:: |
Autor |
Poruka |
TEMPTATION Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 16 Sep 2009 Poruke: 3364
|
|
odnos prema zenskom polu, od strane muskarca, ovo se ne odnosi naravno na sve ali na vecinu
sto smo smatrane uglavnom za domacicu, da cuvamo decu i da odrzavamo kucu,
sto se vecina stvari deli na muski i zenski posao, kao da zene ne umeju da rade i muske poslove...
sto smo na poslu diskriminisane, u smislu, zensko ne moze to da uradi tako dobro kao muskarac,
pa onda ona parola, zensko vozi, to nije vozac, ...
Slazem se sa ovim sto je dameski navela i jos da dodam da mi je tesko kada imam menstruaciju.To su takvi bolovi...
|
_________________ Sto ne boli to nije zivot,
sto ne prolazi to nije sreca. |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Citat: | sto smo smatrane uglavnom za domacicu, da cuvamo decu i da odrzavamo kucu, |
Naravno. Jer ono što mi možemo i uspijevamo, bilo da smo domaćice ili žene od karijere i u isto vrijeme i dalje domaćice, nije u stanju da uradi jedan muškarac. Genetski nije u mogućnosti. A to što se smatra, i jeste tako, htjele mi to priznati ili ne. Jer, žena i je stub kuće i ako taj stub popusti, kuća se ruši. Malo li je primjera u današnjem vremenu?
Citat: | sto se vecina stvari deli na muski i zenski posao, kao da zene ne umeju da rade i muske poslove... |
Isto tako: naravno da se poslovi dijele na muške i ženske, jer žena jeste u stanju da obavlja muške poslove, ali muškarac nije u stanju da obavlja i sve ženske poslove.
Citat: | sto smo na poslu diskriminisane, u smislu, zensko ne moze to da uradi tako dobro kao muskarac, |
Sa ovim se ne slažem jer lično nikad nisam doživjela polnu diskriminaciju na poslu i svako ko je izuzetan, vrijedan i sposoban radnik tako nešto od pametnih radnih kolega neće doživjeti i osjetiti. Primitivaca, neradnika i "šetača" kao i posmatrača" je bilo i biće, ali takvi ne zaslužuju da se oko toga pometamo."
Citat: | pa onda ona parola, zensko vozi, to nije vozac, ... |
Ne mogu da prihvatim ovu tvrdnju, ali moram da priznam da lično više volim muškarce kada me voze nego žene. Jer, žene su sklonije panici više nego muški pol, a panika nikad nije dobar osjećaj u tijelu i nikad ništa dobro nije donijela.
I pored svega navedenog, ipak sam ponosna što sam žena i znam da nas ti isti muškarci cijene mnogo više nego što to žele priznati. Ne osjećam se nižim rodom i ponosno i dalje hodam na svojim potpeticama!
A oni koji podcjenjuju i unizuju jednu ženu kao i njen značaj i ulogu u jednom društvu ... pa ... to je njihova lična muka i frustracija.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|