:: |
Autor |
Poruka |
sivigruja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 27 Dec 2004 Poruke: 204
|
|
kazu da je svemir beskonacni prostor, pogledajte dokumentarnu emisiju koju je napravila televizija BBC zove se BBC Spaces, naucnici su pri kraju pravljenja mape svemira...ima jos mnogo zadivljujucih informacija...
|
|
|
|
|
|
black_panthera Iskusni član
|
Datum registracije: 03 Mar 2007 Poruke: 761
|
|
" Samo su dvije stvari beskonacne svemir i ljudska glupost samo sto za svemir jos nismo sigurni " - Albert E.
|
|
|
|
|
|
Mil-KG Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 29 Sep 2005 Poruke: 257 Mesto: Aschaffenburg
|
|
Ovo je pitanje na koje nikada necemo dobiti tacan odgovor. Ja sam misljenja da tamo negde postoji kraj, kao i druga ziva bica, koja su slicna nama, koja nas mozda i u ovom momentu kontrolisu.
|
_________________ Mil-KG |
|
|
|
|
SrXXX Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 89 Mesto: Spavaća Soba
|
|
Mene najviše kopka ono, ako se vasiona širi, šta je izvan granice širenja...
(kad sam bio mali mislio sam da su to cigle )
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
cudno je sve ovo... nazalost, mi ljudi, kao inteligentna bica smo na apsolutnom pocetku evolucije... tako isto smo na samom pocetku istrazivanja svemira. Tek smo pre nekoliko vekova poceli da se intersujemo za svemir. a tek polovinom proslog smo poceli konkterno nesto da radimo na tom polju... tako da se za sada sva istrzivanja svemira svode na suvu filozofiju... sto je inace pocetak istrazivanja bilo koje stvari... cak dosta toga iz fizike ne poznajemo dovoljno... svi naucnici i filozofi bi se slozili kako covek nista ne zna o svemiru...
ono sto sam ja cuo, video i procitao o svemiru je kreiralo neko moje misljenje o toj temi... koje me tera na jedno dublje i ozbiljnije razmisljanje...
ja mislim da svemir siri i skuplja, tj. konstantno oscilira... granica svemira se cas priblizava i udaljava... iz nase perspektive je ta granica negde beskonacno... svemir je jedan zivi organizam koji se sastoji od materije i energije... te dve stvari konstantno menjaju oblik i nikada ne nestaju. sad me ovo navodi na razmisljanje na temu kako je ovo sve pocelo tj. nastalo... ali je off topic
vise verujem u to, da ce jednog dana da nas posete neka inteligentna bica iz neke galaksije i da ce nas malo vise uputiti o toj nauci nego da cemo mi nesto vise otkriti o svemiru... bar do tog momenta
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
^^CRNOGORKA^^ ~..Hail Mary..~
|
Datum registracije: 08 Maj 2007 Poruke: 6342
|
|
Zapitala sam se to par puta, ali ne volim da razmisljam o necemu o cemu stvarno pojma nemam...
A i ta tema mi je nesto totalno... Uh...
|
|
|
|
|
|
cupakabra *the dancing girl*
|
Datum registracije: 30 Sep 2006 Poruke: 1763 Mesto: taaaaamo daleeeeko
|
|
recimo da niko ne zna odgovor, ali probajmo malo da razmislimo o tome. zanimljivo je
[Edit by Coco Bill: Cupakabra, spojio sam duple teme. Trebala si da proveris da li slicna postoji i u temi "Svemir"]
|
|
|
|
SrXXX Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 89 Mesto: Spavaća Soba
|
|
Joj, o tome sam razmisljao par stotina puta i nikako ne mogu da nadjem razuman odgovor.
|
|
|
|
|
|
-*-Diva-*- ~mali djavolak~
|
Godine: 33
Datum registracije: 10 Okt 2006 Poruke: 5070 Mesto: *~najlepse na svetu~*
|
|
jao i ja sto vise razmisljam, sve vise ludim po tom pitanju...
sta ako svemir ide u krug? onda nema kraj...
|
|
|
|
|
|
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
|
|
cupakabra je napisao/la sledeće: | probajte da razmislite ima li svemir kraj? ako ga ima gde je? i da li nesto ima iza svemira?! ako je semir ogranicen onda u cemu on stoji |
JOooojjjjj samo ne to pitanje kad počnem militi o tome zavrti mi se u glavi Bolje živeti na Zemlji i ne razmišljati o tome 8)
|
|
|
shoza Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Avg 2011 Poruke: 177 Mesto: Jugoistocna Evropa
|
|
Samo je covek ogranicen,sve jedno da li je sa BBC-a ili neko drugi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|