:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ražnjići od junetine
sastojci: Za broj osoba: 6
70 dag junetine od vratine
15 dag dimljene slanine
2 mesnate paprike
3 rajčice
5 žlice vina
crvena paprika
sol, papar
ulje
priprava:
Junetinu narežite na kockice i stavite da se marinira u smjesi ulja, soli i crvene paprike preko noći.
Nabodite na štapiće i pecite.
U međuvremenu popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte usitnjenu papriku i rajčicu narezanu na kockice. Zalijte vinom, začinite i kratko pirjajte.
Poslužite uz ražnjiće.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ražnjići od šampinjona i slanine
sastojci: Za broj osoba: 6
1 kg sitnijih šampinjona
30 dag dimljene slanine
ulje
sol, papar
priprava:
Šampinjone operite i osušite. Nožem odvojite klobuke od stručka i svaki klobuk premažite sa malo ulja. U svaki klobuk utisnite kockicu slanine i nabodite na štapiće. Premažite uljem u koje ste dodali sol i papar.
Ostavite da se malo marinira i stavite na roštilj.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ražnjići s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 6
50 dag svinjskog filea
50 dag dimljene slanine
50 dag goveđeg filea
3 veće paprike
2 patlidžana
3 glavice luka
4 tvrde rajčice
sol, papar, ulje
priprava:
Meso i povrće izrežite na manje komade, posolite i popaprite. Nakapajte s uljem i ostavite u hladnjaku kratko vrijeme da upije začine.
Nabadajte na drvene ili željezne štapiće naizmjenice i stavite na žar da se lagano peku.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ražnjići s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 6
50 dag svinjskog filea
50 dag dimljene slanine
50 dag goveđeg filea
3 veće paprike
2 patlidžana
3 glavice luka
4 tvrde rajčice
sol, papar, ulje
priprava:
Meso i povrće izrežite na manje komade, posolite i popaprite. Nakapajte s uljem i ostavite u hladnjaku kratko vrijeme da upije začine.
Nabadajte na drvene ili željezne štapiće naizmjenice i stavite na žar da se lagano peku.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Skuša s rajčicama
sastojci: Za broj osoba: 5
1 kg skuše
1 dl maslinovog ulja
4 zrele rajčice
sol, papar
limunov sok
priprava:
Skuše očistimo i operemo i natrljamo smjesom limunovog soka,soli i papra.
Pečemo ih na žaru kratko vrijeme.
Rajčice narežemo na ploške i nekoliko posljednjih minuta pečemo uz skuše.
Poslužimo zajedno.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjske rolice na roštilju
sastojci: Za broj osoba: 4
60 dag svinjetine od buta
20 dag domaće šunke
lovorov list, ulje
sol, papar
priprava:
Meso narežite na odreske i dobro istucite batom. Popaprite.
Po mesu slažite kriške šunke i čvrsto zavijte u rolice. Narežite ih na manje komade i nabodite na štapiće tako da ostanu svijeni. Između stavljajte male komadiće lovorova lista i nakapajte uljem.
Pecite.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjski kotleti na žaru
sastojci: Za broj osoba: 4
8 svinjskih kotleta
1 žlica ulja
sol, papar
priprava:
Meso odvojite od kosti i istucite batom za meso. Posolite, popaprite i nakapajte s uljem. Pecite na vrućem žaru uz okretanje.
Za vrijeme pečenja premazujte ih kistom umočenim u rastopljeni maslac da ostanu sočni.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Teleći file na žaru
sastojci: Za broj osoba: 4
8 debljih odrezaka telećeg file
sol, papar
2 režnja češnjaka
priprava:
Odreske istucite drvenim batom, posolite i popaprite. Češnjak usitnite i natrljajte odreske. Ostavite na hladnom par sati da upije začine.
Složimo na rešetku i pečemo.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Vinogradarski ćevap
sastojci: Za broj osoba: 6
1 kg svinjetine od vratine
50 dag luka
2 mesnate paprike
2 rajčice
ulje, papar, sol
priprava:
Vratinu stavite na rešetku i dobro ispecite.
U međuvremenu očistite i narežite luk, papriku i rajčicu. Posolite i promiješajte.
U duboku posudu naizmjenice slažite povrće i pečenu vratinu tako da završite sa redom povrća. Posudu stavite na laganu vatru roštilja da se lagano pirja. Povremeno protresite da se ne zapeče.
Kad je povrće mekano poslužite.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Zubatac na roštilju
sastojci: Za broj osoba: 6
1 zubatac (1 kg)
1 limun
maslinovo ulje
sol, papar
priprava:
Ribu očistite, operite i nasolite. Ostavite da odstoji 2 sata.
Oštrim nožem na ribi napravite ureze i u njih ulijte ulje.
Stavite na roštilj i pecite po 15 minuta sa svake strane. Pečenu razrežite na komade i nakapajte limunovim sokom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Šiš ćevap (glavno jelo)
,
Sastojci:
700 g nemasne junetine
2 limuna
1 vrećica šafrana u prahu
2 luka
100 g peršuna
Opis:
Meso narezano na kockice dimenzija otprilike 5x5 cm marinirajte 5-6 sati u marinadi koju ste napravili od usitnjenog luka, soli, papra, šafrana i soka jednog limuna. Marinirano meso ocijedite i nabodite na četiri drvena štapića. Ćevape složite na rešetku povrh žara i pecite otprilike 3 minute sa svake strane. Budući da ste meso narezali na kockice, morat ćete ga peći sa sve četiri strane. Očistite peršun, nasjeckajte ga na sitne komadiće i njime pospite tanjir za posluživanje. Pečene ćevape složite na krunu od peršuna i odmah poslužite, garnirano drugim limunom kojeg ste narezali na tanke ploškice.
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
SRPSKI BIFTEK
1/3 govedine, 1/3 svinjetine i 1/3 ovcetine. Ako nemate ovcetine moze se
uzeti 2/3 govedine i 1/3 teletine.
Za jedan obrok dosta je 150 gr cistog sirovog mesa.
Meso se samelje u masini i zacini (3 pune kasike bibera,
1 kasika mazurana, malo korice od limuna, so, malo ulja i 1 jaje),
sve se dobro izmesa i ostavi da odstoji 1 sat.
Zatim se od smese napravi okrugli hlebcic
i s gornje strane se casom napravi udubljenje.
Biftek se pece na rostilju, a kada je skoro gotov u udubljenje se
stavlja sirovo zumance i pece dalje dok i meso i jaje ne budu peceni.
Kao prilog na tanjiru uz meso sluzi se peceni krompir (ili ponfrit),
luk paradajz i tost (prepecen hleb)
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|