:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Čizkejk sa slaninom
Iznenađenjima u kulinarstvu nikad kraja. Umesto da vam predložimo da u čuveni čizkejk stavite borovnice, jagode ili u najboljem slučaju čokoladu, mi smo se odlučili za nešto još bolje, slaninu! Pa ako možete da odolite ovome, svaka čast!
* * * Sastojci * * *
200 gr. tost hleba sa semenkama
100 gr. rendanog parmezana ili grana padana
500 gr. rikota sira (ili blagog krem sira)
170 gr. kiselog mleka sa 6 % mlečne masti
3 jajeta
2 mlada crna luka
10 listova bosiljka (ili 2 ravne kašičice suvog)
130 gr. tanko sečene dimljene slanine
50 gr brašna
50 gr. mešane salate
100 gr. putera
maslinovo ulje
so i biber
* * * Priprema * * *
Odstranite korice s kriški hleba, pa sredinu tostirajte u rerni. Kad se ohladi, izblendirajte je sa pola količine parmezana, malo soli i s istopljenim puterom.
Kalup prečnika 22 cm obložite papirom za pečenje, pa pripemljenu smesu rasporedite na dno i uz ivice kalupa.
Očistite mladi luk, tanko ih iseckajte i propržite na 2 kašike ulja sa slaninom isečenom na tračice.
Pomešajte rikotu s kiselim mlekom, brašnom, preostalim parmezanom, s malo soli, iscepaknim bosiljkom, lukom sa slaninom i s blago umućenim jajima.
Sipajte smesu u kalup i pecite čizkejk na 160˚C 1 sat.
* * * Ostavite ga da se rashladi, izvadite ga iz kalupa i poslužite isečenog na kriške uz salatu. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Teleće pletenice sa povrćem
* * * Sastojci:* * *
4 veće teleće šnicle
4 kašike paradajz pirea
1 kašika senfa
2 dl juneće supe
3 kisela krastavca
1 veća glavica luka
2 dl jogurta
300 g šitaki gljiva
2 kašike brašna
0,5 dl ulja
mešavina začina, so, biber
* * * Priprema:* * *
Kisele krastavce i luk iseći na kocke, a šitake na rezance.
Teleće šnicle izlupati tučkom za meso i začiniti ih po ukusu. Zatim svaku šniclu zaseći dva puta kako bi se dobile tri trake koje su pri vrhu spojene.
Svaku šniclu uplesti u pletenicu, te je pričvrstiti čačkalicom.
U manjoj posudi umutiti dve kašike paradajz pirea sa senfom, pa dobijenom mešavinom premazati pletenice.
Pletene šnicle propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
Na malo ulja propržiti luk, dodati šitake, krastavce i ostatak paradajz pirea, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
Kada šitake omekšaju, sipati jogurt, začiniti po ukusu, te poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi još 10 minuta.
Pred kraj dinstanja, začiniti jelo po ukusu, posuti ga brašnom, promešati i kuvati da se masa zgusne.
* * * U tanjir za služenje sipati dinstano povrće, a odgore poslagati pletenice. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|