:: |
Autor |
Poruka |
goran.b Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Avg 2007 Poruke: 105
|
|
Divlje svinje izuzetno brzo trce a i dobri su plivaci. Zive uglavnom oko vlaznih suma. Uglavnom se zadrzavaju ili po obodima suma gde postoje vodotoci. Vole da se kaljuze i na taj se nacin osvezavaju a i resavaju koznih parazita.
|
|
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
joj majko mila...
Dobre su divlje svinje...
Ja sam jednom davno vidio u jednoj sumi, trag divlje svinje na drvetu i gdje se cesala ...i izmjerio ga, kanapom koji sam posle kod kuce izmjerio metrom - 121 cm duzine...
i kad se tu doda jos jedno deset - petnaestt cm, jer se nije mogla cesati kicmom ..tj citavom visinom...
to je zaista zvjer... imao sam i bliske susrete sa njima...
Jako plasljive zivotinje...i uglavnom daleko prije osjete covjeka nego on nju...
I pobjegnu...opasne su kao i sve druge zivotinje kada im stanes na put...
i ako one nemaju gdje da pobjegnu - napasce te i zec...u tom slucaju a kamoli divlja svinja...
Daleko su opasniji veprovi...nego krmace sa prascima...
jer krmace ce braniti i napasti samo ako su prasici ugrozeni a vepar i ako mu je teritorija ugrozena...
Za vreme parenja pogotovo..a onda...onda mozes da se spasis samo ako brzo ,
skocis na najblize drvo i da dobro pazis da ne bude tanje od dvadesetak cm precnika..
Posto neka tanja drvca vepar izvali iz korijena onako u prolazu...a moze i da ga pregrize ako se naljuti...i da pojede i onog ko se popeo na to drvce...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|