:: |
Autor |
Poruka |
lazaruzic Odomaćeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 2149 Mesto: Zaječar
|
|
kafa je izvor zivota,pite kafu!
|
|
|
|
spiderwoman diacetylmorphine
|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana
|
|
Pijem kafu,i mislim da sam zavisna od nje
Ako je ne popijem do 4 popodne,pocinjem da kriziram
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
|
|
|
Zsejla Dragonfly
|
Godine: 39
Datum registracije: 28 Mar 2007 Poruke: 3296 Mesto: Sarajevo
|
|
spiderwoman je napisao/la sledeće: | Pijem kafu,i mislim da sam zavisna od nje
Ako je ne popijem do 4 popodne,pocinjem da kriziram |
Ista stvar...
I to do 4 popodne pod uslovom da kasno ustanem , jer navika koju imam je da odmah nakon ustajanja, poslije wc-a produzim u kuhinju da stavim vodu...
|
_________________ Beer is the cause and solution to all of life's problems. ~Homer Simpson~ |
|
|
|
|
MEDOLINA Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 13 Maj 2007 Poruke: 48 Mesto: SUBOTICA
|
|
KAFA to mi je prvo cim oci otvorim!
|
_________________ ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE |
|
|
|
|
jerumi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 31 Maj 2007 Poruke: 186
|
|
jaka, jaka, crna, bez secera, ujutru, onda dan moze da pocne
|
_________________ nemam ja toliko kofera, kada me tuga potera, da spakujem sva ta gorka osecanja... |
|
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
Haha, da, pijem dosta kafe, iako kao lekar bi trebalo da znam da ne bih trebala mnogo da je pijem... Pogotovo ne ujutru pre nego sto nesto pojedem... Ali tako je... Sta cu, ponekada pozelim da mnoge stvari ne znam...
|
|
|
|
|
Smokvica . . . Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 05 Jan 2008 Poruke: 28
|
|
Bez kafe tesko da mogu da zamislim bar jedno jutro.
|
_________________ This is my world . . . |
|
|
|
|
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
od kada mi smeta,pijem jednu,najvise dve dnevno
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Koliko je kafa dobra za zdravlje?
Kafa je izuzetno zdrava kada se uzima u umerenim količinama. Ovaj napitak bez kojeg mnogi ljudi ne mogu da započnu početak dana ili popodnevno druženje sa prijateljima, osim toga što mami svojim ukusom i mirisom, takođe je odličan za srce, krvne žile i metabolizam, a u izvesnoj meri štiti i od raka.
Kafa je bogata i mineralima, ali naravno njihova količina varira od vrste kafe i načina na koji je obrađena. U proseku kafa sadrži 80 mg kalijuma, 3 mg kalcijuma, 7 mg fosfora i 1 mg natrijuma. U veoma malim količinama tu su gvožđe, bakar i cink.
Kofein, koji je jedan od glavnih sastojaka kafe, povećava intelektualnu oštrinu, eliminiše pojavu umora i razbuđuje nakon samo jedne šoljice kafe. Takođe utiče na poboljšanje koordinacije, naročito kod vožnje automobila. Osim toga, povoljno deluje na izdržljivost kod fizičkih aktivnosti, a istovremeno poboljšava varenje i sprečava zatvor jer utiče na pojačano izlučivanje enzima i žuči.
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
MUŠKARCI: Kafa vas čuva od raka prostate
Novo istraživanje pokazalo je da su okorele kafopije manje sklone razvoju tumora na prostati nego muškarci koji piju samo nekoliko šoljica kafe dnevno ili je uopšte ne piju.
Naučnici su otkrili da kafa pomaže u prevenciji lokalizovanih i spororastućih oblika raka, uglavnom baziranih na prostatu, ali da ima puno manje uticaja kod agresivnijih oblika bolesti.
Otkrića su objavljena u “Analima onkologije”, a pokazuju da, kao i u slučaju nekih drugih oblika raka, ishrana može da predstavlja ključni faktor za razvoj bolesti. Takođe, rizik se povećava sa godinama, a muškarci stariji od 50 godina su skloniji razvoju tumora. Takođe, veoma je bitan i genetski faktor.
U poslednjim eksperimentima Instituta Karolinska u Stokholmu, naučnici su došli do teorije da kafa podiže nivo proteina adiponektina u telu, a koji ima snažna antikancerogena svojstva i sprečava širenje malignih ćelija.
(Telegraf.rs)
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|