www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Knjizevnost starog vijeka-Biblija
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
Eladan
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 51

Datum registracije: 24 Mar 2005
Mesto: different realities...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 12, 2005 12:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni je mnogo draži Novi zavet jer je Svevišnji tu Bog ljubavi a ne Bog osvete kao u Starom zavetu

grlica barbara
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 16 Maj 2005

afghanistan.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 12:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jel neko od vas ustvari procitao bibliju, kad se vec svi toliko pozivaju na nju?ja sam pokusala al ne vredi, incomprehensible

Eladan
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 51

Mesto: different realities...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 10:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam je pročitao. Inače nemam praksu da komentarišem ono što ne pročitam Smile

blinky
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 01, 2005 10:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

biblija je naj cool knjiga. nije je nikada dosadno citati

Dostojevski
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 48

Datum registracije: 16 Maj 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 8:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ipak preferiram Stari zavet. Ako igde ima poruka,ima u tim pričama.

sheba_diesel
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Mar 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 10, 2005 12:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ali Stari zavet je samo knjiga lepih prica i nista vise.
Sustina je u Novom Zavetu,koji predstavlja sustinu i daje smisao Starom.Mnogo je tezi za citanje jer je pun alegorija,metafora i simbola,ali ko se potrudi da to protumaci(uz neciju pomoc),visestruko ce mu se vratiti Very Happy

Azizam
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 10 Jun 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 10, 2005 2:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pročitala sam je par puta, iako sam ateista, bar u tom smislu da nisam vezana za predstavu o hrišćanskom bogu.
Knjiga je must read ukoliko želite da razumete mnoge knjige na koje ćete kasnije naići.
Sada "proganjam" moj Kuran kojeg sam nekom dala pre sto godina a nisam pročitala.

Bez upoznavanja sa korenjem kulture nema ni pravog poimanja iste, bila to ona u kojoj živite ili ona koju proučavate.

chobanchica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 30 Sep 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 10, 2006 7:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

naravno!ali ona se ne moza procitati.njoj se treba uvek vracati.Toliko mudrosti,istine,Gete je rekao da bi sve knjige ikad napisane trebalo da se poklone pred biblijom.
Price solomonove,su esencija mudrosti.
ne karaj podsmevaca da ne omrzne na te
karaj mudroga i ljubice te.
znaje nadima oholoscu,a ljubav izgradjuje.
ko ljubi novce-nece se nasititi novca
ko ljubi bogatstvo nece imati koristi od njega.I to je tastina.
Jer ko zna sta je dobro coveku u zivotu za malo dana tastega zivota njegova koji mu proticu kao sen?Ili ko ce kazati coveku sta ce biti posle njga pod suncem?
nemoj da te zlo pobedi ,nego ti pobedi zlo dobrim.
Sta imas a da nisi dobio?Pa ako si dobio zasto se hvalis kao da nisi dobio?

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 42

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 21, 2006 11:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne citam bibliju...mozda par stranice ali nije to to...

lucrezia
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Okt 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 8:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemoj brinuti za sutra, sutra ce brinuti za sebem dosta je svakom danu zla svojega

Reponja
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 13 Avg 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 25, 2006 3:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikako da se nakanim da je procitam, iako vec nekoliko godina planiram.

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 6:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

procitala sam vecinu starog zaveta i ponesto od novog. sta mislim o njoj? to me nikad niko nije pitao---cudno pitanje. mislim da ima dosta stvari koje se ne slazu. ti paradoksi me cesto zbunjuju.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> Knjizevnost starog vijeka-Biblija Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon