www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Supe i corbe
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 22, 2008 9:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

*Paradajz čorba obična*

Sastojci za 6 porcija:

-0,5 l tomatino paradajza
-1 glavica crnog luka (veća)
-1-2 kašike brašna
-1 kašika aleve paprike
-začin
-biber
-peršunov list
-1 čen belog luka

Priprema:

Ispržiti crni luk. Kad postane staklast, dodati brašno, ko voli gušće onda 2 kašike i alevu zajedno propržiti, dodati 0,5 l tomatino paradajza i 0,4 dl vode. Kad proključa dodati začin, biber i 1 čen belog luka sitno iseckan. Na kraju staviti začin i biber i ostaviti da se krčka 15 min. Kad se skine sa ringle dodati sitno seckan peršunov list...



_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 22, 2008 9:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

*Pikantna čorbica*

Sastojci za 10 porcija:

-750 g mlevenog mesa
-3 praziluka
-4 velike glavice crnog luka
-1-2 pakovanja pečuraka
-3 pakovanja zdenka sira
-2-3 kisele pavlake
-2 l supe (pripremljene sa kockicama za supu)
-beli biber

Priprema:

Meso propržiti i dodati začine po želji.
U posebnu posudu propržiti luk i praziluk, a onda ostaviti da se dinsta.
Kada se izdinsta dodati ga u prženo mleveno meso, a zatim dodati sitno seckane pečurke.
Pripremiti supu sa kockicama za supu i dodati zdenku sir i mešati dok se potpuno ne rastopi, a onda dodati i pavlaku.
Zatim ovom supom preliti meso, luk i šampinjone.
Ostaviti da ključa nekoliko minuta.
Na kraju pobiberiti belim biberom.

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
draganafan
Upućeni član
Upućeni član



Godine: 37

Datum registracije: 26 Avg 2009
Poruke: 392

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 11, 2009 10:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najdraža supa mi je kokošija a od čorbi najviše volim grah,kalju i tako Laughing

_________________
Još te volim još nisam ničija,još je u meni ljubav ko eksplozija...
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 21, 2010 9:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Osnovni recept za pileću supu



Potrebno je:

- pile

- tri glavice luka

- veliki beli krompir

- tri paškanata

- dve tikvice

- sedam šargarepa

- tri celera

- veza peršuna



Priprema: Preliti pile hladnom vodom, pa pustiti da voda proključa. Tada dodati luk, krompir, paškanat, tikvice i šargarepu. Kuvati poklopljeno oko sat ipo. Dodati celer i peršun, pa kuvati još oko pola sata. Izvaditi meso, a povrće izblendirati. Meso očistiti od kože i kostiju i vratiti u supu




Ukusna pileća supa



Potrebno je:


- pile isečeno na komade

- dve srednje glavice crnog luka, isečene na komade

- velika šargarepa, isečena na kolutove

- struk celera

- četvrtina šolje seckanog peršuna

- kašika ulja

- malo mlevenog crnog bibera

- so



Priprema: Zagrejati ulje u većem loncu. Staviti polovinu količine isečenog luka i isečeno pileće meso, osim belog mesa. Dinstati pet do sedam minuta. Potom smanjiti temperaturu, poklopiti, i dinstati još dvadeset minuta. Dodati dva litra vode, belo meso, lorberov list i so, poklopiti i kuvati dok meso ne omekša. Izvaditi meso, očistiti od kože i kostiju. U supu dodati ostatak luka i povrće i poklopljeno kuvati još deset minuta. Dodati rezance ili knedle i peršun, pa otklopljeno kuvati još nekoliko minuta.





Pileća supa sa povrćem i pirinčem



Potrebno je:

- pile isečeno na komade

- litar pileće supe od kocke

- dve kašike maslinovog ulja

- pola šolje pasulja

- pola šolje isečenih tikvica

- pola šolje isečene bundeve

- pola šolje isečene šargarepe

- pola šolje isečenog celera

- pola šolje paradajza (isečenog i od semena očišćenog)

- pola šolje seckanog mladog luka

- šolja isečenog crnog luka

- trećina šolje pirinča (nekuvanog)

- šolja svežeg spanaća

- kašičica isitnjenog belog luka

- kašičica soli

- pola kašičice crnog bibera

- četiri grančice peršuna

- tri lista lorbera



Priprema: Pasulj preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji osam sati, ili kuvati na visokoj temperaturi dva minuta i ostaviti da stoji još jedan sat.

U velikom loncu zagrejati ulje i staviti pileće meso isečeno na komade, prethodno uvaljano u so i biber. Propržiti dok ne porumeni. Premestiti pile na tanjir, a u preostalo ulje staviti luk, šargarepu i celer. Prodinstati oko tri minuta pa dodati beli luk (kratkotrajno - jedan minut). Zatim dodati tikvicu i bundevu, dinstati još pet minuta. Uliti pileću supu, staviti pasulj, paradajz, lorber i peršun. Dodati pileće meso u lonac i kuvati još oko jedan sat. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati pirinač, seckan mladi luk i spanać. Kuvati dok pirinač ne omekša (oko pola sata).




Krem pileća supa



Potrebno je:

- 250 ml pileće supe

- šolja pavlake

- četvrtina kašičice soli

- osmina kašičice belog bibera

- osmina kašičice mlevenih oraha

- kašičica seckanog peršuna



Priprema: Pomešati, izblendirati, zagrejati.





Pileća supa sa limunom



Potrebno je:

- kilogram ipo pilećeg mesa

- litar pileće supe od kocke

- tri ipo šolje seckanog praziluka

- četiri velike šargarepe, isečene na kolutove

- pola kilograma spanaća

- tri struka celera

- četvrtina šolje iseckane mirođije

- pet kašika sveže isceđenog limunovog soka

- kašika butera

- četiri šolje vode

- dva lista lorbera

- malo soli



Priprema: Zagrejati buter, na njemu prodinstati praziluk. Dodati vodu, pileće meso, celer, šargarepu, lorber i so. Poklopiti. Kad provri, kuvati još petnaest minuta. Izvaditi pileće meso, očistiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati spanać i kuvati oko pet minuta. Pre serviranja dodati iseckanu mirođiju, so i limunov sok.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 27, 2010 2:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem supa od tikve



Sastojci:
1 veća tikva,
1 glavica crvenog luka,
0,2 l kiselo vrhnje,
1 l supe od kocke s povrćem,
2 kašike margarina, isjeckano lišće peršuna, so, biber, začin

Priprema:

Tikvu operite, isjecite na kriške, a potom odvojite meso tikve od kore. Meso tikve potom narežite što sitnije i stavite u posoljenu vodu da kuha, kako bi omekšalo. Kad je kuhano , izvadite komade tikve i sameljite ih u blenderu. Crveni luk isjeckajte što sitnije i propržiti na maslacu da postane staklast. Dodajte samljevenu masu od tikve i sve izmješajte, a potom dodajte litar supe od gotove kocke s povrćem. Sve posolite, pobiberite i začinite.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hladna čorba od krastavaca

Ako volite nešto da pojedete kašikom, a ne stoji vam se pored šporeta na 35 stepeni, evo pravog recepta za vas.



Sastojci:

dve veće šolje oljuštenih sitno iseckanih svežih krastavaca (što sitnije to bolje)
sedam decilitara jogurta
tri decilitra mleka
kašika sitno iseckanog luka (što sitnije to bolje)
tri kašike seckanog peršuna
so
biber

Sve sastojke dobro izmešajte, ako vam se čini da je čorba previše retka, slobodno dodajte malo pavlake, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi. Pre služenja dobro promešajte žicom za mućenje belanaca, sipajte u ohlađene činije i ukrasite tankim listićima krastavca i peršunom.

(MONDO)
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 17, 2010 6:22 pm    Naslov poruke: Supa od krastavaca Na vrh strane Na dno strane

Hladne supe za vrele dane: 3 jednostavna i ukusna recepta


Vreme vam svakako ide na ruku da, makar dok traju vrućine, kutlaču i kecelju okačite o klin. Ipak, da ne biste gladovali svoja nepca počastite osvežavajućim hladnim supama zbog kojih ćete se minimalno zadržati u kuhinji.


SUPA OD DINJE I BOSILJKA
Iako voće nije prva asocijaca na čorbu, moguće je napraviti čaroban, čorbast užitak od dinje. U kombinaciji sa bosiljkom, biberom, ovo ukusno Azijsko jelo je remek delo.

POTREBNO JE
1 dinja, kašičica soli, 2 kašičice iseckanog bosiljka, 2 kašičice sitno izmrvljenog bibera, šolja svetlog kokosovog mleka, šolja soka od zelenog limuna

PRIPREMA
Dinju isecite na fine kockice, namirnice sipajte u blender, izpasirajte. Probajte, posolite po ukusu, dodajte sok od zelenog limuna. Ohladite sat vremena pre serviranja.








AVOKADO - KRASTAVAC ČORBA
Ova glatka, kremasta supa je pravi izbor za vrele dane. Odlična je kada ste imali naporan dan na poslu ili ako vam je na meniju neko teško i začinjeno jelo.

POTREBNO JE
1 neoljušteni krastavac, 1 očišćen avokado, pola kašičice soli, isto toliko šećera i sopk od zelenog limuna, malo bibera

PRIPREMA
Sve namirnice stavite u blender i miksirajte dok masa ne postane ujednačena, bez krupnih delova. Sipajte so, biber, sok po ukusu. Ohladite u frižideri.








ČORBA OD ĐUMBIRA I REPE
Fenomenalno se slaže sa pečenom piletinom. Repa se peče i čuva dva dana pre pripremanja ove čorbe.

POTREBNO JE
6 srednje repe, 2 šolje supe od povrća, kašičica đumbira, kašika sveže isceđenog soka od limuna, crni biber

PRIPREMA
Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu. Repu pecite u foliji oko sat vremena. Kada se ohladi, izvadite je iz folije, očistite i ostavite da odstoji. Iseckajte je i stavite u blender sa ostalim sastojcima. Začinite po ukus. Najbolje bi bilo da čorbu ostavite celu noć, a najmanje 6 sati da se hladi pre posluženja.

Pogledajte kako lako možete da napravite supu od krastavca. Ovo je samo predlog, a vi odaberite sastojke od kojih ćete napraviti ukusan obrok.


Supa od krastavaca


_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 02, 2013 7:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem supa sa mladim lukom



Sastojci:

250 g krompira

150 g mladog luka

8 dl pileće supe

30 g putera

5 kašike ulja

3 dl jogurta

2 kašike limunovog soka

200 g šampinjona


4 kriške tosta


mešavina začina, so, biber, bosiljak

Priprema:

1. Mladi luk iseći na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na kocke, tost takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.

2.
Na malo putera propržiti beli deo mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.

3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.

5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mešavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.

6.
Neposredno pred služenje umešati sok od limuna i posuti percima mladog luka.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 08, 2013 5:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća ragu juha

Ragui, od fr. ragout, guste su juhe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.


Vrijeme pripreme:40 minuta



* * * Sastojci * * *

Za 4 osobe:


200 gr.piletine

50 gr.graška

100 gr.cvjetače

cvjetače

50 gr.šampinjona


muškatni oraščić

sol

papar

100 gr. korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)

40 gr.maslaca

20 gr.brašna

1.žumance

2 žlice kiselog vrhnja

limunov sok
1
Kokošja kocka Podravka

peršinov list




* * * Priprema * * *





1. Piletinu i korjenasto povrće narežite na manje kocke.

2. Na zagrijanom maslacu lagano popecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte cvjetiće cvjetače i grašak.

3. Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite lagano kuhati.

4. Posebno na malo maslaca propirjajte na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umiješajte u juhu.

5. Sve još popaprite i dodajte naribani muškatni oraščić, a sasvim na kraju umiješajte žumance razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršin.

Po želji juhi dodajte malo limunova soka

* * * Posluživanje * * *



Pileću ragu juhu poslužite uz prepečenac.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 09, 2013 1:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane


Teleća čorba s povrćem




* * * Sastojci * * *

300 g teletine

1 glavica crnog luka

2 manje šargarepe

1/2 crvene paprike

1 tikvica

nekoliko cvetova karfiola

nekoliko cvetova brokolija

2 krompira

2 l vode

2 lovorova lista

list celera i peršuna

mešavina začina

biber, ulje




* * * Priprema * * *


1. Crni luk, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu, brokoli i karfiol očistiti i izmiksati u multipraktiku.

2. Teletinu i krompir iseći na kockice.

3. Na malo ulja propržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi.

4. Kada je meso napola dinstano, sipati vodu, dodati krompir, lovorov list i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.

5. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima peršuna i celera.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 09, 2013 3:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čorba od šampinjona

Ukupno vreme 30 minuta


Ova čorba je veoma zdrava, ukusna i hranljiva. Za pripremu ove čorbe nije potrebno mnogo vremena.





* * * Sastojci * * *


350-400 g svežih šampinjona

2 veće glavice crnog luka

1 šargarepa

50 gr.putera

malo ulja

1.pavlaka

biber i bio začin

pola veze svežeg peršuna (može i velika kašika sušenog)



* * * Priprema * * *


Isecite crni luk i propržite ga na ulju, a zatim dodajte šampinjone i šargarepu iseckanu na krupnije kockice.

Šampinjone je potrebno pre seckanja oprati i ocediti. Propržiti sve zajedno kratko vreme, dodati malo vode (tek da ogrezne) i prodinstati 5-6 min. poklopljeno. Voda ne sme skroz da ispari.

Ovu smesu izblendirati u blenderu, vratiti u lonac, naliti 1,5 lit. vode, dodati bibera i bio začina po ukusu i kuvati na tihoj vatri još 5-6 min.

Moram da napomenem da je ukusnije ako dobro pobiberite ovu čorbu jer se biber i šampinjoni izuzetno slažu.



Napravite zapršku tako što ćete na puteru propržiti kašiku brašna i dodajte je čorbi pred sam kraj kuvanja, a odmah posle zaprške dodajte sitno iseckani peršun.

Ukoliko nemate blender poželjno je da sve sastojke sitno, što sitnije iseckate. U jednu činijicu izručite pavlaku, poravnajte i poslužite uz čorbu.


Prijatno!



Bela čorba

Vreme pripreme: 60.mnuta

Oba je corba veoma ukusna i na slavama posebno mesto zauzima,zbog svog pikantnog ukusa...





* * * Sastojci * * *

- oko 250-300 gr. juneceg mesa

- oko 250-300 gr.pileceg mesa,

- glavica crnog luka,

- bele zeleni

- persunov list

- 2. sargarepe,

- 2. veca krompira,

- oko 200-gr.sitno iseckanih tikvica il graska

- zacin,so.vegeta


2 jaja,

3 kasike kisele pavlake

brasno.



* * * Uputstvo za pripremu: * * *


Luk sitno iseckati i uprziti na malo ulja.Za to vreme meso iseci na sto sitnije kockice takođe i mrkvu,dodati u luk ,naliti vodom i kuvati. sargarepu,tikvice mozete dodati malo kasnije ,jer ce se skuvati pre mesa.


Kad je meso vec pri kraju kuvanja dodajte krompir iseckan na kockice,so,zacin,nastaviti kuvanje.


Napraviti zaprsku i uprziti corbu.Gotovu corbu skloniti sa vatre.Umutiti jaja s pavlakom,dodati mako corbe pa sve to sipati u corbu uz stalno mesanje.

Ukrasiti persunovm liscem poslužiti.


Prijatno!

Begova čorba

Za 8 osoba, 60 minuta pripreme





* * * Sastojci * * *



750 gr. pilećeg filea

200 gr. šargarepe

100 gr. korijena peršuna

100 gr. korijena celera

150 gr. bamije

2 velike kašike vegete

1/2 kašičice bibera

20 gr. pirinča

2 žumanca

nekoliko kapi limuna

100 ml. paradajz pirea

200 ml. pavlake za kuvanje




* * * Priprema * * *


Bamiju, šargarepu, peršunov i celerov korijen isjeckati na veće komade, te zajedno s piletinom prokuhati u 1,5 l vode dok pileće meso ne omekne.


Izvaditi piletinu iz temeljca sa bamijom i povrćem, izmiksamo u finu čorbu. U temeljac od bamije i povrća vratimo piletinu i dodamo paradajz pire.


Pavlaku za kuhanje i 2 žumanca umutiti te preliti čorbu. Začiniti kad prokuha, smanjiti vatru i nastaviti s kuhanjem, dodati limunov sok.

Predhodno skuhanu pirinač staviti u begovu čorbu. Pustiti još malo da se kuha i skinuti s vatre.


Prijatno!


Krem čorba od tikvica

Za 6 osoba oko 45 minuta





* * * Potrebno je * * *


2 srednje tikvice

1 srednji krompir

1 šargarepa

1 čen bijelog luka

1 glavica crnog luka

100 ml pavlake za kuhanje

1 kašičica mirođije

1/2 limuna

malo ulja

1,5 l vode

1 kašika mješavine začina



* * * Priprema * * *


Tikvice, šargarepu, krompir oguliti i isjeći na kockice.

Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.

Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti.


Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi. Kada je mrkva na pola skuhana, dodati krompir, tikvice, sipati 1,5 l vode i kuhati na umjerenoj temperaturi, dok povrće ne omekša.

Zatim procijediti povrće, a vodu u kojoj se kuhalo sačuvati. Potom povrće sa malo tečnosti izmiksati pa vratiti u tečnost u kojoj se kuhalo.

Dodati začine, vrhnje za kuhanje, te sve zajedno kratko prokuhati. U gotovu čorbu dodati malo soka limuna i rendanu koru limuna.


Prijatno!

Paradajz čorba


Za 8 osoba, vrijeme pripreme:60 minuta


Jednostavna čotba,pogotovo prilkadna za letnje dane..




* * * Potrebno je * * *



3 šargarepe

1 koren peršuna

1 koren paštrnaka ili paškanata ili kako već

jedno parče celera (oko 50 grama)

nekoliko listova celera

može i šaka

a takodje i šaka graška

ceckanih šampinjona

naravno ko šta voli to i stavlja

500 gr.
kuvanog paradajza, domaćeg ili kupovnog

1 kašika brašna

na vrh kašičice aleve paprike


so, Vegeta, Začin C, biber, sve po izboru i ukusu

1 jaje

oko 300 gr.brašna




* * * Priprema * * *



Na malo ulja se izdinsta svo povrće, koje možete izrendati, ili jednostavno iseckati na kolutiće. Na fotografiji je povrće rendano. Dakle, dinstati ga jedno desetak minuta, a zatim u njega umešati kašiku brašna i malo aleve paprike, pa onda sve zajedno lepo izmešati i naliti vodom. Potom u čorbu sipati paradajza. Ja sam ovde stavila pola litra, ali po ukusu moze i više, opet i to zavisi kako ko voli.

Doda se nekoliko celih listova celera, par zrna bibera, jedan lovorov list i čorba se ostavi da se kuva, dok povrće ne omekša. Naravno, ako ga prethodno izrendate, brže će biti gotovo.

Pred kraj posolite i umešate Vegetu, a ja obavezno stavim i malo šećera, jer paradajz nekada, može da bude kiseo, naročito ako se čorba pravi od svežeg paradajza, koji se oljušti i izmiksa u blenderu.

Od jednog jaja i brašna se umesi tvrdje testo i pred kraj kuvanja čorbe se testo narenda direktno u šerpu. Poželjno je da čorba vri, jer se dronjci neće zalepiti za dno. Ako bas niste raspoloženi da pravite dronjke, mogu se koristiti domaći rezanci, a kada se posti, ja onda ubacim šaku-dve pirinča.

Na kraju naseckam peršunovog lista, sklonim je sa ringle, poklopim i ostavim malo da odstoji. Kada dronjci padnu na dno, znači da su lepo skuvani.

Posluživanje


Možda će biti olakšavajuća okolnost i to da ova čorba pravi u šerpi-loncu od 3 litra. Naravno nikada ne bude do vrha pun. A sastojci se prilagodjavaju prema ukusu. Nekada se stavi krompir, nekada stavim karfiol, sve zavisi od pre svega od raspoloženja.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 13, 2013 12:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

* * * Hladne supe za vrele dane: jednostavni i ukusni recepti * * * ]

Vreme vam svakako ide na ruku da, makar dok traju vrućine, kutlaču i kecelju okačite o klin. Ipak, da ne biste gladovali svoja nepca počastite osvežavajućim hladnim supama zbog kojih ćete se minimalno zadržati u kuhinji.

Supa od dinja i bosiljka

Iako voće nije prva asocijaca na čorbu, moguće je napraviti čaroban, čorbast užitak od dinje. U kombinaciji sa bosiljkom, biberom, ovo ukusno Azijsko jelo je remek delo.




* * * Sastojci * * *

1 dinja,

kašičica soli,

2 kašičice iseckanog bosiljka,

2 kašičice sitno izmrvljenog bibera,

šolja svetlog kokosovog mleka,

šolja soka od zelenog limuna




* * * Priprema * * *



Dinju isecite na fine kockice, namirnice sipajte u blender, izpasirajte. Probajte, posolite po ukusu, dodajte sok od zelenog limuna. Ohladite sat vremena pre serviranja.


Prijatno!

AVOKADO - Kkrastavac čorba




Ova glatka, kremasta supa je pravi izbor za vrele dane. Odlična je kada ste imali naporan dan na poslu ili ako vam je na meniju neko teško i začinjeno jelo.


* * * Potrebno je * * *


1 neoljušteni krastavac,

1 očišćen avokado,

pola kašičice soli,

isto toliko šećera i sok od zelenog limuna,

malo bibera




Sve namirnice stavite u blender i miksirajte dok masa ne postane ujednačena, bez krupnih delova. Sipajte so, biber, sok po ukusu. Ohladite u frižideru.


Prijatno!



Čorba od povrća





* * * Potrebno je * * *


veza zeleni, komad celera,

nekoliko cvetova karfiola,

neko zrno graška,

1 krompir,

seckan peršun

brašno,

ulje,biber.



Na ulju propržiti varjačicu brašna pa naliti sa 1 litar vode. U to dodati seckano povrće,melenog bibera po ukusu i 1 kocku supe.Kuvati dok povrće ne omekša. Može se poslužiti uz prepečene kockice hleba.


Prijatno!

Čorba od sira



* * * Potrebno je * * *


150 gr, kačkavalja,

1-2 topljenog sira u trouglovima,

ulje,brašno,kockica supe,

1 kisela pavlaka,

peršun,

kockice proprženog hleba.

Na malo ulja propržiti 1 varjaču brašna, sipati vodu i dodati kockicu supe.Kada provrije u to dodati narendan 100 gr. kačkavalja i 1-2 trouglova topljenog sira.Malo prokuvati.

