:: |
Autor |
Poruka |
ninagile Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 01 Nov 2008 Poruke: 47 Mesto: Zemun
|
|
banoviciminer je napisao/la sledeće: | Znaju biti k'o tele... |
Evo dokaza.... Moja Dona tj kako je ja zovem Medjed
|
_________________ Come on and save me I'm loosing my touch...day after day couse I miss you so much
Come on and save me I'm loosing my mind...waiting and waiting for you to be mine!!! |
|
|
|
|
šamar Iskusni član
|
Godine: 115
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
|
|
ja kada sam se odlučivao kojeg ili koju vrstu psa ću da uzmem posle jednog pita kojeg su mi otrovali,kontao sam ili se dvoumio između rota i dobermana,
i lako sam mogao da nabavim dobre rotove.odluka je pala na dobermane .
to nikada neću saznati zašto ali samo sam se odlučio i gotovo.mada o rotovima znam puno.a razlika između rota i pita skoro i da nema što se naravi tiče.
rot koji je obučen za čuvara nikada neće da ubije .niti drugog psa niti čovjeka.samo kad ga savlada ostavi ga na zemlji.obično sa slomljenim dijelom
tijela gdje ga je ugrizao,dali ruka ili noga nebitno.
i ustanju je leći pored njega .mada može da ga rastrga ali neće jer je dokazao da je jači.sad što neko reče da ima ambicija da postane vođa čopora,to je tačno ali samo ako nema nad njim autoriteta ,tj nekog od koga on sklanja pogled kad mu ovaj nešto naređuje.ako ti sklanjaš pogled sa njegovih očiju.on će da pravi probleme tj neposlušnost.
mora da se snjima stalno radi.to jest neke osnovne stvari da se ponavljaju.
ne što je glup ili nešto nego što je tvrdoglav.a kao čuvar jako dobar i privržen cijeloj porodici i nema nikakvih problema što se djece tiče,rijetko da na njih obraća pažnju sa nekim opasnim mislima.voli da se igra i to radi tokom cijelog života.ja sam vidjeo primjerak od blizo 80kg .mužijak star 7g.
kao tele .to je bio vojni pas što sam ga vidjeo .strah i trepet među ostalim psima.kada zavoli prvog gazdu pa ako dođe do promjene vlasnika zna da pati ,i pamti po nekoliko godina i da ga prepozna,i mogao bi istog momenta da ode sa njim nesjećajući se sadašnjeg vlasnika.maza i ljubimac može da bude ali moj savjet da ako niste vlasnik istog da mu neprilazite.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
|
vladolab Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 16 Jan 2009 Poruke: 1
|
|
ja smeni se puno svidjaju ovi psi i jel ima neko da prodaje stene muzjaka?
|
|
|
|
|
|
keva2 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 13 Jan 2009 Poruke: 502
|
|
Imala sam 13 godina rotvajlerku , volela je kao svoje dete i još uvek je nisam prebolela.
|
|
|
|
|
|
Insektkiler Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Sep 2008 Poruke: 25 Mesto: Lazarevac
|
|
ljudi svasta lupaju o rotu kao krvolocan i osatlo...a rot je kuce koje svu svoju ljubav i odanost i paznju poklanja gazdi...a to ako laje na vas pa to je za njega normalno on ne voli da mu neko dira gazdu ili gazdinu porodicu tada je vrlo opasan inace je dobro poznato da je rot miroljubiv pas i pas koji obozava malu decu...a to sto si ga razmazio bas toliko to ti je greska ne bi trebao da se ne brani do drugog psa kad ga napada,a moj bivsi rot recimo nije dirao macke pridje macki i ako ga ona nedira ili se nenakostresi on se igra sa njom ali ako se nakostresi onda jbg...
|
_________________ Trag u vremenu |
|
|
|
|
Plavusica73 Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 27 Apr 2009 Poruke: 19
|
|
Pa ljudi vidite kako je sladak, imali li lepšeg psa?!
|
|
|
|
|
|
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~
|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324
|
|
^ Ima puno ljepših.
Inače se bojim većine pasa, a ovog kad vidim, pa makar i na slici, lagano me strah hvata.
Ne bih ga voljela imati niti se susresti s njim oči u oči koliko god neki tvrdili da nije opasan.
|
|
|
|
|
|
Kele **one and only**
|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 8826 Mesto: Vojvoda Stepa 23219
|
|
@Jaco bre ... nisi upravu .. ima ih i umiljatih ...
baci pogled na ovu sliku
|
|
|
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~
|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324
|
|
^ Ovaj desno mi je ipak slađi...
|
|
|
|
|
|
jelenica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Jun 2004 Poruke: 1
|
|
komsina rotvajlerka bi trebalo da se okuci za neka tri meseca, kada sam mu rekla da hocu da nabavim neko kuce on mi je rekao da sacekam i da ce mi on dati njeno stene. do sada nisam imala iskustva sa kucicima i citajuci ovaj forum zaplasila sam se ove rase, a jako su lepi i stvarno bih volela da ga imam.
ako neko moze da me posavetuje sta da radim bila bih vam zahvalna
|
|
|
|
|
|
---X---GIRL [●Sancta ஐ Sapientia●]
|
Godine: 31
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 16644
|
|
Ja sam imala rotove,dugo dugo godina, spavali su sa nama u krevetu kad su bili mali. Prodavali smo i mladunce, dok jenog dana nisu nekome zasmetali i nije ih otrovao. Strasno...
http://www.domaci.de/album_pic.php?pic_id=18331
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
Insektkiler je napisao/la sledeće: | ljudi svasta lupaju o rotu kao krvolocan i osatlo...a rot je kuce koje svu svoju ljubav i odanost i paznju poklanja gazdi...a to ako laje na vas pa to je za njega normalno on ne voli da mu neko dira gazdu ili gazdinu porodicu tada je vrlo opasan inace je dobro poznato da je rot miroljubiv pas i pas koji obozava malu decu...a to sto si ga razmazio bas toliko to ti je greska ne bi trebao da se ne brani do drugog psa kad ga napada,a moj bivsi rot recimo nije dirao macke pridje macki i ako ga ona nedira ili se nenakostresi on se igra sa njom ali ako se nakostresi onda jbg... |
Rot je jedna od tri najagresivnije rase pasa...
Koje najcesce napadaju i povredjuju ljude i druge zivotinje....
Njemacki Ovcar , Sibirski Haski i Rot su jako nezgodne rase za cuvanje.
Ako covjek ne zna o njima nista...
Sve tri rase vole da nametnu svoj autoritet...
i nije rijedak slucaj da se to desava...
To su radni i sluzbeni psi - a ne ljubimci...
I kada se sa njima radi na pogresan nacin - a razmazivanje je pogresno..
Dobijes opasnog ubicu- doduse uspavanog - ali u svakom momentu
moze da napravi belaj...
Sa ovim psima treba da rade osobe
koje mogu da im nametnu autoritet...
neko koga ce da slusaju i da ga se pribojavaju...
neko ko ce biti njihov vodja...a ne da oni budu sami sebi vodje...
Usput da kazem, najkrvolocnija pasmina dobijena mijesanjem ...tj najagresivnija je mjesavina rota i njemackog ovcara...
Da bi imao dobrog psa - rota ! - s njim treba da radi samo jedna osoba.
i da ga hrani samo jedna osoba ...
Tacno je da voli svoju porodicu...i da ce do smrti braniti je...
tacno je i da rijetko napada djecu iz svoje porodice...
No - to ne vazi za svu ostalu djecu ili ljude...
Pravi i dobro obuceni i socijalizovani Rotovi , rijetko laju...
Pas laje iz nekog upozorenja ali i iz straha...ili nadmenosti...
a preplasen ili nadmen pas, moze svasta da uradi...
pa cak i svog "gosdpodara" da ujede...
Rasa psa koja definitivno nije za svakog...
Ne slusajte ove sto pricaju da su to divni psi koji nikome nista nece da urade.
Ne prilazite nepoznatom rot-u ni u najvecem ludilu...
Ne ulazite u nepoznato dvoriste gdje stoji jasno upozorenje da je u njemu pas...i slika rot-a..nije dzaba tu postavljena...
To je njegova teritorija...u koju pusta samo clanove svog copora...
Sve drugo sto udje na njegovu teritoriju - nece tako lako izaci...
Bez obzira sto je on umiljat i sladak na izgled - rot je zvjer...
Stvorena da brani i cuva svoju teritoriju i da ubije za nju...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|