www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zmije i sve o njima
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
sweetlady
..femme fatale..la vraie..
<b>..femme fatale..la vraie..</b>

Datum registracije: 26 Maj 2008
Mesto: Srcem u Srbiji

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 05, 2009 12:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hmm zanimljiva tema...Ja ne mogu da kazem da volim zmije,ne bih mogla da joj dozvolim da mi slobodno gmize po kuci Mr. Green ali znam da obozavam na primer na odmoru u Budvi da uzmem Pitona (uvek je bio jedan po nekad i vise likova sa prelepim Pitonima i zaradjivali na slikanju prolaznika sa njima) i stavim oko vrata Very Happy Taj osecaj nista ne moze da zameni niti smeh kada pogledam kako moje drustvo prelazi na drugu stranu ulice ili ulaze u vodu ako smo na plazi Laughing Laughing Laughing
Zato i jeste tema zanimljiva jednostavno svi imamo neku razlicitu viziju i informacije sto se tih zivotinja tice Very Happy

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 05, 2009 9:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zmija duga kao autobus hranila se krokodilima

Fosil otkriven u Kolumbiji 2004. godine pripada najvećoj zmiji na svijetu, objavljeno je u današnjem izdanju znanstvenog časospisa Nature.

Divovska zmija Titanoboa

Dužine od 13 do 14 metara i težine oko 1134 kilograma, vjeruje se da je zmija imena 'Titanboa' bile veća od autobusa i teža od bizona. Hranila se krokodilima i divovskim kornjačama. Znanstvenici kažu da je ova životinja živjela prije 60 milijuna godina. Fosil ogromne zmije pronađen je u otvorenom rudniku na sjeveru Kolumbije 2004. godine, piše APTN.

Od tada, znanstvenici tragaju za novim fosilima u otvorenom rudniku i tragovima koji bi nešto rekli o životu Titanboe. Znanstvenici drže da otkriće fosila baca svjetlo na klimatske uvjete u vremenu kada je zmija živjela. Dr. Jonathan Bloch, sa Sveučilišta na Floridi, kaže da je veličina Titanboe direktno povezana s temperaturama koje su tada vladale. Naime, gigantse dimenzije zmije ukazuju na znatno više temperature koje su grijale područje oko ekvatora. 'To je zbog toga što su zmije hladnokrvne životinje koje su limitirane veličinom tijela koje se direktno prilagođava temperaturi okoliša u kojem žive', objasnio je Bloch.

Upravo zbog zmijine veličine, znanstvenici su izračunali da je na tom području prije 60 milijuna godina prosječna temperatura bila 33 stupnja, što je čak 10 stupnjeva toplije nego danas. U tom području i u današnje vrijeme žive najveće zmije i gmazovi. Giganstka zmije živjela je u razdoblju paleocena od 10 milijuna godina, pet milijuna godina nakon izumiranja dinosaurusa.

Otkriće fosila gigantske zmije vrlo je važna karika evolucije koja nam omogućuje da vidimo kako su izgledala bića na Zemlji koja su naslijedila dinosauruse, zaključili su znanstvenici.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 17, 2010 4:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mrzim zmije, stane mi srce na samu pomisao, kad vidim one malo mungose ili kako se vec zovu, probledim...

nikolaceca
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 04 Dec 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 01, 2010 3:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam jedno pitanje za malo iskusnije, danas sam kupio kukuruznog smuka,mali je ima oko 25cm mislim da je beba,jos ga nisam dirao pa sada ne znam da li odma danas smijem da ga vadim na koji nacin da mu pridjem i diram ga da se ne uplasi i ujede me? Shocked :d
hvala,poz

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 28, 2010 6:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nikolaceca je napisao/la sledeće:
Imam jedno pitanje za malo iskusnije, danas sam kupio kukuruznog smuka,mali je ima oko 25cm mislim da je beba,jos ga nisam dirao pa sada ne znam da li odma danas smijem da ga vadim na koji nacin da mu pridjem i diram ga da se ne uplasi i ujede me? Shocked :d
hvala,poz

Da si prelistao ispocetka topic nasao bi i na ovom forumu objasnjenje za svoj odgovor ...
Vidim vec si pronasao odgovor na svoje pitanje na drugom forumu sretno sa zmijicom...ali mogao bi i ovdje da s nama podijelis svoje iskustvo sa istom pa i slikicu koju Mr. Green Mr. Green

nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

Godine: 35

Datum registracije: 16 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2010 9:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obožavam zmije i volela bih da imam jednu u kući Razz

velociraptor
Banovan!
<b>Banovan!</b>

Datum registracije: 15 Apr 2007
Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 16, 2010 9:56 pm    Naslov poruke: brz kao munja Na vrh strane Na dno strane

