www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako ostaviti cigare???
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 02, 2010 6:51 pm    Naslov poruke: Zašto prestati pušiti, ili još bolje, zašto uopće ne po Na vrh strane Na dno strane

Zašto prestati pušiti, ili još bolje, zašto uopće ne početi?

Sedam bitnih razloga koji će pušače potaknuti da se napokon ostave svoje štetne navike

1. Nije zdravo.
I bez znanstvenih istraživanja, svakome bi trebalo biti jasno da uvlačenje bilo kakvog dima dugoročno može samo štetiti. Najbolji instrument koji ćete ikad imati, svoje tijelo, prepuštate cijelom nizu fatalnih bolesti. Naviknuli ste se da vam svi o tome govore i više ne možete zamisliti kako je to kad čovjek nepotrebno umire zbog jedne od njih i niste svjesni da će se to najvjerojatnije dogoditi i vama.

2. Štetite drugima.
Znate i sami za pasivno pušenje ali ga ne shvaćate preozbiljno. Naprotiv, pomalo bahato prigovarate svakoj zabrani pušenja na javnom mjestu jer, na kraju krajeva, možda su ugrožena vaša prava. A gdje su prava ostalih ljudi? Radije bi iz kafića izbacili kolege nepušače nego cigarete i služite se svakim logičkim trikom da izrazite svoju slobodu.

3. Pušenje je skupo
Skupo je. Cigarete koštaju. Većina vas će se gotovo svakodnevno žaliti na svoju nezadovoljavajuću plaću, ali ćete cigarete i dalje kupovati. Zašto? Ne uzimate novac samo od sebe nego i od svoje obitelji. Od školovanja svoje djece. Od zdravije prehrane. Od boljeg životnog standarda. Uživanja na godišnjem odmoru i putovanju. Ekonomske sigurnosti.

4. Smrdi i prljavo je.
Pogledajte si nokte, zube, kožu, kosu. Pomirišite odjeću, zavjese, zagušljivi zrak u dnevnom boravku ili čak u spavaćoj sobi. Približite se nekome tko ne puši, neka "uživa" u mirisu iz vaših usta. Skrivate li dimom svoj ionako loš zadah? Vjerujte, drugim ljudima ste pomalo odbojni.

5. Podržavate štetnu industriju.
Ogromna količina novca slijeva se u duhansku industriju koja je zbog vas toliko bogata da kontrolira vlast i donosi zakone u svoju korist, čini ekonomiju ovisnom o sebi pa ju država ne može ugrožavati. Druga ogromna količina novca skida vam se s plaće i seli u zdravstveni sustav zbog bolesti vezanih za pušenje. U isto vrijeme cigarete su sve dostupnije. Nije li to pomalo apsurdno?

6. Potičete druge
Potičete druge. Izravno i neizravno, uglavnom ne znate da to radite. Pušenje ste učinili nečim normalnim, u određenim situacijama čak i privlačnim. Nemogućnost odvikavanja donekle je "cool". Sve je to igra, zar ne? Nije. Odrastite. Zbog ljudi poput vas djeca počinju pušiti. Usađeno je u njih da isprobavaju i ono što ne bi trebali, i isprobat će. Mislite li da neće od vas naučiti da se površno odnose prema ovom problemu, mislite li da će odustati nakon prve cigarete? Neće. Vi ste za to krivi.

7. Mislite da možete prestati.
Većina vas najvjerojatnije ne može. Prestat ćete tek kad (i ako) vam se sve to zaista zgadi, a i tada će prestajanje biti dugo i mukotrpno. A većina vas to želi. Nemojte da bude prekasno. Možda će netko koga volite i tko voli vas morati živjeti bez vas. Želite mu da zbog obične cigarete zauvijek ostane bez vas?

Izvor: trazi.hr

jolenzy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Sep 2011

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 22, 2011 10:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam probao sve i svasta, i nista mi nije polazilo za rukom. Sad trenutno citam knjigu za prestanak pusenja, zove se Ostavite pusenje za 7 dana. Neobicna je malo, nisam nista slicno do sad citao oko odvikavanja od cigareta, videcemo koliko ce mi pomoci... zasad sam zadvoljan...

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 22, 2011 10:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja to pokusavam dugi niz godina..i uspijem..
na par mjeseci...ali opet pocnem...
ma sta znam..dok mi ne smeta - pusicu..kad zasmeta bacicu i kraj price..
svako ko nema volju.. da ostavi bilo kakav porok...i ne ostavi ga...
ima jako slab karakter i nisko misljenje o sebi... Mr. Green

love is all you need
......

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 07, 2013 12:33 am    Naslov poruke: Šta navodi ljude da ostave cigarete? Na vrh strane Na dno strane

Šta navodi ljude da ostave cigarete?

Iako konzumiranje cigareta donosi mnogo veće opasnosti za zdravlje, poput rizika od raka ili srčanih bolesti, ljudi uglavnom ne prestaju da puše zbog straha od smrti, već zbog sopstvene taštine.

Stručnjaci se nadaju da će ovo otkriće pomoći dizajnerima da kreiraju efikasnije paklice za cigarete, budući da, uprkos silnim porukama i fotografijama, veliki broj pušača i dalje ne odustaje od ove štetne navike.

- Osam od deset pušača želi da prestane. Zato bi sadžaji koji će ozbiljno zabrinuti ciljne grupe mogli da imaju najviše efekta. Ukoliko znamo da određeni brend cigareta ima određenu grupu kupaca, recimo dame, mogli bismo da dizajniramo omote koji bi direktno uticali na njihov strah. To isto čine i oglašivači – kaže Brajan Vilijams, profesor na britanskom Stirling univerzitetu.

Za potrebe studije, Vilijams i njegove kolege sa Sent Endrjuz univerziteta analizirali su više od 19.000 odgovora onlajn ankete i reakcije pušača na slike na pakovanjima cigareta.

Najviše uspeha imale su fotografije tumora vrata (80 odsto), pokvarenih zuba (77 odsto), pa tek onda obolelih pluća (72 odsto). Anketa je ukazala i da slike drugačije utiču na različite starosne grupe i polove. Žene su više bile zabrinute zbog uticaja cigareta na starenje kože, dok su muškarce najviše pogodile slike povezane sa impotencijom. Slike vezane za pluća i srce pogađale su uglavnom starije od 50 godina.

Vilijams smatra da taktika šokiranja pušača nije jedini način borbe protiv pušenja.

- Nedostaju nam slike i poruke na pakovanjima cigareta koje, ne bi isključivo zastrašivale, već bi ljude ohrabrivale da prestanu da puše - zaključuje on.

(Telegraf.rs)

Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 29, 2013 1:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cigarete s mentolom štetnije od običnih

Mentol cigarete štete ljudskom zdravlju više nego klasične. Do ovog podatka došli su američki regulatori nakon pojedinih ispitivanja, ali bez obzira na ishod, još uvek ništa nije učinjeno kako bi se ograničila količina ovih cigareta u prodaji.

Uprava za hranu i lekove u Americi objavila je da će zatražiti konsultacije povodom mogućih ograničenja po pitanju prodaje ove vrste cigareta.

Naime, cigarete koje u sebi sadrže mentol lakše se puše, ali ih to ne čini manje toksičnim. Štaviše, reč je o proizvodu koji je podjednako toksičan kao i ostale cigarete, a koji je ujedno lošiji po zdravlje jer se ljudi teže odvikavaju od njih.

Ipak, za sada još ništa nije učinjeno po pitanju suzbijanja ovog problema s obzirom na to da je još 2011. godine slična studija dokazala da bi zabrana ovih cigareta doprinela poboljšanju javnog zdravlja.

(Izvor./ telegraf.rs)

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 12:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rast cena cigareta dobar za zdravlje?

Istraživači su otkrili da poskupljenje cigareta čini da mladi ljudi piju manje alkohola.

U prvoj studiji ove vrste koja je obuhvatila 21.000 ispitanika, stručnjaci Univerziteta Jejl otkrili su “skromnu do umerenu” vezu između smanjenja konzumacije alkohola i rasta cena cigareta.

Profesor Šeri Mek Ki kaže: “Pušenje i ispijanje alkohola idu ruku pod ruku u zabrinjavajuće mnogo slučajeva. Duvan pojačava subjektivne efekte alkohola, a dokazano je da zbog toga utiče na povećanej konzumacije. Pušači češće i više piju od nepušača i češće pate od alkoholizma”.

Rezultati studije objavljeni u žurnalu “Alcoholism: Clinical & Experimental Research” ukazuju da su rizici po zdravlje još veći kada se alkohol i duvan konzumiraju zajedno. Takođe, otkriveno je da povećanje cene cigareta vodi ka ostavljanju pušenja i smanjenja broja smrti povezanih sa posledicama konzumiranja duvana.

- Povećanje cena cigareta je jedno od najznačajnijih instrumenata koji treba da dovedu do smanjenja broja pušača – kaže profesorka Mek Ki.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Kako ostaviti cigare??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 od 7

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon