:: |
Autor |
Poruka |
Makro Sudbina Pravi Greske

|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land

|
|
Ne secam se da li sam vam napisao neke recepte, ako jesam, oprostite sto se ponavljam.
Ovo je dobro za bilo koje grceve i bolove u misicima, cak pomaze ako imate bolove u ledjima.
6 drops lavender oil
3 drops marjoram oil
2 drops chamomile oil
2 drops ginger oil
30ml jojoba/avocado/almond/apricot... bilo koje ulje samo da razredi sva ta ulja
Pre upotrebe flasicu protrljati da bi se ulja pomesala i masirajte se 10-ak minuta.
Ima jos drugih slicnih recepata, pa ako ste zainteresovani recite, pa cu da nadjem u knjigama.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
 |
[Miss]Nightmare Iskusni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Feb 2010 Poruke: 785

|
|
ne znam za druge ali ja otkad pijem pilule za kontracepciju (yasmin) nemam vise bolova
|
_________________ I found the guy who calls me beautiful, who will lie under the stars and listen to my heartbeat, or will stay awake just to watch me sleep. One who is reminding me of how much he cares and how lucky he is to have me. The one who turns to his friends and says, "That's her". |
|
|
|
 |
AnCHi_90 ♥J'veux ton amour♥

|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Jun 2008 Poruke: 2401 Mesto: ...peta strana svijeta...

|
|
ne bih da prepadam cure koje koriste yasmin kontracepcijske pilule,ali su 2008 godine dvije djevojke koje su konzumirale navedene tablete umrle
ja inace kada imam bolove pijem rapten k tablete i jako su ucinkovite
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
anchi22 je napisao/la sledeće: | Pretty_woman78 je napisao/la sledeće: | Evo jedan lek za bolne mensrtuacije koji je kod mene upalio, a nije teshko..naprotiv....PORODJAJ...pali 100%  |
^ Zavisi kako kod koga, nije bas porodjaj resenje
Kontracepcijske pilule - rezultat odlican osim toga pilule midol specijalno za "menstrual cramps" takodje su odlicne da ublaze bol, blage obloge, cajevi itd..
Takodje postoji mogucnost da su u pitanju ciste na jajnjicima jer tad je bas bol nepodnosljiva pa teza cak i od porodjaja  |
JAo Midol, magicne tablete...kao rukom bol odnosena...Mada ne znam sto al u zadnje vreme bolovi su puno jaci nego inace...
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
[Miss]Nightmare Iskusni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Feb 2010 Poruke: 785

|
|
AnCHi_90 je napisao/la sledeće: | ne bih da prepadam cure koje koriste yasmin kontracepcijske pilule,ali su 2008 godine dvije djevojke koje su konzumirale navedene tablete umrle
ja inace kada imam bolove pijem rapten k tablete i jako su ucinkovite  |
yasmin ne koristim zbog bolnih menstruacija ali pomaze i kod toga...a sto se tice toga da su te cure umrle ne znam mozda nije bilo samo zbog yasmina mozda je bilo jos nesto jer inace bi i mi druge koje ga koristimo zavrsile kao one, zar ne?
|
|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Pilula protiv menstrualnih bolova
Lek koji bi trebalo milione žena konačno da reši menstrualnih grčeva i bolova mogao bi se uskoro naći na tržištu.
Pilula je stvorena sa ciljem da se bori sa bolnim menstrualnim grčevima (dismenoreja) koji muče 90 posto mladih i sredovečnih žena svakog meseca. Ako se uzme uoči menstruacije, može u potpunosti da odagna bol, ali se može koristiti i kad bol nastupi i u tom slučaju ga delotvorno ublažava.
Uobičajeni PMS simptomi uključuju bolove u trbuhu i leđima, mučninu, povraćanje, znojenje i vrtoglavicu. Postojeće metode lečenja za to stanje uključuju analgetike, protivupalne lekove i oralnu kontracepciju koja zaustavlja menstruaciju. Međutim, sve te metode lečenja su zapravo nedelotvorne kod više od trećine žena sa umerenim i ozbiljnim slučajevima PMS-a.
Većina tih lekova ublažava simptome, a ne bavi se njihovim uzrocima. Menstrualne grčeve uzrokuju kontrakcije maternice za vreme menstruacija, a kod dismenoreje materica kontaktira povećanim intenzitetom, što uzrokuje ozbiljne i bolne grčeve.
Naučnici veruju da je uzrok povećana količina hormona vazopresina u krvi koji igra značajnu ulogu u regulaciji kontrakcija materice. U farmaceutskoj kompaniji Vantia došli su do otkrića da blokiranje tog hormona može pomoći u ublažavanju dismenoreje, a lek na kojem trenutno rade na tržištu bi se mogao naći za četiri godine.
Izvor: T-portal.hr
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Posljednja istraživanja su pokazala da zapravo stres i određena hrana imaju najveću ulogu u nastanku bolnih menstruacija. Za vrijeme izloženosti stresu raste nivo hormona inzulina, koji smanjuje koncentraciju šećera u krvi, i na taj način povećava nivo prostaglandina, supstance koja je odgovorna za nastanak boli.
Pored izbjegavanja stresnih situacija, preporučuje se i izbjegavanje namirnica koje pogoduju nastanku prostaglandina. Bijeli hljeb, šećer, crveno meso, jaja, margarin, luk i jaki začini mogu potaknuti proizvodnju znatne količine ovih supstanci. Također, isti efekat imaju i masna i pržena jela, kao i mliječni proizvodi, posebno sladoled i sir.
Sa druge strane, za spriječavanje ovih tegoba pomoći će nam jelovnik bogat zelenim povrćem, integralnim žitaricama i nezaobilaznim omega 3 masnim kiselinama.
Liječnici često savjetuju i dodatni unos vitamina i minerala, a posebno vitamina E i B6, te magnezija, koji jačaju naše živce i doprinose boljem zdravlju ukupnog organizma.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Rešite se bolnih menstruacija
Retke su srećnice koje menstruaciju uopšte ne osete, tj. da nemaju nikakve bolove. Više je onih koje osećaju grčeve, pa evo saveta kako da pomognu sebi tih dana.
Bar 60 odsto žena muku muči s menstrualnih tegobama
Grčevi tokom menstruacije se javljaju jer telo otpušta razne hormone, uključujući prostaglandin zbog kog se materica stiska. Ovaj hormon inače pomaže da se istisne beba iz materice prilikom porođaja.
Grčevi obično traju dan-dva, a ako su nepodnošljivi onda patite od dismenoreje, kao i 60 odsto žena.
Ipak ako ne želite da pijete lekove i hormone, pratite sledeće savete:
- Opustite se toplim tušem ili relaksirajte mišiće termoforom koji treba da postaviti na donji deo trbuha.
- Skinite kaiš, uske farmerke, sako,...sve što vas stiska u trbušnom području.
- Izbegavajte kafu i pića s kofeinom koja za mnoge žene pogoršavaju bolove.
- Probajte sok od šargarepe ili skuvajte čorbu od šargarepe (može da ublaži menstrualne tegobe)
- Najnovije italijansko istraživanje pokazuje da vitamin D3 može da olakša menstrualne grčeve, s obzirom da otežava proizvodnju prostaglandina
- Akupunktura takođe pomaže
- Budući da spada u gorke biljke, hajdučka trava se koristi za lečenje bolesti želuca i creva, problema s varenjem, jetrom i žuči, ali ima i protivupalno dejstvo, ublažava grčeve i dobro utiče na nervozu.Pijte čaj od hajdučke trave, jer ublažava grčeve, simptome PMS-a, nervozu i umiruje upalu jajnika.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|