šamar je napisao/la sledeće:
pa ko ga može da uhvati golim rukama.mislim na poskoka,taj sigurno mora da je jako brz.mada znam neke ljude koji su to radili,ali da ga slobodno drže
u ruci.pa on sam sebe zna da ujede u zatočeništvu.
a tačno da ignoriše hranu u terarijumima.ali kad se napravi malo veći prostor u kojem on može da se kreće normalno onda nema problema.
može da se drži u zatočeništvu samo to su veći terarijumi .obično napravljeni napolju.i uređeni kao njegovo prirodno stanište.
vrlo otrovna i agresivna zmija .najotrovnija zmija na našim prostorima.jedino otrovniji od njega je bosanski šargan.ali to je endemična vrsta koja je jako ugrožena i nalazi se samo na nekim dijelovima hercegovine.
posljednji poznat podatak je da je jedan primjerak viđen 95 godine.
u prirodi mislim.nekada je bila jako rasprostranjena vrsta koja je istrebljena do tih granica da su morali da je zakonom zaštite.najviše je lovljena i ubijana zbog svog jakog otrova.

shamar, nemoguce je uhvatiti poskoka golom rukom. Ja sam x puta slushao slicne price, ali to je neizvodljivo. Mnogo je brza zmija i ne znam koji bi to polozhaj covek trebao da zauzme da ga uhvati. A sigurno ce krenuti da se brani ako krenesh rukom na njega.
Shargan nije nasha najotrovnija zmija, ne mozhe biti otrovniji od poskoka.
Ta zmija ,b. shargan,je neka filijala sharke, shto mu govori i latinsko ime, on nema jaci otrov ni od sharke , a kamoli od poskoka.
Evo ti jedan primer, instituti koji se bave virusologiojom i imunologijom nabavljaju poskoka da bi od njega cedili otrov i tako pravili protivotrov koji mozhe da se koristi i kad te ujede sharka i shargan.
A shargan jeste najredja otrovnica ovde, ima ga i u Srbiji, ali u mnogo manjem broju od poskoka.
Jedan planinski vrh u zapadnoj Srbiji se zove Shargan.
Nego...
Pustimo mi otrovnice, vreme je da posvetimo pazhnju najbrzhoj zmiji na svetu( a nije crna mamba).
Jedan , jedini Eustahije Brzic

brz kao munja

Tasha11
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Maj 2011

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 01, 2011 10:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hahahaa...Eustahije Brzic...taman sam pomislila pa koja li je to brza od crne mambe? Smile

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 01, 2011 11:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ruka sve i jednog spodsobnog i utreniranog covjeka mozda i nije brza od zmije... Wink
Ali jeste glava takvog covjeka mnogo pametnija od zmijske...
Sem toga, zmija se lovi jednom rukom a drugom joj se odvalaci paznja...
Kad jednom budes gladan...( a nadaj se da neces nikada
tri dana i tri noci po kisi , blatu i variranju temperature
po 20 i vise stepeni gore dole ...
biti umoran, nenaspavan, mokar, smrznut, uplasen i gladan...
i imati cilj na koji moras doci ziv u odredjenom vremenskom roku da bi ispunio svoj san)
Siguran sam da ces bez imalo dvoumljenja u takvoj situaciji uhvatiti poskoka i pojesti ga...
Glad ne pita...imas jednostavan izbor ...ne jedi - umires...jedi - zivis...
I kad budes tako nekad malo gladan siguran sam da ces bilo sta da uhvatis rukama a kamoli zmiju...Wink

...Covjek je na vrhu lanca ishrane...jede sve pa i zmije i g**** Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

ljuba_durlan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Dec 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 16, 2011 2:13 pm    Naslov poruke: zmija Na vrh strane Na dno strane

Pozdrav kele.....citam tvoje poruke malopre oko iskustvu sa zmijam pa me interesuje meksicki kukuruz ili smuk kako ko je zove,imam zelju da je kupim pa sta ti mislis o tome mozes li me uputiti ???
i gde se nalazi tropiko u dunavskoj,kako da dodjem do njega ???
hvala unapred

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Zmije i sve o njima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Strana 16 od 16

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon