www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pudinzi
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 02, 2010 5:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding sa suvim šljivama

POTREBNO JE:
250 g suvih šljiva, 1 dl konjaka, 5 dl mleka, šipka vanile, 100 g griza, nekoliko prstohvata cimeta, 150 g šećera, 2 jaja, 50 g maslaca, 35 g mlevenog badema, marmelada od pomorandže

PRIPREMA:
Natopite suve šljive ključalom vodom i konjakom. Dok ne omeknu, mleko zagrejte sa šipkom vanile, sačekajte desetak minuta da upije aromu, pa izvadite vanilu. Kada mleko provri, sipajte griz i kuvajte 10 minuta neprestano mešajući. Dodajte cimet i 100 grama šećera, pa nastavite da mešate.
Razdvojte belanca od žumanaca. Čvrsto ulupajte belanca. Viljuškom mutite 30 grama maslaca dok ne dobijete kremastu masu, pa joj dodajte žumanca i mleveni badem. Sve dobro promešajte i dodajte belanca. Pripremljenu smesu sjedinite s kuvanim grizom, razlijte u okrugli kalup premazan maslacem i pecite na 200 stepeni 25 minuta.
Skuvajte šljive u tečnosti u kojoj su se natapale zajedno sa 50 grama šećera. Izvadite ih kada nabubre. Tečnost nastavite da kuvate dok se zgusne u redak sirup. Kad se griz ohladi, izvrnite ga na poslužavnik, ukrasite kuvanim šljivama, prelijte sirupom, a odozgo stavite malo marmelade od pomorandže.


 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 6:20 pm    Naslov poruke: Puding od zove Na vrh strane Na dno strane

Puding od zove

Zova je lekovita biljka koja se koristi u medicinske svrhe, a čak se potvrdila i kao dobar ''čistač'' radioaktivnosti. Većina uživa u osvežavajućem soku od zove, a red je da probate i puding od te biljke.



Sastojci:

10-15 cvetova zove
1 kesicapudinga od vanile
2-3 kašikešećera
1limun-sok
1/2 lsoka od jabuke


Priprema:

Zovu staviti na papir, ostaviti da odstoji ceo dan. Uveče je potopiti u sok od jabuke i limuna.
Sutradan procediti zovu kroz sito. Puding od jabuke promešati sa šećerom i 5-6 kašika soka (da ne bude grumuljica). Ostatak tečnosti staviti da se kuva, pa kad provri ukuvati puding
Servirati u ćase i, kad se ohladi prebaciti na tanjir i ukrasiti jagodama i šlagom

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 03, 2013 11:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Karamel puding


Kako da od samo tri sastojka napravite laganu poslasticu za sve ukućane!



Puding od karamela



Sastojci:

4 jaja

125 g šećera

1 dl vode

5 dl mleka

kafena kašičica esencije vanile




Priprema:

1. Dodajte 100g šećera u vodu i mešajte dok se ne rastvori. Pustite da provri bez mešanja, dok se ne karamelizuje.

2. Brzo sipajte karamel u pripremljenu posudu koju ćete potom staviti u neki dublji pleh.

3. Umutite jaja sa ostatkom šećera. Ugrejte mleko sa vanilom, potom dodajte pomešana jaja uz neprestano mešanje dok se sve ne sjedini.

4. Sipajte krem u posudu sa karamelom. Sipajte vodu u pleh tako da dođe do polovine suda sa kremom. (Kao kada kuvate na pari).

5. Peći na 170ºc 45 minuta. Proveriti da li je dobro kuvano!

6. Pusite da se dobro ohladi, po mogućstvu celu noć. Pripremite posudu za serviranje pudinga i pažljivo ga prevrnite na istu.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 6:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding sa voćem

Ovu letnju poslasticu brzo ćete spremiti,a ukus je nezaboravan,uživaćete u njemu.



Potrebno je

puding od vanile,


250 ml kompota od breskve,

4 kašike kupina,

4 kašike malina,

20 piškota,

100 ml kisele pavlake,

1 dl mleka,

vanilin šećer,

šećer, voćni sirup


Priprema


Izvadite breskve iz kompota, iseckajte ih na manje komade i rasporedite u četiri čaše. Preko njih stavite kupine i maline, pa izlomljene piškote koje ste prethodno potopili u mleko.

U sok od kompota sipajte vodu, tako da ukupno dobijete pola litre, zasladite kašikom šećera i stavite da se kuva. Kad proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Malo ohladite, sipajte u čaše, ukrasite ostatkom voća i pavlakom pomešanom s vanilin šećerom. Na kraju prelijte voćnim sirupom.


Uživajte...!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 09, 2013 1:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Roki roud puding

Poslalstica kojoj nećete odoleti i koja će vas fantastično rashladiti.



* * * Sastojci * * *


1 pakovanje pudinga od čokolade ili instant pudinga za 4 osobe

2 šolje mleka

1/2 šolje mini mančmelou za kolače

1/2 šolje čokoladnih komadića

1/4 šolje naseckanog badema

kalup za sladoled na štapić ili male kartonske čaše




* * * Priprema * * *

1. Skuvajte puding prema uputstvu i ohladite ga. Možete koristiti i instant puding.

2. Stavite nekoliko mančmelou komadića za kolače i komadiće čokolade na dno kalupa za sladoled ili u male kartonske čaše.

3. Dodajte jednu ili dve kašike pudinga odozgo. Sledeći sloj mančmelou, čokoladni komadići, badem pa pudding. Vodite računa da dobro sve prekrijete pudingom.

4. Nastavite da ređate slojeve dok se kalup ne napuni. Umetnite drvene štapići za sladoled i stavite u zamrzivač da se zaledi.





Prjiatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Pudinzi Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon