:: |
Autor |
Poruka |
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Deca sa poremećajem pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) vizuelne informacije drugačije obrađuju u odnosu na decu bez poremećaja, pokazuje novo istraživanje američkih naučnika.
Pronalaženjem različitih obrazaca aktivnosti u mozgu dece sa ADHD - om, istraživači se nadaju da će jednog dana moći da naprave test koji će veoma rano otkrivati poremećaj.
Kako su naučnici otkrili drugačije moždane aktivnosti kod dece sa ADHD sindromom?
Deci uzrasta od 9 do 15 godina sa i bez ovog sindroma, istraživači su dali niz testova u kojima se od njih traži da pamte i prepoznaju zadate skupove brojeva.
*** Koja su najnovija saznanja o uzrocima autizma
Njihova moždana aktivnost je skenirana u tom trenutku, a snimci su pokazali da hiperaktivna deca na drugačiji način obrađuju vizuelne informacije.
Obrazac njihovih moždanih aktivnosti je drugačiji nego kod dece koja nemaju ovaj poremećaj. Konkretno, skener je zabeležeo smanjenu aktivnost neurona u oblastima mozga zaduženim za vizuelno opažnanje i radnu memoriju.
Naučnici se nadaju da će ovo istraživanje pomoći u ranom otkrivanju ADHD sindroma.
(SMedia)
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Hiperaktivnost je daleko od onoga kada roditelji na nemirnost i energiju svoje djece počnu da se gađaju izrazima: "Znate, on je hiperaktivan," a ne znaju da je to jedna vrsta bolesti i stoga ne volim ni da čujem riječ "hiperaktivan" od pojedinih roditelja koji ne shvataju razliku.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|