili a kad počnete ne prekidajte dok ih ne smotate... Wink

Prvo smutite fil: izdrobiti sir viljuškom, pa dodati jaja, promešati, dodati ulje i na kraju mineralnu vodu (kod svih dodavanja pravilo je - od gušćeg ka ređem Wink )... Uzeti okruglu tepsiju za pečenje, namazati je puterom i naliti hladnom vodom da odstoji malo (ako ima vremena), pa prosuti vodu i tako postižemo da se u tepsiji stvori kao neki zaštitni film, služi da se testo ne zalepi pri pečenju...

Puna šolja ulja služi da se gibanica dobro kuva sa svih strana u vrelom ulju... Štos je u tome da se na kraju, kad je gibanica gotova, kad ulje najviše vri, pleh izvadi iz rerne (pazite kako ćete to) i da se sav višak ulja ispe u sudoperu... Tako će gibanica biti ukusna ali ne i masna... Wink

Mineralna voda gibanici daje vlažnost i pomaže da naraste... Može se koristiti i mleko ali onda treba dodati malo praška za pecivo u fil... Knjige kažu da u gibanicu obavezno ide i kajmak, ja ga ne stavljam nego radije koristim malo kisele pavlake (gibanici treba malo jače mlečne masnoće)...

Koru takoreći celu ispolivati filom (kašikom), pa je savijati (rolovati) kao palačinku, onako ležerno... Mr. Green Zatim tu palačinku spljeskati da se dobije jedan uzani pravougaonik, traka, pa onda rolovati tu traku... Što su trake tanje i više, više ih stane u pleh, pa taktizirajte... Wink

To kolce stavimo u pleh, uz ivicu onaj slobodan kraj da se ne odmotava... Zatim pored njega sledeće kolce pa tako dok ne napunite pleh... Ako je ostalo malo fila, natopite kolca odozgo (može i samo uljem) naročito tamo gde su krajevi kora... Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i dobro zamiriše... E sad moje iskuštvo kaže 40-45 minuta na 200-220°C (to je valjda 400 F)... Wink

Kad je skoro gotova (gore je porumenela ali ne skroz), i onako puna ulja samo kipi, vreli pleh sa gibanicom izvaditi iz rerne i odliti sve ulje (koliko god možete)... Gibanica se dobro pofajta hladnom vodom i ponovo vrati u ugašenu rernu da od vode smekša, ali i da se ta voda upije... U ugašenoj rerni treba da stoji bar 15 minuta, a ako je duže neće smetati...

Treba da se lista ko stari telefonski imenik i ne sme da curi ulje, a mora da bude sočna... Razz

Ovo je suština ideje, sve vam je jasno, a vi slobodno improvizujte na temu... Samo da znate, kakav sir - takva gibanica... Cool

Kad se pita izvadi (onako cela poklopi se tanjirom pa prevrne i onda vrati na drugi tanjir za posluživanje)... Narasla i srasla izgleda kao buket ruža... Sada svako čupne po ružicu i tako se služe, nema sečenja... Wink

Ako pretekne, lepa je i hladna, uz jogurt recimo (inače topla bolje ide uz pivo)... Mr. Green


Arrow Ko prati ova pravila, i da nikad nije zakoračio u kuhinju, biće pravi majstor u pravljenju gibanice... Very Happy Wink

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 39

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 26, 2011 9:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obozavam da jedem Gibanicu. I da je pravim naravno.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 01, 2013 12:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Domaća zeljanica s jogurtom

Zavarajte i oduševite sve svoje ukućane, koji ne vole zelje, ovom ukusnom pitom.



Sastojci:

2 jajeta

1 dl jogurta

500 g spanaća

600 g brašna

1/4 kašičice suvog kvasca

3 kašike prezli

2 dl ulja


so

Priprema:

1. Spanać (zelje, možda čak i kopriva) dobro oprati, očistiti od drškica, posoliti i ostaviti oko 25 minuta da pusti sok. U oko 4 dl mlake vode dodati suvi kvasac i zamesiti testo od brašna, malo soli i kašičice ulja (ili masti).

2. Umesiti glatko testo, podeliti ga na tri lopte a onda svaku loptu testa ponovo podeliti na tri loptice. Malo rastanjiti oklagijom, premazati uljem (ili rastopljenom mašću) i spojiti po tri dela testa. Ostaviti na toplom mestu oko 25 minuta.

3. Spanać ocediti, dodati jogurt, jaja i prezle. Smesu dobro izmešati. Po potrebi malo posoliti. Uključiti rernu da se zagreje na 220 stepeni C.

4.
Na čistom platnenom stolnjaku razvući tri kore (jednu po jednu) pa svaku poprskati masnoćom i posuti filom od spanaća. Uviti uz pomoć stolnjaka a onda od kore oblikovati spiralu i spustiti je u podmazanu tepsiju. Isto tako uraditi sa drugom korom i obmotati je oko prve. Postupak ponoviti sa trećom korom. Odozgo pitu poprskati masnoćom.

5. Tepsiju staviti u zagrejanu rernu i peći dvadesetak minuta na 220 stepeni C. Zatim, smanjiti i peći još oko 20 minuta na 200 stepeni, da pita lepo porumeni. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, poprskati vodom i dobro pokriti stolnjakom. Nakon petnaestak minuta seći i služiti uz jogurt...


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 03, 2013 12:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana pita sa šampinjonima

Slana pita ili hleb sa šampinjonima kao toplo ili hladno predjelo, možda čak i večera.




Sastojci:

5 jaja

1 šolja brašna

1 prašak za pecivo

400gr šampinjona

50gr margarina

1 iseckan crni luk

5 kašika pavlake

3 kašike ulja

1 crvena kisela paprika

so i biber

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica mirodjije




Priprema:

Šampinjone iseći na listiće pa propržiti sa margarinom i lukom. Kad ispari sva voda gotovo je.

Ulupati jaja pa dodati brašno i prašak za pecivo, pa pavlaku, ulje, so, biber, slatku papriku i mirodjiju.

Sve sjediniti pa dodati šampinjone i kiselu papriku iseckanu na sitne kockice.

Pleh za hleb pouljiti i pobrašnaviti pa istresti smesu i staviti da se peče na 200 stepeni 30 minuta.

Proveriti čačkalicom.

Pitu od šampinjona poslužiti toplu ili hladnu, sasvim je svejedno.


Prijatno!


Uklupčana pita sa sirom



Potrebno je:

1/2 kg kora za pitu

2 jaja

2 dl ulja

2 dl mleka

500 g sira

100 g kisele pavlake


malo margarina



Sastojci


–1 kg kora za gibanicu

–2 dcl ulja

– 2dcl mleka

– 500g punomasnog sira

- 200g kisele pavlake

– 2 jajeta

– 500g mlevenog goveđeg mesa

– 1
kašika začina od sušenog povrća

– 1 veza peršuna

– 100g maslaca

– so
po ukusu

– biber po ukusu


Izdinstajte meso na 1 kašičici ulja. Dodajte začin od sušenog povrća,
seckan peršun, so i dosta bibera.

Posebno izgnječite sir, dodajte kiselu pavlaku, jaja, biber i sve dobro
umutite.

Svaku koru namažite uljem i mlekom, zatim celu premažite jednim od
dva nadeva. Po dijagonali uvijte u oblik male pite. Zatim uvijenu pitu
zavijete kao male puževe.


Ovako uklupčane pite slažite u, maslacem
namazan pleh. Na svaku pitu stavite mali grumen maslaca.
Upakujte pleh u aluminijumsku foliju i tako pecite u toploj pećnici 30
minuta.

Služite toplo.


Uzivajte!


Zeljanica

Dok jos ima zelenisa. . . pita sa zeljem. Zelje je samonikla jestiva biljka, vrlo je zdravo, zovu ga cuvarem zdravlja i izvorom minerala . Zelje je posebno korisno za izbacivanje gljivica iz organizma. Takodje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija koja ograničava razmnožavanje kandide). Koristimo ga u ishrani u pitama, corbama, mogu se zavijati i sarmice od zelja.

]


Za ovu pitu potrebno je :


500 g kora za pitu

oko 300 g svezeg zelja

oko 300 g sira

3 jajeta

malo kisele vode (50- 100 ml)

ulje

1 casa kisele pavlake i 1 jaje




Zelje kratko obariti, 1-2 minuta da vri, ocediti i sitno iseckati. Napraviti fil za pitu od zelja, sira, jaja i kisele vode.

U pouljen pleh za pecenje prvo staviti jednu koru ravno, pa preko nje, dve kore naborane jednu do druge. Kore malo prskati uljem. Na naborane kore stavljati fil i sve tako dok ne upotrebite sve kore. Odozgo staviti dve kore i zavuci ih ispo pite. Iseci na kocke pre pecenja i preliti umucenim jajetom sa jednom casom kisele pavlake.

Peci na 200 c oko 30 min.


Prijatno!


Posna pita krompiruša

Potrebno je:

500 g kora za pitu

1 kg krompira („ziva mera“)

1 glavica crnog luka ( ja koristila crveni)

suvi zacin (ja koristim „C“)

biber i origano

ulje i voda




Crni luk sitno naseckati i zaciniti sa suvim zacinom, pa ostaviti da odstoji.
Krompir ocistiti i iseckati na kockice najsitnije sto mozete. Seckani krompir spustati u hladnu vodu tokom seckanja. Kad ste zavrsili sa seckanjem krompira, ocedite ga od vode i pomesajte sa crnim lukom, posolite sa jos malo suvog zacina, dodajte biber i origano i ostaviti poklopljeno da stoji oko 30 minuta.

Kod zavijanja pite, stavljati po tri kore jednu preko druge, svaku prskati mesavinom vode i ulja, a na trecu rasporedti fil, pa uviti u rolat. Matematicki sam tip, pa uvek fil podelim na onoliko dela koliko imam kora za filovanje.

Pitu odozgo premazati ostatkom mesavine vode i ulja, a mozete je malo i poprskat i vodicom koja je ostala od krompira i luka.

Pitu pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Ako volite hrskaviju pitu, posle pecenja je malo poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom, a ako volite da bude meksa, prvo stavite foliju, pa krpu.


Prijatno!

Pita krompirusa

Vreme pripreme: 60minuta - za 6.osoba



Sastojci:

- tanke kore -500g

- crni luk - 2-3 glavice

- ulje po ukusu

- krompir 1kg

- biber po ukusu

- so po ukusu



Uputstvo za pripremu:


Sitno seckan crni luk stavimo da se proprizi na ulju.Kad malo promeni boju dodamo mu na kockice isecen krompir ( krompir mozemo i izrendati). Dodamo biber i so po ukusu.


Uzmemo kore i razdvojimo ih, svaku poprskamo uljem i slazemo jednu na drugu. Izmedju 2 kore postavljamo unapred pripremljen fil. Kad pitu uvijemo, poslazemo u predhodno zagrejan pleh.


I pecemo u rerni 35-40 min na 220 stepeni.



Super savet: Cim pita porumeni preliti je predhodno zagrejanom casom vode u koju je dodato malo ulja i soli. To ce piti dati potrebnu mekocu i uciniti je jos lepsom.


Prijatno!


Pita sa mesom




Sastojci:

500 gr kora za pitu

500 gr mesa

4 jaja

1,5 dl ulja

1,5 dl kisele vode

1 crni luk

prasak za pecivo


Priprema:

Iseckati crni luk i proprziti ga sa mesom.

Posoliti meso, dodati malo vegete i bibera.

Kad se meso ohladi dodati 3 jaja, ulje, kiselu vodu i prasak za pecivo.

Redjati 2 kore, potom premazati filom, 2 kore i opet fil, a potom urolati u rolnu.


Ovim redom raditi dok se ne utrose kore i fil.

Pouljiti pleh.

1 jaje, malo ulja i malo kisele vode promesati i preliti preko rolnica.

Peci pitu na 180 C dok ne porumeni.


Prijatno!


Pita sa krompirom i mesom



Sastojci


1 kg krompira

1/2 kg mlevenog mesa

5 glavica crnog luka

3 češnja belog luka

2 jajeta

500 g kora za pitu

malo ulja

so

biber

kisela voda


Priprema


Oljušten i opran krompir izrendati, a crni luk iseckati na kockice, pa pomešati krompir, luk i meso, pa zatim ovo sve propržiti sa malo ulja, po ukusu posoliti i pobiberiti. Kada se masa ohladi dodati dva dobro umućena jajeta sa čašom kisele vode. U tepsiju staviti koru, poprskati malo kiselom vodom i stavljati nadev i to sve dok se sav materijal ne utroši.

U međuvremenu prokuvati 250 ml vode sa kašikom ulja i malo soli. Pitu pre pečenja iseći na kockice i peći na umerenoj temperaturi. Kada je pita polupečena, izvaditi je iz rerne i preliti je prelivom i ponovo vratiti na pečenje.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 12, 2013 12:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prhka pita od jabuka



Vrijeme pripreme : 75 minuta

Domaći šipak, naranče, puno puno jabuka i tek pokoja smokva da nas podsjeti da je ljeto prošlo i da je došla rana jesen – i da se sva priroda obavila crvenim, smeđim i žutim velom…

* * * Priprema tijesta * * *

Oko 3 čaše brašna stavite na radnu površinu i napravite rupicu u sredini.

Narežite margarin na kockice i stavite ga u udubinu.

Dodajte jaje, ½ čaše šećera i prašak za pecivo. Sve rukama zgniječite, dolijte vode i umijesite tijesto. Dodajite brašna koliko tijesto popije ( oko 1 čašu ), a da ne bude tvrdo niti da se lijepi za ruke.

Tijesto podijeliti na dva dijela.

Svaku polovicu tijesta posebno razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj podlozi na 5 mm ( milimetra ) debljine.

Pomoću dobro nabrašnjenog valjka dignite tijesto od radne površine i premjestite ga u margarinom namaštenu tepsiju.

Krajeve odstranite nožićem. Tijesto premažite mermeladom u tankom sloju, na to složite nadjev od jabuka i poravnajte.

Drugu polovicu tijesta razvajajte i dignite s radne površine na isti način kao i prvu polovicu.

Stavite je preko nadjeva od jabuka i nožićem odstranite krajeve koji vire van tepsije. Rukama malo pritisnite krajeve da nadjev ne curi van.

Čačkalicom ili vilicom probušite par rupa po tijestu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 40 minuta.

* * *Priprema nadjeva * * *
Jabuke operite, odstranite im peteljke i špice.

Naribajte, pomiješajte s šećerom i cimetom pa dodajte malo krušnih mrvica da upiju vodu.

Čaša je mjerica za 2 dl



Prijatno!


Lisnata pita sa sirom



* * * Sastojci * * *



testo

7 deci vode

1,200 gr. brašna tip 500

3.kašike ulja

1. kašika soli

2. kašike masti

2.kašikice brašna



nadev


1 kg. sitnog slanog sira

4.jaja




* * * Priprema * * *



1. zamesiti testo od vode, brašna, ulja i soli, testo treba da bude srednje tvdoće i dobro izrađeno nesme imati grudvice ili žilice po sebi, podeliti testo na 4 dela, i ta 4 dela svaki podeliti još na 3 dela.

2. ta 3 dela svaki razvaljati u krug prečnika oko 15 cm i svaki krug premazati sa smesom od 2 kašike masti i 2 kašikice brašna( ta smesa je za sve kore koje treba premazati) koje treba dobro umutiti tako da bude penasto, i ta 3 kruga treba složiti jedan na drugi tako da se dobije jedna kora, tako uraditi i sa ostala tri dela.Svaku koru treba premazati sa tom smesom jer one se od te smese listaju, i ostaviti ih da odstoje jedno pola sata i onda razvlačiti kore na stolnjaku ,filovati nadevom ,i motati u rolnu.


* * * Posluživanje * * *

pita se lista i veoma je mekana ...

pitu ne trebate mastiti ni sa čim jer je već premazana sa mašću.,ali treba podmazati tepsiju .


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 17, 2013 8:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa paradajzom,krompirom i jajima






* * * Potrebno je * * *



850 gr. mesnatijeg paradajza,

3 luka,

5 supene kašike maslinovog ulja,

so, origano,

peršun,

500 gr. krompira,

crvena i žuta paprika,

5 jaja,


kašika prezli



* * * Priprema * * *



Paradajz oprati i iseći na tanje kriške.

Luk sitnije iseckati. U šerpi ugrejati jednu supenu kašiku maslinovog ulja, dodati luk i kratko propržiti.

Zatim dodati paradajz i dinstati 45 minuta.

Krompir očistiti, iseći na tanke kriške i ostaviti u posoljenoj vodi da provri. Smanjiti vatru, dodati iseckane paprike i kuvati tri minuta.

Procediti. Na tiganju ugrejati ulje, dodati sitno iseckan luk i pržiti na ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Zatim staviti papriku, krompir i prezle i pržiti oko osam minuta.

U velikoj posudi pomešati jaja sa iseckanim peršunovim listom, solju i začinima.

Dodati jaja u povrće i dobro promešati.

* * * Tiganj u kome je bilo povrće vratiti na ringlu, sipati u njega krompir s jajima i ispeći omlet, ili smesu sipati u mali pleh i staviti u rernu da se zapeče oko pet minuta. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 23, 2013 3:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita s mesom i ajvarom




* * * Sastojci: * * *

500 gr. kora za pitu

500 gr. mešanog mlevenog mesa

300 gr. ajvara

4 jajeta

2 dl pavlake


3 dl mleka

1 dl ulja

1,5 dl kisele vode

1 prašak za pecivo

so, biber




* * * Priprema:* * *



Na malo ulja ispržiti mleveno meso i začiniti po ukusu.

Zatim ga skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno meso dodati jedno jaje i promešati.

Posebno umutiti ajvar sa 2 žumanceta.

. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa dno prekriti korom za pitu.


Poprskati je mešavinom ulja i kisele vode te naneti drugu koru.

Preko druge kore rasporediti malo fila od mesa i prekriti trećom korom.

Poprskati je
mešavinom ulja i vode pa premazati sa malo fila od ajvara.

Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.



* * * Završiti sa 2 kore.* * *


Filovanu pitu iseći na kocke.


Posebno umutiti jedno jaje, 2 belanceta, pavlaku, prašak za pecivo i mleko. Smesom preliti pitu i ostaviti je da odstoji 15 min.


* * * Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.* * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Gibanica Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon