www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Voce
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 23, 2010 5:28 pm    Naslov poruke: Lubenica Na vrh strane Na dno strane

Pripremite lubenicu na neobične i zanimljive načine

Ako volite eksperimentirati – isprobajte ove recepte


Lubenica je voće koje je odlično samo po sebi. Vjerojatno ste doživjeli trenutke kada ste na vruć ljetni dan uživali u hladnoj, osvježavajućoj lubenici…Ako ste ljubitelji lubenica možda ste pokušali i malo eksperimentirati s ovim ukusnim voćem. Lubenica je slatka, no ne previše slatka, pa odlično ide i s kiselim i slanim. Ako volite isprobavati nove stvari, mi vam dajemo ideje što napraviti s lubenicom (još dok je ima), a vi pak se bacite na degustiranje…


* Narežite lubenicu na kocke i natopite ih u rum (po želji) i onda zamrznite. Kad ste spremni poslužiti ih, pospite ih s malo soli i smeđim šećerom. Ova slatko slana kombinacija je izvrsna!

* Lubenicu narezanu na kocke (5cm najmanje) marinirajte s malo maslinovog ulja i zatim stavite na roštilj, minutu do dvije na svakoj strani (nemojte upotrijebiti previše zrelu lubenicu jer će se raspasti na vrućini). Nakon roštiljanja pospite je svježom metvicom ili bosiljkom i servirajte zasebno ili uz ribu sa žara.

* Tanka šnita lubenice ići će odlično u sendvič umjesto rajčice! Samo se pobrinite da kruh namažete majonezom ili senfom kako se kruh ne bi razmočio od lubenice.


Tropska salsa od lubenice

1 šalica lubenice, bez koštica, narezana na male kockice
1 šalica manga, narezanog na male kockice
1 šalica krastavca, oguljenog narezanog na kockice
1 ljuta papričica, sitno nasjeckana
4 žlice soka od limete
2 žlice nasjeckanog lišća korijandra
1 žličica nasjeckanog svježeg peršina

Sve izmješajte u posudi, posolite i popaprite. Pokrijte i ostavite da se hladi 30 minuta. Salsu možete jesti uz svježe povrće ili tortilla čips.


Piletina s lubenicom

Cijelo pile posolite, začinite po želji, i stavite peći. Pred kraj pečenja (nekih petnaestak minuta) u pile stavite veće kocke lubenice kak bi ona dala dodatan okus piletini. Druga opcija je da napravie pire od lubenice i mažete ga povremeno po mesu dok se peče.


Salata s lubenicom

Lubenica se može na salatu pripremiti na mnogo načina. Mi ćemo spomenuti samo nekoliko kombinacija: 1. lubenica, ružmarin i feta sir (sve pomješajte i začinite solju, paprom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem), 2. lubenica, rukola , feta sir i masline ((sve pomješajte i začinite solju, paprom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem, te po želji balzamičnim octom), 3. Lubenica, feta sir, crveni ili ljubičasti luk, listići svježe mente (sve pomješajte i začinite solju, paprom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem).


Umak za roštilj od lubenice

1 šalice soka od lubenice (iscijedite je sokovnikom ili mikserom napravite pire)
1 šalice balzamičnog octa
1 šalice smeđeg šećera
1 šalice soja sosa
2 žlice biljnog ulja
2 žlice senfa
2 sitno nasjeckane glavice češnjaka
2 žlice mljevene crvene paprike

Pomiješajte sok od lubenice, ocat, šećer, soja sos, ulje, senf, češnjak i papriku. Prelijte preko povrća, piletine, svinjetine ili ribe i ostavite nekoliko sati na hladnome da se marinira. Istim umakom prelijevajte za vrijeme pečenja.


Lubenica sa sjemenkama komorača

1 žlica sjemenki komorača
2 žlice krupne soli
12 šnita velike lubenice (ohlađene)
2 limete narezana na šnite

Zagrijte tavu i u njoj prepržite sjemenke komorača dok ne potamne. Izvadite sjemenke iz tave u mužar, dodajte sol i grubo izmeljite. Posipajte po lubenici i poslužite s limetom.


Pohana lubenica

1 lubenica (oko 3kg)
3 šalice ulja za pohanje
pola šalice kukuruznog brašna
2 bjelanjka, umućena
2 žlice vode
3 šalice glatkog brašna
šećer u prahu

Prepolovite lubenicu po dužini, i onda još jednom (ponovo po dužini). trebali biste dobiti 4 dugačka trokutasta komada. Maknite koru, i onda te četvrtine po dužini razrežite na šnite debljine oko 3 cm. i nakon toga svaku šnitu razrežite na još manje trokutiće. U umućene bjelanjke i vodu, umješajte kukuruzno brašno. Komade lubenice prvo uvaljajte u bijelo glatko brašno i onda umočite u smjesu s bjelanjcima i stavite peći u vrelo ulje. Pecite dok ne poprimi zlaćano smečkastu boju. Pohanu lubenicu pospite šećerom u prahu.


Kup s lubenicom

500 g svježeg ricotta sira
100 g krem sira (dukatela, abc sir ili nešto slično)
1 šalica mlijeka
1 šalica šećera
2 žlice ruma
1 žličica naribane kore limuna
pola žličice vanilije
1/8 žličice soli
1/3 šalice vrhnja za šlag
oko 1.5 kg lubenice bez koštica narezana na male kockice
naribana crna čokolada

Izmiksajte sireve, mlijeko, šećer, rum, limunovu koricu, vaniliju i sol mikserom oko jedne minute, dodajte vrhnje za šlag i miksajte još minutu –dvije. Smjesu stavite u zamrzivač na najmanje 3 sata. Kuglice sladoleda poslužite uz lubenicu i pospite naribanom čokoladom.



Lubenica s limunom i medom na žaru

nekoliko komada lubenice
med za mazanje lubenice

sol od 2 limete
naribana korica od pola limete
3 žlice meda
2 žlice vode
malo cayenne papra
malo soli


Lubenicu narežite na komade debljine oko 3 cm i svaki namažite medom, pa stavite peći na roštilj. Pecite dok lagano ne posmeđi (oko 2 minute na svakoj strani). Stavite na tanjur i polite s malo sirua od limete i meda.

Izvor: zena.hr



_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 1:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da vam jagode traju duplo duže

Svi mi koji obožavamo jagode znamo koliko brzo propadaju. Kako da budu duže sveže? Devet dana duže?!



Tamno mesto u frižideru čine da jagode brže trule; prijaju im ultravioletne svetleće diode



Ultraljubičaste svetleće diode slične su sunčevim zracima i jagode čine duže svežim, dok ih tamno mesto u frižideru uništava, pa one brže trule.



Vlažno i tamno mesto u frižideru ubrzava propadanje jagoda, a da bi trajale što duže treba im dovoljno svetla, otkrili su stručnjaci iz Američkog instituta za poljoprivredu. Oni su novom metodom izlaganja jagoda ultraljubičastom svetlu, uspeli voću da udvostruče trajanje. Tako ubrane jagode mogu izdržati do devet dana, piše Daily Mail.


One jagode pod UV svetlom bile su i nakon devet dan sveže, dok su se one u uobičajenom hladnjaku pokvarile.



Posebno svetlo slično je prirodnim zracima sunca koji pozitivno utiču na voće.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Voce Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon