:: |
Autor |
Poruka |
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Panirana jaja
Potrebno:
*7 jaja
*7-8 kašika mrvica
*3 kašike parmezana
*so
*1/2 l ulja
Priprema:
Pet tvrdo kuhanih jaja oljuštimo i narežemo na deblje kriške... Dva jaja razmutimo i posolimo... Mrvice izmešamo sa narendanim sirom... Polovine jaja umočimo u razmućena jaja, uvaljamo u mrvice sa sirom i pržimo na vrućem ulju...
Prijatno...
|
_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće: | ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare...
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Prženice s jajima
Sastojci:
4 zemičke
10 jaja
1,5 dl mleka
8 listova praške šunke
150 g kačkavalja
3 dl ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Zemičke poprečno preseći napola da bi se od svakog komada dobile dve polovine.
2. Zatim iz svake polovine pomoću okruglog kalupa prečnika 2 cm izvaditi sredinu.
3. Posebno umutiti 2 jajeta sa mlekom i začinima po ukusu. Izdubljene zemičke natapati u pripremljenu smesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih zemički staviti list praške šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti rendanim kačkavaljem. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Prepeličja gnezda
* * * Sastojci * * *
8 kora za pitu
4 jajeta
150 g feta sira
150 g griza
1,5 dl ulja,
so
4 dl jogurta
1 prašak za pecivo
* * * Za fil * * *
8 prepeličjih jaja
150 g suvog vrata
450 g švapskog sira
1 jaje, so
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani feta sir, 3 jajeta, ulje, jogurt, prašak za pecivo i griz. Dodati malo soli po ukusu i dobro izmešati.
2. Posebno pripremiti fil: suvi vrat sitno iseckati i pomešati sa švapskim sirom, dodati jedno jaje, malo soli i promešati.
3. Potom uzeti jednu koru za pitu i premazati sa malo fila od griza. Duž jedne strane kore staviti dugačak tanak štap (iglu za pletenje) pa urolovati ali ne do kraja, ostaviti oko 3 cm. Rolovanu koru naborati ka sredini, štap izvući a koru saviti ukrug tako da kraj kore koji nije uvijen bude sa unutrašnje strane kako bi se oblikovalo gnezdo. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još gnezda.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovana gnezda. Napuniti ih pripremljenim filom od sira a kore odozgo premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne, u sredinu svakog gnezda razbiti jedno prepeličje jaje i vratiti kratko da se zapeče.
Prjatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Jaja u kifli sa sirom
Ukusna i jednostavna užina, naučite kako da napravite jaja u kifli sa sirom...
* * * Sastojci * * *
4 kifle
8 jaja
200 g feta sira
180 ml jogurta
aleva paprika
sveži peršun
puter
* * * Priprema * * *
Zagrejte rernu na 200°C. Kifle postavite pravo pred sebe, pa ih po sredini plitko zasecite rezom dugim oko 7 cm (krajevi kifli treba da budu oko 3 cm odaljeni od reza). Prstima razvucite rasečeni prostor kifle, pazeći da ne probijete dno. Kifle prebacite u pleh.
Izgnječite fetu viljuškom, pa je pomešajte s jogurtom i seckanim peršunom. Sipajte smesu u kifle, pa preko razbijte po 2 jajeta. Začinite alevom paprikom i preko jaja dodajte po kašičicu putera. Pecite 5-10 minuta, u zavisnosti od toga kakvo žumance volite.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Američki doručak
* * * Potrebno je * * *
2 parčeta tost hleba
malo majoneza
2 parčeta šunke
2 jajeta
malo peršuna
* * * Priprema * * *
Sipati ulje u tiganj i staviti da se greje.
Dok se ulje greje, na tost stavljamo majonez, preko toga šunku.
* * * Kada je ulje zagrejano, ispržiti jaja na oko, nakon prženja jaja izvaditi i staviti ih preko šunke. Ukrasiti peršunom.* * *
Savet
Jeste uz masline i jogurt.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Belanca punjena povrćem
Obrok male energetske vrednosti sa idealno uravnoteženim hranljivim sastojcima.
Zbog malog sadržaja ukupnih zasićenih masti i holesterola, pogodan je za ishranu zdravih osoba, kao i osoba koje boluju od različitih hroničnih bolesti
Vreme pripremanja: 30 min.
* * * Sastojci * * *
8 kuvanih belanaca
200 gr. mešanog povrća
2 integralne kifle
100 gr. kisele pavlake
So, peršun
50 gr. kiselih krastavaca
50 gr. šunke
800 ml soka od grejpfruta – napitak
rotkvice – dekoracija
* * * Priprema * * *
Povrće skuvati i dobro ohladiti.
Dodati sitno isečene krastavce i sitno isečenu šunku, začiniti, dodati pavlaku i sve sjediniti.
Kifle iseći na kolutove, a na njih staviti polutke kuvanih belanaca, prethodno napunjenih smesom od povrća.
Dekorisati rotkvicama i služiti uz sok od grejpfruta.
Jaja čuvana u frižideru mogu ostati sveža do mesec dana, ali ih ne treba držati u vratima jer će u tom slučaju biti izložena toploti svaki put kada se vrata otvore.
Najbolje ih je staviti u kartonske kutije ili neku drugu ambalažu koja će sprečiti isušivanje jaja i upijanje mirisa iz frižidera.
* * * Jaja se u ove ambalaže postavljaju tako da budu okrenuta nadole. * * *
Prijatno!
Punjena jaja tunjevinom
* * * Sastojci * * *
Sjajno hladno predjelo za ljubitelje tunjevine i jela od tunjevine. jako lepo izgleda kao dekoracija a potrebno je malo truda da bi se napravilo.
* * * Potrebno je: * * *
Šest tvrdo kuvanih jaja
Konzerva tunjevine
Paradajz
Peršun
Limun
So, biber
* * * Priprema * * *
Jaja obariti i iseći po dužini.
Kad ih budete sekli odstranite i jedno malo parče sa donjestrane da bi mogla da stoje.
U blender stavite žumaca, tunjevinu i paradajz, malo posolite i pobiberite, po želji dodajte malo soka od limuna.
Dobijenom smesom filujte belanca.
* * * Punjena jaja ohladite pa poslužite. * * *
Prijatno!
Punjena jaja tunjevinom i povrćem
Punjena jaja tunjevinom i povrćem sjajna salata od jaja za prolećne dane. ja je koristim kao prilog, mada je ona predjelo. kako god da uradite nećete pogrešiti.
* * * Sastojci * * *
5 jaja
1 veza peršuna
1 konzerva tunjevine
1/2 crvene babure paprike (ako je velika)
1 mala konzerva kukuruza šećerca ili 200 gr smrznutog
3 mlada luka ,
so, biber,
majonez
1 limun
* * * Priprema:* * *
Skuvajte jaja pa ih ocedite i provucite kroz hldnu vodu, očistite i presecite na pola.
Izvadite žumanca i pomešajte sa seckanim prešunomunjevini odstranite ulje pa dodajte, iseckajte što sitnije papriku pa dodajte.
Kukuruz ocedite ili skuvajte i mladi luk što sitnije iseckajte pa dodajte svemu.
Dodajte so i biber po ukusu i dodajte prvo malo majoneza pa promešajte pa dodajte još i opet promešajte,da dobijete gustu smesu.
Na kraju dodajte sok od limuna po ukusu. Popunite polovine jaja sa ovom smesom i dekorišite po želji.
* * * Vaša punjena jaja su spremna za posluživanje. * * *
Prijatno!
Punjena jaja od jastoga
* * * Potrebno je: * * *
10 jaja,
50 gr. obarenog mesa od jastoga,
100 gr. obarenih gambora,
paradajz,
kašika majoneza
Za koktel sos kašika kečapa,
čašica konjaka,
50 ml pavlake
* * * Priprema:* * *
Jaja obarite, prelijte hladnom vodom i oljuštite.
Prepolovljenim jajima izvadite žumance.
Oljušten paradajz očistite od semenki i sitno isecite, te ga izmešajte s izgnječenim žumancima i majonezom.
Meso jastoga isecite na šnite.
* * * Na svaku polovinu jajeta prvo stavite po šnitu, pa istisnite iz poslastičarskog šprica smesu od žumanaca, zatim stavite po dva gambora i ukrasite koktel sosom. * * *
Prijatno!
Pečurke - punjena jaja
Ovim "pečurkicama" niko neće odoleti...
* * * Potrebno je:* * *
10 jaja
100 gr. salame
50 gr. majoneza
peršunov list
nekoliko paradajza
* * * Priprema * * *
Tvrdo skuvati jaja pa ih zaseći sa jedne strane.
Izvaditi žumance iz jaja, staviti u posudu i dodati sitno iseckanu salamu, majonez i sitno iseckanu vezicu peršunovog lista.
Dobro izmešati i tom smesom napuniti jaja.
Paradajz oprati, preseći napola i staviti preko napunjenih jaja.
Majonezom napraviti tačkice na paradajzu tako da dobijemo izgled pečurke.
Činiju prekriti listovima sveže zelene salate i poređati pečurke.
* * * Tako pripremljene pečurke postaviti na sto za služenje. * * *
Prijatno!
Punjena jaja sa sirom
Savršeno predjelo. Ovo predjelo sam pravila jednom prilikom mojim roditeljima za slavu, prošlo je više nego dobro. Svi su prvo posmatrali i pogadjali šta je. kad su presekli videli su jaja sa sirom, ništa nije ostalo.
* * * Sastojci:* * *
sedam kuvanih jaja
1 kašika maslaca
1 kašika brašna
100 ml mleka
100 gr. rendanog sira, trapista
svežeg peršuna
so i biber
* * * Za pohovanje:* * *
jaja,
brašno,
kukuruzni griz
* * * Priprema * * *
Skuvati 7 jaja, pa neka se ohlade, isecite ih na pola, a zatim uklonite im pažljivo žumanca.
Istopite puter, dodajte brašno i mleko postepeno da napravite gusti sos.
Pomešajte žumanca sa prelivom, dodajte rendani sir, sitno iseckan peršun i so i biber po ukusu.
Dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ovom mešavinom popunite kuvano jaje i dve polovine opet zalepite jednu za drugu.
* * * Zagrejte ulje pa pohujte vaša punjena jaja na klasičan način. * * *
Prijatno!
Punjena jaja sa mesom
Ovaj recept za predjelo je idealan za sve prilike, sjajno izgleda a ukus ne odmice od izgleda.
Mleveno meso, fino začinjeno, pečeno u kombinaciji sa jajetom je baš ono sto nam treba kad se spremaju velike trpeze sa puno gostiju, od vas zavisi količina koju cete praviti.
* * * Sastojci: * * *
300 gr. mesa, vaš je izbor kojeg
2 kriške belog hleba
7 jaja
1 glavica crnog luka
malo mleka
200 ml kisele pavlake
beli biber
brašno
limunov sok
so, ulje
* * * Priprema: * * *
Meso ispeći u rerni.
Možete u komadu ili u šniclama, svejedno je.
Kad je gotovo izvaditi ga iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Zatim ga samleti.
Hleb natopiti u malo mleka pa dodati meso i dodati jedno jaje, biber i sitno iseckan crni luk , pa dobro izmešati.
6 jaja skuvati, a pripremljeno meso podeliti na šest delova.
Svako kuvano jaje omotati smesom od mesa, uvaljati ih u brašno i peći na vrelom ulju.
Ja ih pohujem, lepše mi je tako. Ispržene kuglice sa jajima dobro ohladiti i seći na tanke režnjeve.
* * * Služiti uz pavlaku. Ukrasiti sa sitnim sirom iz šprica ili sa cvetićima od šargarepe.Dodati tost, dekoracije su na Vama. * * *
Prijatno!
Mesne loptice od jaja
* * * Sastojci:* * *
8 kuvanih jaja
500 gr. mlevenog mesa po izboru
2 kriške starog hleba
1 jaje
suvi začin,
so i biber
2 čena belog luka
2 kašike prezle
* * * Priprema: * * *
Izmrvite hleb i koricu iskidajte pa natopite sa malo mleka.
Pomešati mleveno meso, začine, natopljen hleb, sitno iseckan beli luk i jaje, pa zamesite.
Dobro izmesite smesu pa ostavite u frižider pola sata.
Podelite smesu na 8 delova.
Uzmite svaki deo mesa pa ga oblikujte na dlanu u krug.
U sredinu stavite jaje pa napravite lopticu.
Tako uradite sa svim jajima.
Poslažite u tepsiju u koju ste usuli malo vode i ulja pa stavite da se peče na 200 stepeni.
U toku pečenja okrenite loptice, pa kad porumene gotove su.
* * * U tepsiju pored loptica od mesa možete da stavite krompir i gotov ručak. * * *
Prijatno!
Jaja punjena šunkom
* * * Sastojci * * *
6. jaja
100 gr.šunke
jedna kašika parmezana
mrvice
jedno bjelance
ulje za prženje
listovi zelene salate
paradajz za dekoraciju
* * * Priprema:* * *
Uzme se 6 tvrdo kuhanih jaja, odrežu se kapice, a žumanci oprezno povade.
Isjecka se 100g šunke, prognječe žumanci i doda kašika parmezana. Sve se izmješa i ovime pune bjelanci i pokriju kapicom.
Zatim se razmuti jedno bjelance, uvalja se u njemu punjeno jaje, pa u mrvice i prži u obilato ulja.
* * * Na tanjir se servira sa liskama zelene salate, a ukrasi se još kriškama paradajza. * * *
Prijatno!
Punjena jaja sa paprikom
* * * Sastojci * * *
6 jaja
1/2 kašičice tucane paprike
2 kašike majoneza
1/2 kašičice senfa
* * * Priprema * * *
Skuvajte tvrdo jaja u slanoj vodi (kuvajte oko 10 do 15 minuta).
Ocedite jaja i ostavite da se ohlade.
Presecite jaja uzdužno po pola, izvadite žumanca, izgnječite i pomešajte ih sa paprikom, majonezom i senfom.
* * * Napunite tom masom jaja, rashladite i služite. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|