:: |
Autor |
Poruka |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Pecena sunka
za 12 osoba
Sastojci:
3 kg šunke u komadu
1 šalica smeđeg šećera
1 šalice senfa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Zarežite šunku dijagonalnim linijama, do dubine 1 cm. Položite šunku u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta. Pomiješajte smeđi šećer i senf u zdjelici. Premažite šunku sa polovicom pripremljene smjese i vratite u pećnicu. Pecite je još 30 minuta pa izvadite i još jednom premažite sa ostatkom smjese. Pecite je još 15-20 minuta. Prije rezanja, ostavite šunku 15-tak minuta da se ohladi.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Medaljoni sa graškom i šunkom
* * * Sastojci:* * *
250 gr. graška iz konzerve
8 šnita barene dimljene šunke
3 kašike brašna
3 jajeta
3 dl mleka
100 gr. mariniranih šampinjona
0,5 dl ulja
so, biber
* * * Priprema:* * *
U dubljoj šerpi zagrejati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti, pa sipati mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
U ohlađen sos dodati grašak, žumanca i sitno seckane šampinjone, te začiniti po ukusu i promešati.
Posebno umućena belanca dodati pripremljenom filu i polako promešati.
* * * Kalupe za mafine nauljiti, obložiti listovima šunke, pa sipati pripremljen fil. Medaljone peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 ºC. * * *
Prijatno!
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|