Začiniti po svom ukusu i na kraju dodati 1 kiselu pavlaku i sitno seckan peršun. Kod serviranja u tanjir dodati sitno na kockice seckan kačkavalj i propržene kockice hleba.


Prijatno!


Čorba od spanaća





* * * Potrebno je * * *


300 gr. očišćenog spanaća,

kašika ulja,varjačica brašna,

1 čen belog luka,

1 mala glavica crnog luka,

so,

kocka supe ili začin,

kisela pavlaka i jedno jaje.



* * * Priprema * * *


Opran i očišćen spanać sitno iseckajte. I beli luk sitno iseckajte, a crni luk izrendajte, pa propržite na maslacu. U tiganj dodajte spanać, pa nalijte supom od kocke. Pustite da čorba provri, po ukusu posolite i pobiberite, a kad se čorba prohladi, dodajte pavlaku. Pre nego što stavite pavlaku, čorbu izmiksujte u blenderu ili štapnim mikserom.


Prijatno!


Krem čorba od kelerabe, tikvica i krompira




* * * Potreban materijal * * *


1 srednja glavica crnog luka

300 g.r očišćene kelerabe

500 gt. očišćenih tikvica


300 gr očišćenog krompira

2 kašike maslinovog ulja

1l goveđe supe

100 gr. krem sira

2 listića sveže žalfije

2-3 lista svežeg bosiljka

so, mleveni biber

parmezan


sveži peršun


* * * Priprema * * *

Sitno naseckati crni luk i na zagrejanom ulju propržiti.

Za to vreme kelerabu, tikvice i krompir naseckati na kockice.

Dodati u propržen luk i kratko propržiti. Naliti pripremljenom supom, posoliti po ukusu, pa dodati žalfiju i bosiljak, poklopiti i kuvati 20 minuta.

Otklopiti šerpu i nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.

Tečnost više ne dodavati. Kada povrće bude mekano, u blenderu izmiksirati sve iz šerpe. Vratiti u šerpu, pa pustiti da proključa. Skloniti sa ringle i umešati krem sir.


Mešati dok se sir lepo ne rastopi u čorbici. Čorbicu pre serviranja posuti mlevenim biberom, parmezanom i peršunom.

* * * Poslužiti toplo. * * *


Prijatno!


Teleća čorba




Sastojci


* * * Potrebno je * * *



500 g telećeg ribića


1 glavica crnog luka

2 krompira

1 koren peršuna

1 mali celer

2 šargarepe

2 kašike brašna


1 kocka juneće supe

1 čaša kisele pavlake

1 žumance

aleva paprika

peršunov list

biber

so



* * * Priprema * * *



Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice.


Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane staklast. Dodati iseckano meso i dinstati da promeni boju. Zatim dodati povrće, kratko propržiti i sipati malo vode. Dodati kocku supe, biber i alevu papriku, promešati i dinstati na umerenoj temperaturi. Kada meso bude napola gotovo, sipati vodu i kuvati na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekša.


Na kašici ulja ispržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe i umešati u čorbu. Kuvati nekoliko minuta da se čorba blago zgusne.


Umutiti pavlaku i žumance i u mlazu sipati u čorbu, neprestano mešajući.

Posuti seckanim peršunom, poklopiti i odmah skloniti sa šporeta.

* * * Ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja. * * *


Prijatno!


Čorba sa pilećim grudima i kukuruzom



* * * Potrebno je * * *


3 mlada crna luka

1 veći čen belog luka

300 gr. pilećih grudi

1 veća šargarepa

1 kocka za supu

450 gr. kukuruza

1 l vode

so

kari


* * * Priprema * * *


Mladi luk i šargarepu iseći na kolutove, beli luk na listiće, meso na kocke. Na ulju popržiti mladi luk dodati beli luk i meso malo dinstati naliti vodom dodat povrtnu kocku i kuvati 20 minuta. Dodati kukuruz kari i so po ukusu kuvati još 10 minuta.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Supe i corbe Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  sledeća
Strana 15 od 16

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon